АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРУКТУРА І ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ. Обов'язковими розділами курсової роботи повинні бути :

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  4. III. Социальная структура и стратификация
  5. IV.Структура, порядок изложения и оформления работы
  6. V. Зміст навчального матеріалу
  7. VI. Взаимодействие Церкви с государственными структурами и обществом в деятельности по реабилитации
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»
  10. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  11. Акцентная структура слова в русском языке. Система акцентных противопоставлений. Функции словесного ударения.
  12. Акцентная структура слова в русском языке. Функции словесного ударения.

Обов'язковими розділами курсової роботи повинні бути:

1) Вступ

2) Теоретична частина

3) Практична частина

4) Висновки

5) Список використаних джерел

6) Додатки

У вступі (2-3с.) необхідно обґрунтувати і розкрити актуальність обраної теми в сучасних умовах, підкреслити особливості і роль бухгалтерського обліку як функції управління і регулювання діяльності підприємства,сформулювати мету і задачі дослідження, визначити її об’єкт та предмет, провести короткий огляд використаних при написанні літературних та інших інформаційних джерел, а також описати основні методи дослідження, які сприяли успішному виконанню роботи.

Розкриваючи актуальність обраної проблеми, необхідно кількома реченнями висловити головне – значимість та доцільність дослідження і розв’язання обраної проблеми дослідження для розвитку бухгалтерського обліку. Після висвітлення актуальності теми визначають мету та задачі дослідження.

Мета дослідження – це очікуваний кінцевий результат. Мета визначає стратегію і тактику дослідження, загальну його спрямованість і логіку. Для досягнення мети формулюється послідовність відносно самостійних наукових задач, кожна з яких стосується конкретного аспекту наукової теми і підпорядкована меті. Зазвичай наукові задачі даються переліком: проаналізувати…, розробити…, узагальнити…, виявити…, обґрунтувати…, довести…, показати…, описати…, встановити…, вияснити…, визначити… тощо. Мета та задачі також формулюються лаконічно, без зайвих слів. Не слід формулювати мету, починаючи зі слів: «дослідження», «вивчення», «узагальнення», «систематизація», через те що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не на саму мету.

Залежно від встановленої мети обирається об’єкт та предмет дослідження. Об’єкт дослідження – це те, на що спрямовується процес дослідження і що породжує проблему. Об’єкт характеризується відносною автономністю та має чіткі межі. Предмет дослідження знаходиться у межах його об’єкта, і втілює його найбільш значущі властивості, окремі аспекти, сегменти чи взаємозв’язки, які підлягають вивченню. Об’єкт і предмет як категорії наукового процесу співвідносяться як загальне та частинне.

Інформаційне забезпечення курсової роботи складають наукові та навчальні видання з бухгалтерського обліку, фахові періодичні видання та збірники статистичних показників.

Тема курсової роботи призначається керівником відповідно до переліку, що наведений в додатку А. В додатку Б наданий рекомендований зміст курсових робіт.

В теоретичній частині підкреслюється роль і значення бухгалтерського обліку певних об'єктів на ділянці економічної роботи, яка досліджується. Дається коротка характеристика бухгалтерських рахунків з обраної теми. Розглядаються питання первинного обліку і документообігу, узагальнення групування даних первинного - обліку в регістрах синтетичного і аналітичного обліку. Розкриваються питання використання даних поточного обліку для управління підприємством, а також нормативна база.

Практична частина виконується за наведеними даними в додатку В відповідно до варіанта, який призначається керівником. Для виконання курсової роботи пропонується 20 варіантів.

Практична частина виконується в такій послідовності:

1. На підставі вихідних даних про залишки на рахунках скласти баланс підприємства на перше число місяця.

2. Скласти журнал господарських операцій за наведеними даними, визначити бухгалтерські проведення і записати їх в графах 5, 6 а де необхідно, визначити суми операцій (розрахунки сум необхідно проводити відповідно до норм діючого законодавства). Всі розрахунки таких сум необхідно оформити окремо та обґрунтувати їх правильність.

3. Всі операції з журналу реєстрації рознести по синтетичних рахунках. З цією метою:

а) відкрити рахунки синтетичного обліку на підставі балансу і таблиць;

б) записати господарські операції на рахунках синтетичного обліку;

в) підрахувати обороти по дебету і кредиту всіх синтетичних рахунків;

г) визначити сальдо по синтетичних рахунках на кінець місяця.

4. На підставі синтетичних рахунків скласти шахову та оборотну відомість синтетичного обліку за поточний місяць.

5. Заповнити Бухгалтерський баланс на кінець звітного періоду за даними оборотної відомості синтетичного обліку.

6. Заповнити фактичними даними первинні документи, які зазначені в завданні до конкретної теми.

Баланс, первинні документи та інші форми, нормативи нарахувань на соціальні заходи від суми фонду оплати праці слід визначати згідно з нормами діючого законодавства.

У висновках (2 – 3 с.) необхідно підбити підсумок дослідження, узагальнити отримані результати, а також сформулювати основні висновки із проведеного дослідження. Висновки мають бути короткими і розкривати зміст сутність роботи, підкреслювати, що поставлені мета та задачі досягнуті і мають практичну значимість, містити обґрунтування достовірності результатів та оцінку можливості їхньої реалізації. Висновки не повинні містити нової інформації, яка в роботі не розглядалась.

Список використаних джерел має включати не менш 10 – 15 наукових, навчальних та довідкових джерел.

В додатках подаються форми первинних документів, облікових регістрів, звітності та ін.

Зміст і послідовність роботи носить індивідуальний характер. За правильність цитат, достовірність даних, наведених у курсовій роботі, відповідає її автор, тобто студент.

Закінчену курсову роботу студент представляє на кафедру для рецензування не пізніше ніж за 20 днів до закінчення навчального семестру. У випадку порушення цього терміну – робота може бути не допущена до захисту відповідно до графіку захисту курсових робіт.

Рецензування роботи проводиться керівником, який у письмовій формі оцінює відповідність змісту роботи затвердженій темі, актуальність проблеми, повноту проведеного дослідження, якість проведеного аналізу, обґрунтованість висновків і пропозицій, практичну значимість результатів дослідження, відповідність правилам оформлення. Оцінюючи курсову роботу керівник враховує сумлінність, ініціативність студента під час проведення курсового дослідження, а також його своєчасність. Бланк рецензії на курсову роботу, який додається студентом до курсової роботи і заповнюється керівником, наведений у додатку В цих методичних рекомендацій.

Після отримання позитивної рецензії студент повинен підготуватися до захисту та захистити курсову роботу. Порядок захисту та критерії оцінювання курсових робіт наведені у розділі 4 цих методичних рекомендацій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)