АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК ПОСТАНОВКИ У ПОЇЗДИ ВАГОНІВ З ВАНТАЖАМИ, ЩО ВИМАГАЮТЬ ОСОБЛИВОЇ ОБЕРЕЖНОСТІ, ТА СПЕЦІАЛЬНОГО РУХОМОГО СКЛАДУ

Читайте также:
  1. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  2. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  3. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  4. IV. Порядок назначения и выплаты государственных академических и именных стипендий
  5. IV. Порядок оказания услуг(выполнения работ)
  6. IV. Порядок представления на конкурс
  7. V. ОБЩИЙ ПОРЯДОК ПОСТАНОВКИ РЕКУПЕРАЦИИ.
  8. VIII. Порядок предоставления социальных услуг в форме социального обслуживания на дому
  9. X. Порядок предоставления социальных услуг в стационарной форме социального обслуживания
  10. XIII. Порядок предоставления социальных услуг в полустационарной форме социального обслуживания
  11. Адм-ый и досудебный порядок обжалования актов действия бездействия налогов органов
  12. Административно-территориальное устройство Омской области и порядок его изменения

1. Вагони (цистерни) з вантажами, що вимагають особливої обережності при постановці в поїзди, в деяких випадках повинні мати прикриття від локомотивів, від вагонів з людьми та між собою. Відомості про умови перевезення вантажів, що вимагають особливої обережності, їх перелік і встановлені норми прикриття приводяться в Правилах перевезення вантажів.

 

Дані, що характеризують основні властивості такого вантажу, а також необхідні норми прикриття вказуються вантажовідправником у перевізних документах.

 

2. Одиночні вагони зі справними ходовими частинами, непридатні для прямування у составі поїзда, мають пересилатися до пунктів ремонту тільки окремими локомотивами після складання вагонними депо або промивальними пропарювальними станціями встановлених пересильних документів.

 

3. Вагони з вантажами бокової та нижньої негабаритності 4-го, 5-го ступенів повинні мати прикриття з голови і хвоста поїзда не менше одного вагона з габаритним вантажем або порожнього.

 

Забороняється ставити вагони з негабаритними вантажами (крім вантажів негабаритності 1 - 3 ступенів) в довгосоставні поїзди.

 

Вагон з контрольною рамою ставиться головним, або відділяється від локомотива однією порожньою платформою для покращення видимості контрольної рами у верхній зоні.

 

Вагони з негабаритними вантажами бокової та нижньої негабаритності 6-го ступеня і понаднегабаритними ставляться у состав поїзда не ближче 20 вагонів від вагона з контрольною рамою.

 

При перевезенні негабаритного вантажу бокової і нижньої негабаритності 6-го ступеня і понаднегабаритного вантажу з контрольною рамою у спеціальному поїзді з окремим локомотивом вагон з цим вантажем має знаходитися не ближче 5 вагонів від вагона з контрольною рамою. З хвоста поїзда вагон з таким вантажем повинен мати прикриття не менше одного вагона з габаритним вантажем або порожнім.

 

У разі перевезення в поїздах вантажів бокової і нижньої негабаритності 6-го ступеня і понаднегабаритних з контрольноюрамою в числі вагонів прикриття вантажу від контрольної рами допускається використовувати вагони, завантажені негабаритними вантажами, що мають негабаритність нижню 1 - 2, бокову 1 - 3, верхню 1 - 2 ступеня.

 

До складу поїздів дозволяється включати завантажені транспортери вантажопідйомністю до 240 т (включно).

 

Порядок прямування транспортерів більшої вантажопідйомності, як у завантаженому, так і в порожньому стані, установлюється Технічними умовами експлуатації цих транспортерів або окремими вказівками Державної адміністрації залізничного транспорту України.

 

При постановці в поїзд завантажених транспортерів з числом осей 12 і більше (крім транспортерів зчіпного типу вантажопідйомністю 120 т з однією або двома проміжними платформами)поруч з ними з кожного боку мають ставитися не менше двох чотиривісних вагонів прикриття з вантажем не більше 40 т або порожніх будь-якого типу. При прямуванні в одному поїзді декількох таких транспортерів між ними ставиться не менше трьох таких вагонів прикриття, указаних вище.

