АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 18. Скласти журнал господарських операцій з відображення нестачі та надлишків у роздрібній торгівлі. Здійснити необхідні розрахунки

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. II. Тестові завдання
  4. II. Учебники, учебные пособия, монографии, статьи в журналах, Интернет-источники
  5. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ Завдання додому
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ. Завдання додому
  12. IІ. Завдання додому

Під час проведення інвентаризації в роздрібному магазині ТОВ “Людмила” виявлено нестачу товару (гель для душу «Timotei») у сумі 395 грн. та надлишки товару (шампунь «Timotei») у сумі 162 грн. за продажними цінами

Керівником підприємства прийнято рішення:

нестачу товару у сумі 120 грн. списати за рахунок матеріально відповідальної особи;

нестачу товару в розмірі 295 грн. списати за рахунок підприємства до встановлення винної особи.

Торгова націнка складає 30 %. Індекс інфляції 1,04;

Надлишки, що, як встановлено, виникли в результаті зайвого списання вартості реалізованих товарів у попередньому звітному періоді в поточному звітному періоді, включити до фінансового результату.

 

Завдання для самоконтролю

 

1. Скласти журнал господарських операцій з обліку у роздрібній торгівлі операцій з повернення товарів, виконати необхідні розрахунки. Вказати первинні документи.

В магазині побутової техніки «Олімп» продано фізичній особі Петрову О.О. електрочайник за продажною вартістю 360 грн., в т. ч. ПДВ. У наступному звітному періоді товар повернений покупцем у зв'язку з виявленням протягом гарантійного терміну дефекту. Покупцю видані грошові кошти з каси.

Залишки на початок місяця: товарів за продажними цінами 210 215 грн., торгової націнки – 88 110 грн.

За місяць підприємством придбано товари за первісною вартістю у сумі 112 680 грн., на які було нараховано торгову націнку 40%. За місяць було реалізовано товарів у роздріб на суму 218 412 грн., в т. ч. ПДВ.

2. Розрахувати суми платежів за договором з продажу товарів з розстрочкою платежу, встановити графік їх погашення покупцем. Скласти журнал господарських операцій з продажу у роздрібній торгівлі товарів з розстрочкою платежу, виконати необхідні розрахунки.

ТОВ «Паритет» у квітні продало в розстрочку фізичній особі Гришиній Наталі Іванівні автомобіль ВАЗ-2110 вартістю 81 000 грн., у т. ч. ПДВ. Первісна вартість автомобілю 53 300 грн., Торгова націнка складає 27 700 грн. Гришиною Н.І. внесений аванс у касу у розмірі 50% вартості автомобілю. Розстрочка надана на 12 місяців під 24% річних. Щомісячний внесок та відсотки за кредит сплачуються покупцем своєчасно.

3. Скласти журнал господарських операцій з дооцінки товару.

На підприємстві роздрібної торгівлі ТОВ “Мрія” вирішено:

збільшити продажну ціну товару (пральний порошок «Tide»): продажна вартість одиниці товару до переоцінки 9,20 грн. (у т. ч. первісна вартість – 6,50 грн., торгова націнка – 2,70 грн.), продажна вартість після переоцінки -11,2 грн. за одиницю, залишок товару – 460 одиниць.

Зменшити продажну ціну товару (гель для душу «Nivea»): продажна вартість одиниці товару до переоцінки 19,40 грн. (у т. ч. первісна вартість – 14,50 грн., торгова націнка – 4,90 грн.), продажна вартість після переоцінки -17,46 грн. за одиницю, залишок товару – 150 одиниць.

4. Скласти журнал господарських операцій з уцінки товару.

За даними інвентаризації на підприємстві оптової торгівлі ТОВ “Амелія” встановлено, що товар первісною вартістю 220 грн. утратив свої первісні якості і його чиста вартість реалізації дорівнює 180 грн. Прийнято рішення про уцінку товару на суму 40 грн.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)