АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Формування поїздів

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. IV. Формування навчальних умінь та навичок
  3. V. Формування навчальних умінь та навичок.
  4. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  5. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  6. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  7. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  8. Білет № 16. Обгрунтуйте розповідь учителя, як метод формування природничих знань
  9. Визначальні фактори Нового часу (наукова революція і формування буржуазного громадянського суспільства)
  10. Виникнення і формування класичного лібералізму
  11. Виховання в дусі миру та формування громадянськості
  12. Відправлення поїздів

21.2.1 Небезпечні вантажі класу 1 (вибухові матеріали) можуть ставитися у вантажні поїзди окремими вагонами, групами вагонів з необхідним прикриттям, сформованими у межах норм ваги й довжини, передбачених графіком руху поїздів, а також відправлятися маршрутами, що не перевищують місткість приймально-відправних колій на ділянках їх прямування.

 

Вибухові матеріали з умовними номерами 119, 126, 137, 141, 179, 182, 350, 351, 352, 360, 361, 362, 363, 365 перевозяться спеціальними поїздами. Порядок пропуску спеціальних поїздів встановлюється Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

 

Вагони з вибуховими матеріалами, що підлягають перевезенню тільки з виключеними автогальмами, ставляться в поїзд групами не більше восьми осей в одній групі, а в хвості поїзда перед останніми двома гальмівними вагонами - не більше чотирьох осей. Останні два вагони мусять мати справно діючі ввімкнені автогальма.

 

21.2.2 У складі поїзда повинно бути не більше 4 таких груп вагонів з виключеними автогальмами за умови забезпечення состава поїзда встановленим гальмовим натисненням. При перевезенні таких вантажів військовими транспортами (групами вагонів), що охороняються караулами Міністерства оборони України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України, дотримуються тих же умов постановки їх у поїзди, при цьому між групами дозволяється ставити не більше одного вагона, що не належить до транспорту.

 

Між сортувальними і дільничними станціями вагони з вибуховими матеріалами можуть прямувати зі всіма вантажними поїздами відповідно до плану формування. Такі вагони з проміжних станцій на найближчі дільничні чи сортувальні станції та у зворотному напрямку передаються зі збірними, вивізними поїздами або диспетчерськими локомотивами, а між станціями вузла і передвузловими станціями - з передавальними та вивізними поїздами.

 

Не допускається постановка вагонів з вибуховими матеріалами у поїзди близьких призначень, якщо за планом формування для відправлення цих вагонів передбачені більш дальні поїзди.

 

Забороняється ставити вагони з вибуховими матеріалами у поїзди:

 

- пасажирські, поштово-багажні (крім перевезень табельної зброї і боєприпасів до неї, військових караулів і команд Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших державних воєнізованих організацій і нарядів воєнізованої охорони залізниць);

 

- людські, а також в поїзди (крім військових ешелонів), у складі яких є окремі вагони з людьми (крім вагонів з особовим складом ешелону). В складі військового ешелону можуть прямувати тільки ті вагони з вибуховими матеріалами, які належать до цього ешелону.

 

- з'єднані;

 

- ті, що перевищують довжину, встановлену графіком руху поїздів;

 

- з негабаритними вантажами - верхнього третього, нижнього третього і більших ступенів негабаритності, бокового четвертого і більших ступенів негабаритності.

 

- які обслуговуються машиністом в одну особу.

Крім цього, забороняється ставити вагони з вибуховими матеріалами з умовними номерами 115, 119, 121, 126, 128, 130, 134, 137, 141, 143, 148, 154, 155, 156, 167, 168, 176, 179, 182, 199 у вантажні поїзди, що мають у своєму складі вагони:

 

- зі стисненими газами, скрапленими (зрідженими) та розчиненими (клас 2);

 

- легкозаймистими рідинами (клас 3);

 

- легкозаймистими твердими речовинами, самозаймистими речовинами, речовинами, що виділяють займисті гази у взаємодії з водою (клас 4);

 

- окисними речовинами і органічними пероксидами (клас 5);

 

- отруйними речовинами (підклас 6.1).

 

Дозволяється включати вагони з вибуховими матеріалами у великовагові поїзди.

 

Черговий по дирекції залізничних перевезень (старший диспетчер служби перевезень), станційний та маневрові диспетчери під час планування поїзної роботи повинні спеціально розглядати можливість першочергового відправлення вагонів з вибуховими матеріалами, що прибувають на станцію, меншою кількістю поїздів.

 

21.2.3 Для супроводження вагонів з вибуховими матеріалами воєнізованою охороною Державної адміністрації залізничного транспорту України не далі ніж за 5 вагонів від вибухового матеріалу має ставитися вагон з гальмовою площадкою або спеціально виділений порожній критий вагон.