 

Порожні транспортери, а також завантажені чотиривісні транспортери зчіпного типу вантажопідйомністю 120 т (код типу 3960 і 3961) ставляться в склад поїзда без прикриття.

 

Умови постановки та прямування в поїздах транспортерів зчіпного типу вантажопідйомністю 120 т (код типів 3960 і 3961) і 240 т (код типу 3974) встановлюється Технічними умовами експлуатації цих транспортерів.

 

Порожні транспортери, що мають 8 і більше осей, а також завантажені транспортери зчіпного типу вантажопідйомністю 120 т (код типу 3960 і 3961) і вантажопідйомністю 240 т (код типу 3974) під час прямування їх в поїздах масою 3 тис. т дозволяється ставити тільки в останню чверть состава поїзда. При меншій масі поїзда вказані транспортери можна ставити в будь-яку частину состава поїзда.

 

Дозволяється завантажені транспортери, що мають 8 осей, ставити у склад поїзда без прикриття, крім ділянок залізниць, на яких за станом штучних споруд забороняється або обмежене курсування вагонів, що мають 8 осей.

 

Забороняється ставити завантажені і порожні транспортери, що мають 8 і більше осей, в поїзда, що прямують з підштовхуванням.

 

На ділянках з підштовхуванням вантажних поїздів з хвоста поїзда порядок прямування поїздів з завантаженими і порожніми транспортерами, що мають 8 і більше осей, визначається начальником залізниці.

 

4. Курсування хопер-дозаторів залізничними коліями загального користування допускається тільки замкнутими маршрутами з одним турним вагоном у кожному маршруті для персоналу, який обслуговує цей маршрут.

 

Кількість хопер-дозаторів у кожному маршруті визначається виходячи з технологічних вимог і умов їх завантаження. Вивезення баластних матеріалів з інших залізниць, а також завезення їх на бази зимового складування мають проводитися, як правило, здвоєними маршрутами.

 

Поїзд, в составі якого знаходиться більше 240 осей вагонів-хоперів всіх моделей, не підлягає формуванню та відправленню.

 

Порожні та завантажені хопер-дозаторні маршрути, що курсують у складі менше встановленої графіком руху поїздів норми за довжиною або вагою поїзда, дозволяється доповнювати будь-яким рухомим складом, крім думпкарів (за винятком типів 6ВС-60 і 7ВС-60, ВС-66) з діапазонами перших 6 цифр 555000 - 559999, 340000 - 359999, що не потребують відчеплень на проміжних станціях і не обмежують швидкостей руху маршрутів. При цьому для маршрутів з хопер-дозаторів ЦНИИ-2 і ЦНИИ-3 з діапазоном перших 6 цифр 300000 - 304999, 310000 - 314999, 530000-531499 що не потребують відчеплень сумарна маса вантажного поїзда не повинна перевищувати 2600 т. Швидкості прямування вантажних поїздів не повинні перевищувати швидкостей руху хопер-дозаторів, що знаходяться в поїзді.

 

Про готовність маршруту із хопер-дозаторів до прямування в завантаженому або порожньому стані з установленими допустимими швидкостями руху на ділянці прямування машиніст хопер-дозаторного маршруту зобов'язаний зробити запис у перевізних документах про те, що маршрут готовий до прямування, всі розвантажувальні і дозувальні пристрої хопер-дозаторів перевірені, оглянуті, приведені у повне дорожньо-транспортне положення. При прямуванні в завантаженому стані такий запис робиться в накладній, а при прямуванні в порожньому стані - у пересильній відомості.

 

Технічний огляд за дозувальними пристроями хопер-дозаторів виконується силами бригад, що обслуговують хопер-дозатори.

 

Огляд і необхідний ремонт вагонних частин проводиться працівниками пунктів технічного обслуговування у звичайному порядку.

 

Без супроводження хопер-дозатори можуть відправлятися у вантажних поїздах тільки в порожньому стані за заявками заводів-виготовлювачів вагонних депо, ремонтних заводів, підрозділів колійного господарства в разі необхідності пропускання їх до місця приписки, в ремонт і з ремонту, в порядку регулювання тощо з оформлення перевезення відповідно до діючих вказівок по веденню станційної звітності та обліку наявності і ремонту несправних вагонів.

