АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок загальних витрат на страхування

Читайте также:
  1. I. Розрахунок опору опускних труб
  2. III. Витрати діяльності
  3. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  4. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  5. VII. Розрахунок площі цеху
  6. Аеродинамічний розрахунок повітропроводів
  7. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  8. Аналіз витрат за економічними елементами.
  9. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  10. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  11. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  12. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції.

 

 

Розрахувати вартість обов’язкового страхування цивільно-правої відповідальності

Для укладання договору внутрішнього страхування власник транспортних засобів (ТЗ) звертається з письмовою заявою в встановленій страхувальником формі. Страхова сума визначається відповідно до ЗУ «Про обов’язкове страхування транспортних засобів цивільної відповідальності». При укладанні договору страхування власник ТЗ повинен сплатити страхувальнику страховий внесок. Вартість страхування залежить від надбавок або знижок виражених коефіцієнтом, та базового тарифу на страхування.

Розмір знижок і надбавок "Итого" (И) розраховується як результат від складання знижок і надбавок на основании размеров корректирующих коэффициентов исходя из местонахождения (местожительства) страхователя и аварийности использования транспортного средства, а также скидки:

 

И = (К1 - 1) + (К2 - 1) + (КЗ - 1) - Зн. (5.1)

 

де К1 - коректуючого коефіцієнта виходячи з місцезнаходження (місце проживання) страхувальника; К2 - розмір коректуючого коефіцієнта виходячи з аварійності використання транспортного засобу; КЗ - розмір коректуючого коефіцієнта з урахуванням віку і стажу водіння страхувальника; Зн - розмір коректуючого коефіцієнта "Знижка".

Розглянемо більш детально корегуючи коефіцієнти:

"К1" - розмір коректуючого коефіцієнта виходячи з місцезнаходження (місце проживання) страхувальника. При укладенні договорів страхування з юридичними обличчями, що мають транспортні засоби в різних місцевостях України. Коефіцієнт К1 визначається по кожному транспортному засобу виходячи з місцезнаходження структурного підрозділу (одиниці), за яким воно закріплене (табл. 5.1);

"К2" – вказується розмір коректуючого коефіцієнта виходячи з аварійності використання транспортного засобу. Даний коефіцієнт визначається згідно Правилам застосування системи знижок і надбавок виходячи з аварійності використання транспортного засобу (система бонус-малус) по обов'язковому страхуванню цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за договорами внутрішнього страхування) (таблиця 5.2). При укладенні договорів страхування на термін менше року дана графа не заповнюється. При укладенні договору страхування по конкретному транспортному засобу в договорі страхування указується клас аварійності А0 - 1,0.

"КЗ" - вказується розмір коректуючого коефіцієнта (табл. 5.3) з урахуванням віку і стажу водіння страхувальника - фізичної особи.

"Знижка" – распространяться на водіїв учасників відчізняної війни та інших випадках передбачених Законодавством України. В даній роботі коефіцієнт дорівнює – 0.

 

Таблиця 5.1 - Розміри коректуючих коефіцієнтів до внесків по обов'язковому страхуванню цивільної відповідальності власників транспортних засобів

Населенні пункти Коефіцієнт (К1)
Місто Київ, Київський район 1.3
Міста з більш ніж 1 млн. мешканців 1.2
Міста, с числом мешканців більше за 500 тисяч 1.0
Інші населенні пункти (за виключенням Мінського району) 0,8

 

Таблиця 5.2 Система знижок і надбавок виходячи з аварійності використання транспортного засобу (система бонус-малус) і правила розміщення з класу в клас за системою бонус-малус

 

Клас аварійності Коефіцієнт К2 Попередній клас аварійності Кількість ДТП, в яких страхувальник був визнаний винним за рік страхування
      3 и более
А5 0.5 А5 А5 АЗ А2 А0
А4 0.6 А4 А5 А2 А1 В1
АЗ 0.7 АЗ А4 А1 А0 В1
А2 0.8 А2 АЗ А0 В1 В2
А1 0.9 А1 А2 А0 В1 В2
А0 1.0 А0 А1 В1 В2 В2
В1 1.5 В1 А0 В2 В2 В2
В2 2.0 В2 В1 В2 В2 В2

 

Таблиця 5.3 - Розміри коректуючих коефіцієнтів до страхового внеску з урахуванням віку і стажу водіння страхувальника

 

Населенні пункти Коефіцієнт (КЗ)
До 25 років включно зі стажем водіння до 2 років включно 1,3
До 25 років включительно зі стажем водіння більше 2 років 1,1
Понад 25 років зі стажем водіння до 2 років включно 1,2
Понад 25 років зі стажем водіння понад 2 років 1,0

 

Страховой внесок що підлягає сплаті розраховується за формулою:

 

В = Т (1 + И) Е (5.2)

 

де В - розмір страхового внеску, грн.; Т - страховий тариф, грн..; И - розмір знижок і надбавок "Итого"; Е - курс евро до української гривні.

При сплаті страхового внеска в два этапи дана сума вказується в грн.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)