АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. На цей час ринок засобів керування вимогами представлений такими продуктами: Rational RequisitePro, Telelogic DOORS (компанія IBM); Borland CaliberRM

Читайте также:
  1. Базові відомості
  2. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  3. Відомості, що становлять державну таємницю
  4. Властивості свідомості та її структура.
  5. Втрата свідомості, травми
  6. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю
  7. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  8. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  9. Загальні відомості
  10. Загальні відомості
  11. Загальні відомості
  12. Загальні відомості

На цей час ринок засобів керування вимогами представлений такими продуктами: Rational RequisitePro, Telelogic DOORS (компанія IBM); Borland CaliberRM (компанія Borland); Sparx RaQuest (компанія Sparx System).

Rational Requisite Pro – засіб керування вимогами до проекту, що дозволяє команді розробників створювати, структурувати, встановлювати пріоритети, відстежувати, контролювати зміни вимог, що виникають на будь-якому етапі розроблення компонентів програмного додатка. Рішення IBM Rational RequisitePro являє собою інструмент керування вимогами та прецедентами та призначений для груп розробників, що прагнуть удосконалити обмін інформацією про цілі проекту, розширити можливості колективної розробки, скоротити проектні ризики та підвищити якість програмних додатків до етапу розгортання.

Вимоги визначають те, що повинна робити система. Тому протягом усього життєвого циклу проекту потрібно організувати ефективну роботу з ними.

Основні цілі управління вимогами:

– домогтися однакового розуміння із замовником і користувачами про те, що повинна робити система;

– дати розробникам системи найкраще розуміння вимог до системи;

– визначити границі системи;

– забезпечити базу для планування технічного змісту ітерацій;

– забезпечити базу для оцінки вартості й часу на розроблення системи;

– визначити інтерфейс користувача, що фокусується на потребах і цілях користувачів.

Вихідною інформацію служать бізнес-правила, модель бізнес-прецедентів та модель бізнес-класів, розроблені протягом бізнес-моделювання. Ідентифікуються зацікавлені особи та виявляються, збираються й аналізуються запити зацікавлених осіб. Розробляються документ-концепція, модель прецедентів, прецеденти та додаткова специфікація, які описують, що буде робити система.

Rational RequisitePro:

– відкриває доступ через Web-інтерфейс усім учасникам команди, що працюють віддалено або на різних платформах;

– икористовує розширену інтеграцію з програмним додатком Microsoft Word, надаючи користувачам знайоме середовище для виконання таких операцій, як визначення й організація вимог;

– поєднує потужну інфраструктуру бази даних і синхронізацію документів Microsoft Word у реальному часі, що полегшує завдання організації, інтеграції й аналізу вимог;

– підтримує детальне настроювання й фільтрацію атрибутів, що дозволяє максимізувати інформативну значимість кожної вимоги;

– пропонує докладні уявлення, що відображають взаємозв’язки типу «батько/нащадок», а також відображає вимоги, на які можуть впливати вхідні й вихідні зміни;

– дозволяє здійснювати порівняння проектів за допомогою експортованих XML-описів;

– підтримує інтеграцію з численними інструментами платформи розробки IBM Software Development Platform, що підвищує доступність інформації про вимоги та сприяє переданню цієї інформації.

RequisitePro надає стандартні атрибути і їх значення відразу після встановлення та може легко налаштовуватися для підтримки процесів і регламентів. Присвоювання атрибутів, наприклад пріоритету, складності, становища, власника й номера версії, допоможе розробнику керувати своїми вимогами так, як це було б неможливо за допомогою одних лише документів.

RequisitePro передбачає механізми для легкого визначення й аналізу контролю доступу. Таке візуальне повідомлення про зміни в режимі реального часу дозволяє точно визначати їхній вплив у всьому проекті й оцінювати, наскільки вони «покриваються» тестами. Rational RequisitePro веде історію змін вимог, відслідковуючи їх еволюцію по ходу виконання проекту, і дозволяє з’ясувати хто, коли, навіщо і які зміни у вимогу вносив. Таким чином, можна проаналізувати необхідність зміни і його вплив на проект.

Для створення нового проекту необхідно запустити Rational RequisitePro із меню програм. Потім з’явиться вікно "Open Project" (рис. 3.1). Воно дозволяє завантажити проект (вкладка "Existing") або створити новий (вкладка "New").

Рисунок 3.1 – Діалогове вікно "Open Project"

 

Після вибору вкладки "New" з’явиться вікно "Create Project" (рис. 3.2). Тут необхідно вказати шаблон, на основі якого буде створений новий проект. Шаблони "Composite Template", "Traditional Template", "Create from Baseline" та "Use Case Template" мають готові набори типів вимог і типів документів. Вибір шаблона "Blank" дозволить створити проект з чистого листа. Вибір "Маке New Template" запускає спеціальний майстер, дозволяючи самостійно зробити новий шаблон на основі створеного проекту.

Рисунок 3.2 – Діалогове вікно "Create Project"

 

Інтерфейс "IBM Rational RequisitePro 7" наведений на рис 3.3.

 

Рисунок 3.3 – Інтерфейс IBM Rational RequisitePro

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)