 

До відправлення хопер-дозаторів відправник повинен привести їх у повне транспортне положення, а про готовність до прямування та допустимі швидкості руху - зробити на станції відправлення відповідний запис у пересильних документах.

 

Завантажений хопер-дозатор, відчеплений від вертушки через несправність, до відправки в ремонт має бути розвантажений і після цього приведений у повне транспортне положення. Начальник станції відправляє хопер-дозатори тільки за наявності заявки на відправлення, пересильних і перевізних документів.

 

5. Курсування залізничними коліями Державної адміністрації залізничного транспорту України думпкарів, що належать підприємствам і організаціям інших міністерств і відомств, проводиться на підставі вказівок Державної адміністрації залізничного транспорту України за дозволами та на умовах, що встановлюються в межах дирекції залізничних перевезень - начальником дирекції, в межах залізниці - начальником залізниці, в межах двох і більше залізниць - Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

 

Перед видачею дозволу на курсування залізничними коліями Державної адміністрації залізничного транспорту України думпкари оглядаються комісією у складі ВЧД, УРБВ, і ДС, яка перевіряє придатність їх до експлуатації на умовах, передбачених у заявці на курсування думпкарів. За результатами огляду складається акт, що відображає технічний стан вагонів (у т. ч. наявність на вагонах трафарету "З гірки не спускати" для думпкарів всіх типів, крім 6ВС60, ВС-66, 7ВС-60), придатність їх до курсування на коліях Державної адміністрації залізничного транспорту України.

 

Курсування на коліях Державної адміністрації залізничного транспорту України окремих маршрутів або груп власних вагонів (більше 5), сформованих із думпкарів або інших вагонів, не обладнаних спеціальними підніжками для проїзду складацьких бригад, проводиться за умов постановки в голові і в хвості групи власних вагонів з перехідними площадками або спеціальними підніжками.

 

Дозволяється курсування на коліях загального користування спеціального власного рухомого складу при дотримання наступних умов:

 

- вагонів для перевезення агломерату і окатишів на візках ЦНИИ-ХЗ зі швидкістю не більшою 80 км/год.;

 

- хопер-дозаторів замкнутими маршрутами з вагонів для обслуговуючого персоналу. Порожні і завантажені хопер-дозаторні маршрути, що курсують составами, менше норми за довжиною і масою поїзда, встановленої графіком руху поїздів, дозволяється доповнювати іншим рухомим складом, крім думпкарів (за виключенням типів 6ВС-60, 7ВС-60 і ВС-66). При цьому для маршрутів із хопер-дозаторів ЦНИИ-2 і ЦНИИИ-3 сумарна маса навантаженого состава не повинна перевищувати 2600 тонн;

 

- спеціальних вагонів-цистерн для перевезення стиснутих і скраплених газів й інших небезпечних вантажів за наявності встановлених трафаретів і знаків небезпеки, терміну випробування котла і технології розпуску з гірок;

 

- вагонів-думпкарів: типу 6ВС-60, 7ВС-60 і ВС-66 зі швидкостями, встановленими для вантажних поїздів, повносоставними маршрутами і збільшеними групами з поповненням як у порожньому, так і в завантаженому стані будь-яким рухомим складом до встановленої довжини і маси поїзда відповідно до плану формування. Думпкари типів 3ВС-50 і 4ВС-50, 5ВС-60, ВС-85, Д-82, 2ВС-105 можуть курсувати на коліях загального користування зі швидкостями, встановленими для вантажних поїздів, але не більше 90 км/год. - для ВС-85, 3ВС-105 на візках типу УВЗ-11А; не більше 80 км/год. - для думпкарів 2ВС-105 на візках УВЗ-10м або УВЗ-7, спеціальними маршрутами масою не більше 2600 тонн з поповненням будь-яким іншим рухомим складом: в порожньому стані - до встановленої довжини, а у навантаженому стані - до норми маси.