 

Якщо група вагонів, що охороняється воєнізованою охороною Державної адміністрації залізничного транспорту України, розміщена у головній частині поїзда не далі ніж за 5 вагонів від електровоза або тепловоза, в разі відсутності вагонів з гальмовими площадками дозволяється проїзд стрілків воєнізованої охорони у неробочій кабіні локомотива поїзда з попереднім їх інструктажем машиністом про порядок проїзду на локомотиві.

 

У состави поїздів, в яких прямують транспорти з вибуховими матеріалами, можуть ставитися вагони з вибуховими матеріалами, що не належать до вказаних транспортів.

 

У разі супроводження вагонів з вибуховими матеріалами спеціалістами або військовими караулами вантажовідправника (вантажоодержувача), а також воєнізованою охороною залізниці, вагони, що охороняються, ставляться в поїзд однією групою. У тих випадках, коли ці вагони відповідно до цієї Інструкції включаються в поїзд з прикриттям один від одного вагонами з безпечними вантажами або порожніми, що не належать до даної групи вагонів, таке прикриття не повинно перевищувати мінімальних норм.

 

Вагони з вантажами класу ВМ одного призначення не повинні роз'єднуватися на протязі всього шляху прямування.

 

21.2.4 При наявності у перевізних документах штемпеля "Прикриття" і постановці у поїзд вагонів з вибуховими матеріалами, а також при виконанні маневрової роботи, маневровий состав повинний мати прикриття не менше мінімальних норм, передбачених у додатку 6 цієї Інструкції.

 

21.2.5 Як прикриття в поїздах, в яких прямують вагони з вибуховими матеріалами, мають ставитися вагони, завантажені безпечними і не легкогорючими вантажами або порожні вагони, в тому числі й порожні цистерни.

 

Порожні вагони мають бути очищені від залишків легкогорючих вантажів і сміття, двері та люки закриті. Порожні цистерни мають бути очищені від залишків вантажу, кришки люків закриті. Не допускається використовувати, як прикриття, спеціальні цистерни, а також цистерни, спеціалізовані для перевезення небезпечних вантажів.

 

Порожні або завантажені платформи (у тому числі ті, що вказані у п. 10 додатка 6), а також транспортери можуть використовуватися як прикриття, крім першого вагону, що безпосередньо причіплюється до вагону з вибуховим матеріалом.

 

21.2.6 Вагони з людьми, у тому числі вагони з провідниками, спеціально виділеними працівниками для супроводження вантажів, караулами, нарядами охорони, а також вагони з тваринами та птицею можуть ставитися в поїзд як попереду, так і позаду вагонів з небезпечними вантажами класу 1 (вибуховими матеріалами), але завжди попереду вагонів, завантаженими небезпечними вантажами, в перевізних документах яких є штемпелі "Їдке" та "Прикриття".

 

Вагони з легкозаймистими рідинами на станції формування мають ставитися в поїзд за вагонами з небезпечними вантажами класу 1 (вибуховими матеріалами) (рахуючи з голови поїзда).

 

Постановка вагонів прикриття між вагонами з вибуховими матеріалами та вагонами супроводження, що входять до складу спеціальної секції (схеми), не вимагається.

 

21.2.7 При формуванні військових ешелонів мають дотримуватися вимоги, передбачені в пп. 21.2.2, 21.2.3, 21.2.5, 21.2.6.

 

Допускається постановка вагонів з ВМ (крім умовних номерів 115, 119, 121, 126, 128, 130, 134, 137, 141, 143, 148, 154, 155, 156, 167, 168, 176, 179, 182, 199), що належать ешелону, або вагонів з автомашинами, автопоїздами, автоцистернами, іншими спеціальними ємностями, які завантажені цими небезпечними вантажами, у військові ешелони разом з вагонами, в яких перевозяться вантажі інших класів небезпеки, з прикриттям між ними не менше одного вагона. Для прикриття можуть ставитися вагони з безпечними вантажами або порожні вагони і цистерни після перевезення безпечних вантажів. Порожні і вантажні платформи, а також транспортери можуть використовуватись для прикриття з постановкою не ближче другого вагона від вагонів із зазначеними вибуховими матеріалами.

 

Вагони з вибуховими матеріалами (крім умовних номерів 115, 119, 121, 126, 128, 130, 134, 137, 141, 143, 148, 154, 155, 156, 167, 168, 176, 179, 182, 199) в танках, бронетранспортерах та інших машинах, які входять в комплект бойової техніки, прикриття не потребують.

 

Забороняється причіпляти до військового людського поїзда вагони: з ВМ, що не входять до складу ешелону, негабаритними, радіоактивними вантажами, цистерни з кислотами, зрідженими газами, легкозаймистими рідинами, а також цистерни з-під зріджених газів.

 

Платформи і піввагони з танками, самохідними артилерійськими установками, артилерійськими тягачами та критими бронетранспортерами, спорядженими боєкомплектами, що належать ешелону, можуть прямувати у складі воєнізованого ешелону без прикриття.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)