АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Журнал реєстрації господарських операцій за вересень 20__ р

Читайте также:
  1. II. Учебники, учебные пособия, монографии, статьи в журналах, Интернет-источники
  2. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  3. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій
  4. Аналіз та оцінка ефективності імпортних операцій
  5. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  6. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  7. в журналистике
  8. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  9. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  10. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  11. Види валютних операцій
  12. Види господарських зобов’язань.

 

№ п/п Дата Зміст господарської операції   Сума, грн. Кореспонденція рахунків
Д-т К-т
           
У комітента:
  ? Передано товар на комісію      
  ? Отримано на поточний рахунок гроші від комісіонера за реалізований товар      
  ? Відображено дохід комітента      
  ? Нараховані податкові зобов'язання з ПДВ      
  ? Визначена собівартість реалізованого товару      
  ? Списані на фінансовий результат: дохід від реалізації товару собівартість реалізованого товару      
  ? Відображено витрати за послугами комісіонера      
  ? податковий кредит з ПДВ з послуг      
  ? Перераховано комісіонеру за послуги      

Закінчення таблиці 9

 

           
У комісіонера:
  ? Прийнято товар на комісію від комітента      
  ? Відвантажено товар покупцю      
  ? Нараховане податкове зобов'язання з ПДВ      
  ? Списана собівартість реалізованого товару      
  ? Відображена заборгованість перед комітентом      
  ? Відображений ПДВ, по якому право на податковий кредит не настало      
  ? Надійшла оплата за товар від покупця      
  ? Перераховані грошові кошти комітенту за реалізований товар      
  ? Відображено право на податковий кредит      
  ? Списано на фінансовий результат дохід від реалізації товару      
  ? Списані на фінансовий результат вирахування з доходу      
  ? Відображений дохід від реалізації послуг у сумі комісійної винагороди      
  ? Податкове зобов'язання з ПДВ      
  ? Списаний дохід з комісійних послуг на фінансовий результат      
  ? Списані на фінансовий результат витрати комісіонера      
  ? Надійшла оплата від комітента комісійної винагороди      

 

Завдання 10. Скласти журнал господарських операцій з продажу товарів в роздрібній комісійній торгівлі, виконати необхідні розрахунки. Нарахувати податок з доходів фізичних осіб. Визначити фінансовий результат від продажу товарів.

За договором комісії ТОВ “Космос” (комісіонер) від фізичної особи, що не є суб’єктом підприємницької діяльності (комітента), прийнятий товар на комісію, який був у споживанні – два жіночих пальто.

Договором встановлена продажна вартість товару: кожне пальто оцінили у 1 200 грн., разом продажна вартість за договором складає 2 400 грн. Комісійна винагорода – 10% від вартості реалізованого товару у сумі 288 грн. (2 400 х 10%), у т. ч. ПДВ.

Одне пальто було продане за готівку за встановленою ціною через 5 днів. Комітенту з каси виплачені грошові кошти з вирахуванням комісійної винагороди та податку з доходів фізичних осіб. Друге пальто не було реалізовано упродовж 30-ти календарних днів з дати укладання договору. Згідно з умовами договору торговельне підприємство уціняє товар на 30% від ціни, що була встановлена при прийнятті на комісію. Через 2 дні після проведення уцінки пальто було реалізовано. Комітенту з каси виплачені грошові кошти з вирахуванням комісійної винагороди та податку з доходів фізичних осіб.

Завдання 11. Скласти журнал господарських операцій за договором доручення на продаж без участі довірителя у розрахунках (у довірителя та повірника). Провести необхідні розрахунки. Визначити фінансовий результат від продажу товарів.

ТОВ “Пальміра” (довіритель) уклало договір доручення на продаж з ТОВ “Супутник” (повірник) на пошук покупця його товару (лічильників електричного струменю) у кількості 250 одиниць за ціною 150 грн. за одиницю, крім того ПДВ – 30 грн. Розрахунки за товар здійснюються без участі повірника.

Повірник знайшов покупця й уклав з ним від імені довірителя договір купівлі-продажу на суму 39 375 грн., крім того, ПДВ – 7 875 грн. (ціна одиниці – 155 грн., крім того ПДВ 31 грн., кількість – 250 одиниць).

Згідно з умовами договору, покупець перераховує попередню оплату за товар довірителю у розмірі 100%. Винагороду, яка складає 8% від суми оплати за товар, довіритель перераховує повірнику після отримання від нього звіту про виконання доручення.

Собівартість реалізованого товару – 28 000 грн. Витрати повірника з пошуку покупця товару склали 1 750 грн.

Завдання 12. Скласти журнал господарських операцій за договором доручення на покупку за участю довірителя у розрахунках (у довірителя та повірника). Провести необхідні розрахунки. Визначити фінансовий результат у повірника.

Відповідно до умов договору доручення на покупку ТОВ “Джерело” (повірник) знаходить для ПП “Майстер” (довіритель) постачальника товару (енергозберігаючі електричні лампочки) й укладає з ним договір на покупку товару на суму 90 000 грн., у тому числі ПДВ – 15 000 грн. Повірник придбав товар для довірителя на суму 90 000 грн., у т. ч. ПДВ, та передав його довірителю. Згідно з умовами договору, оплата за товар проводиться після отримання товару на склад довірителя за участю повірника у розрахунках. Винагороду 8% від суми договору, яку довіритель перераховує повірнику після отримання від нього звіту про виконання доручення. Витрати повірника склали 4 580 грн.

Завдання 13. Скласти в табл. 10 кореспонденцію рахунків з бухгалтерського обліку зворотної тари у продавця та у покупця, визначити суми операцій.

Оптовим підприємством ТОВ “Схід” на адресу роздрібного підприємства ПП “Маргарита” у лютому за умови передоплати відвантажено товар (безалкогольні газовані напої) у зворотній заставній тарі – поліетіленових ящиках (кількість 30 шт.). Продажна вартість товару 2 400 грн., у т. ч. ПДВ – 600 грн. Собівартість товару 1700 грн. Заставна ціна одного ящика 30 грн. Один ящик покупець не повернув продавцю.

 

Таблиця 10

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)