 

Поповнення думпкарних маршрутів дозволяється тільки таким рухомим складом, який не потребує відчеплення на проміжних станціях і не обмежує швидкості руху думпкарних маршрутів.

 

Думпкари всіх типів, крім 6ВС-60, ВС-66 і 7ВС-60, забороняється розпускати із сортувальних гірок. При розпуску через сортувальні гірки змішаних маршрутів та частина, яка складається із думпкарів, пропускається з сортувальної гірки разом з локомотивом, не допускаючи гальмування уповільнювачами.

 

Думпкари Д-82, ВС-85, 2ВС-105, які мають трафарет "Т", курсують у навантаженому стані коліями загального користування на умовах, встановлених "Инструкцией по перевозке негабаритных и тяжеловесных грузов" для електропоїздів габариту Т, а в порожньому стані - з бортами, знятими до габариту Т.

 

Маршрути з думпкарів і збільшені групи думпкарів всіх типів супроводжуються провідником-механіком, що знає будову та експлуатацію думпкарів, здійснює контроль за правильністю їх вивантаження та призначається підприємством або організацією власника. Вагон для супроводження виділяється власником думпкарів.

 

У межах однієї залізниці допускається курсування залізничними коліями Державної адміністрації залізничного транспорту України маршрутів або груп думпкарів типу 6ВС-60, 7ВС-60 і ВС-66 без супроводження механіком. У таких випадках повинна бути розроблена інструкція про порядок огляду думпкарів на місцях навантаження і вивантаження і підготовки їх до транспортного стану з зазначенням відповідальних осіб власників, що мають думпкари.

 

Пересилання в поїздах думпкарів що направляються в ремонт, до місця роботи або повертаються з ремонту, проводяться тільки в порожньому стані зі швидкостями, встановленими для вантажних поїздів (для шестивісних думпкарів ВС-100 і 2ВС-105) із швидкістю не більше 80 км/год., при цьому думпкари 6ВС-60, ВС-66 і 7ВС-60, можуть ставитися в будь-якій частині поїзда, а всі інші - останніми в хвості вантажного поїзда.

 

Технічне обслуговування вагонів-думпкарів при знаходженні на коліях Державної адміністрації залізничного транспорту України проводяться нарівні з вагонами парку Державної адміністрації залізничного транспорту України.

 

Відчеплення від маршрутів завантажених думпкарів через технічну та комерційну несправність оформляють відповідно до Правил перевезень вантажів маршрутами та групами вагонів за однією накладною. В досильних документах вказуються особливі відмітки, що мають місце в основних перевізних документах, при цьому обов'язково складають повідомлення за формою ВУ-23.

 

У натурному листі поїзда нумерація вантажних вагонів з 5 і менше знаками доповнюється попереду нулями до 8 знаків.

 

6. Спеціальний рухомий склад та крани на залізничному ходу відправляються зі станції для прямування у вантажних поїздах або з окремим локомотивом тільки за заявкою господарчих одиниць, в чиєму розпорядженні вони знаходяться.

 

Підготовка їх до прямування проводиться вантажовідправниками відповідно до вимог, передбачених у технічних умовах (Інструкціях), розроблених для відповідних машин, або відповідно до їх паспортних даних. Про приведення машин у транспортне положення відправником повинна бути зроблена відмітка в перевізних документах.

 

Готовність машини для прямування за межі залізниці перевіряється комісією, призначеною начальником служби, в чиєму розпорядженні вона знаходиться.

 

Постановка машини у состави вантажних поїздів проводиться відповідно до положень, передбачених у технічних умовах (Інструкціях) або в паспортних даних, що визначають порядок експлуатації відповідного агрегату.

 

Якщо відповідно до технічних умов (Інструкції) або паспортних даних машина має пропускатися зі швидкістю, меншою встановленої у графіку руху для вантажних поїздів, то у відмітці про приведення її в транспортне положення відправник повинен вказати цю швидкість.

 

Для транспортування в складі вантажного поїзда крани на залізничному ходу ставлять в останній третині поїзда, не більше двох зчеплених. В складі окремого поїзда таких кранів має бути не більше десяти.

 

7. Локомотиви в недіючому стані відправляються за заявками начальників депо або адміністрації заводу після комісійної перевірки технічного стану локомотивів, що оформляється актом, складеним за встановленою формою. В акті, який пред'являється разом із заявкою начальнику станції відправлення, вказується дозволена швидкість прямування локомотива. Другий екземпляр акта вручається провіднику локомотива, третій залишається у відправника.

 

Електровози і тепловози, що відправляються в недіючому стані, ставляться у вантажному поїзді услід за ведучим локомотивом не більше двох односекційних або одного трисекційного (двосекційного), а в межах залізниці - в кількості, встановленої начальником залізниці.

 

При пересиланні за вказівкою Державної адміністрації залізничного транспорту України значної кількості локомотивів дозволяється відправляти локомотиви з навантаженням не більше 8,1 т на метр зчепами у кількості від 3 до 10 двосекційних, 7 трисекційних або 20 односекційних локомотивів (за рахунок ведучого локомотива), при цьому ведучим локомотивом може бути один із локомотивів зчепу.

 

При пересиланні у вантажних поїздах дизель-поїздів і електропоїздів останні ставляться у хвості вантажного поїзда.

 

Паровози з тендерами, що відправляються в холодному стані, ставляться услід за ведучим локомотивом у кількості, не більше одного, а в межах залізниці - у кількості, встановленій начальником залізниці. Постановка холодного паровоза в голові поїзда при подвійній тязі проводиться у залежності від верхньої будови колії та штучних споруд і дозволяється начальником залізниці. Паровози з чотири- та шестивісними тендерами дозволяється відправляти тендером уперед, паровози з тривісними тендерами ставляться в поїзд тільки трубою уперед.

 

8. Переміщення спецформувань проводиться за заявками їх начальників у межах дирекції залізничних перевезень - за наказом начальника дирекції, у межах залізниці - за наказом начальника залізниці, двох і більше залізниць - Державної адміністрації залізничного транспорту України.

 

У залежності від характеру спецформування та типу рухомого складу в наказі вказуються умови переміщення, що забезпечують безпеку руху.

 

9. Вагони метрополітенів пересилаються зчепами, сформованими з вагонів метрополітену (до 12 вагонів) і двох порожніх вагонів прикриття з вантажного парку залізниць. Вагони прикриття причіплюються з обох кінців зчепу по одному на кожному кінці. Ці вагони з боку зчеплення з вагонами метрополітену обладнуються перехідними зчепленнями, встановленими замість типових головок автозчепів.

 

Для супроводження вагонів метрополітену відправником призначаються провідники, для проїзду яких використовується: в літній час - один з вагонів метрополітену, а в зимовий час - вагон-теплушка, для якого використовується один з вагонів прикриття.

 

Для визначення придатності до прямування вагони метрополітенів, що пересилаються, оглядаються комісією, призначеною відправником. До складу комісії входить представник пункту технічного обслуговування станції Державної адміністрації залізничного транспорту України. Комісія складає в трьох примірниках акт перевірки технічного стану вагонів, що відправляються, за формою ТУ-25, затвердженою Державною адміністрацією залізничного транспорту України, перший екземпляр якого залишається в депо або на заводі, що відправляє вагон, другий вручається старшому групи провідників і третій використовується для заявки станції на відправлення вагонів.

 

Транспортування підготовленого зчепу проводиться окремим локомотивом. Постановка вагонів метрополітену у состав поїзда, а також пропускання їх через сортувальні гірки не допускається.

 

Пропускання вагонів метрополітену залізницями Державної адміністрації залізничного транспорту України проводиться по прямих і кривих радіусом більше 300 м зі швидкостями, встановленими для вантажних поїздів, але не більше 75 км/год. По кривих радіусом 300 м і менше швидкість руху не повинна перевищувати: на кривих радіусом 60 м - 15 км/год., радіусом 100 м - 30 км/год., радіусом 300 м - 60 км/год.

 

Маршрути прямування зчепів вагонів метрополітену встановлюються та оголошуються головним управлінням перевезень Державної адміністрації залізничного транспорту України.

 

 

  Начальник Головного управління перевезень   В. О. Жураківський

 

  Додаток 4 до Інструкції з руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)