АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 13.Облік у підрядника. Облік у забудовника

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  3. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  4. Бухгалтерський облік
  5. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  6. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  7. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  8. Бухгалтерський облік облігацій
  9. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК СТИПЕНДІЙ
  10. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  11. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  12. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.

 

Завдання 1. Відобразити в обліку підрядника господарські операції з матеріалами замовника.

Генеральний підрядник "Техкреп" отримує від замовника-підприємства "Мрія" для цільового використання будівельні матеріали на загальну суму 160 000 грн., з них частина на суму 45 000 грн. будівельне підприємство повинно передати субпідряднику "Водобуд". Після виконання будівельно-монтажних робіт у генпідрядника залишилось невикористаними будівельні матеріали на суму 30 000 грн., з яких матеріали на 18 000 грн. повернуті замовнику, решта – залишена в рахунок оплати виконаних будівельно-монтажних робіт.

Завдання 2. Скласти відомість обліку будівельних матеріалів на складі; відобразити в обліку здійснені господарські операції, вказати первинні документи.

На 01.02.20__ року ТОВ "Майстер" має на рахунку 205 "Будівельні матеріали" залишки, наведені у табл. 20.

 

Таблиця 20

 

Розшифровка залишків до субрахунку 205 "Будівельні матеріали" на 01.02. 20__ року на ТОВ "Майстер"

Найменування матеріалу Од. виміру Кількість Номенклатурний номер Ціна, грн.
Ацетон л      
Оліфа "Оксоль-ПВ" кг      
ДСП Kronospan 18 мм (Платина) м2      
ДСП Kronospan 10 мм (Груша червона) м2      

 

У лютому 20__ року на склад ТОВ "Майстер" відповідно до рахунка № 102 поступили ДСП Kronospan 18 мм (Платина) – 1 300 м2; ДСП Kronospan 10 мм (Груша червона) – 1 200 м2. У цьому ж місяці зі складу було відпущено: ацетону – 28 л, оліфи "Оксоль-ПВ" – 70 кг, ДСП Kronospan 18 мм (Платина) – 2 100 м2 та ДСП Kronospan 10 мм (Груша червона) – 2 200 м2.

Завдання 3. Відобразити в обліку господарські операції за результатами інвентаризації, визначити фінансовий результат діяльності, вказати первинні документи.

На підставі складеної порівняльної відомості (додаток Б) на будівельному підприємстві "Трансбуд" після розгляду результатів інвентаризації з урахуванням пояснень матеріально відповідальної особи інвентаризаційна комісія вирішила:

нестачу ДСП будівельної 16 мм (4 листа) зарахувати з урахуванням надлишку ДСП будівельної 18 мм (4 листа), різницю у вартості від пересортування віднести на винну особу;

нестачу цементу М-500 (6 мішків) у сумі 360 грн. віднести на матеріально відповідальну особу, яка визнала себе винною;

нестачу білил цинкових у кількості 0,4 кг на суму 4,80 грн. та нестачу клею ПВА у кількості 0,9 кг на суму 67,50 грн. списати у межах норм природного збитку. На нестачу клею ПВА у кількості 69,1 кг на суму 597,50 грн. понад норми природного збитку, що не була визнана винною особою, оформити документи та подати позив у судовому порядку;

нестачу шпалер білих у кількості 40 рулонів зарахувати надлишками шпалер білих вологостійких, інші надлишки шпалер білих вологостійких (15 рулонів на суму 225,00 грн.) та сумову різницю по заліку пересортування оприбуткувати;

зобов'язати матеріально відповідальну особу кошти за нестачу будівельних матеріалів внести у касу підприємства.

Завдання 4. Скласти журнал господарських операцій з виявлення, виправлення та списання остаточного браку, вказати первинні документи.

На будівельному підприємству "Торнадо" за квітень звітного року виявлено остаточний брак виконаних робіт на суму 9600 грн. Комісією визначено, що на суму 4500 грн. брак було допущено за рахунок неякісних будівельних матеріалів, які були отримані від постачальника. Було доведено, що з усієї суми остаточного браку допущено брак за виною одного будівельника на суму 900 грн. (суму утримано із заробітної плати). Від браку оприбуткована цегла «СБК» на суму 450 грн. Сума виробничих запасів, використаних на виправлення браку склала 560 грн., заробітна плата робітників – 350 грн., нарахування на заробітну плату здійснювалися відповідно діючого законодавства (нарахування до фонду страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання складають 1,42 %).

Завдання 5. Скласти журнал реєстрації господарських операцій у генерального підрядника та субпідрядника (табл. 21).

За договором будівельного підряду з "Будстрой" вартість БМР з будівництва споруди адміністрації ТОВ "Галичина" визначена у сумі 720 000 грн. За договором субпідряду вартість спеціалізованих будівельних робіт складає 197800 грн. Субпідрядник відшкодовує вартість генпідрядних послуг у розмірі 4 % договірної вартості виконаних робіт.

 

Таблиця 21

 

Журнал реєстрації господарських операцій з обліку витрат у генерального підрядника та субпідрядника

 

  Зміст господарської операції Сума, грн. Кореспонденція рахунків
дебет кредит
У генерального підрядника
1. Прийнято до сплати акт виконаних спеціалізованих робіт субпідрядником      
2. Відображено суму податкового кредиту з ПДВ      
3. Визнано дохід від наданих субпідряднику генпідрядних послуг      
4. Відображено податкові зобов'язання з ПДВ      
5. Здійснено взаємозалік з субпідрядчиком на вартість генпідрядних послуг      
6. Оплачена вартість виконаних спеціалізованих робіт субпідрядником з вирахуванням взаємозарахованої суми      
У субпідрядника
1. Визнано дохід згідно з актом виконаних субпідрядних робіт      
2. Відображено податкові зобов'язання з ПДВ      
3. Відображено вартість генпідрядних послуг за об'єктом будівництва      
4. Відображено суму податкового кредиту з ПДВ      
5. Здійснено взаємозалік з субпідрядником на вартість генпідрядних послуг      
6. Отримана плата від генпідрядника за виконані субпідрядні роботи з вирахуванням взаємозарахованої суми      

 

Завдання 7. Необхідно розрахувати валову заборгованість замовників та замовникам за будівельним контрактом та відобразити в обліку за проміжними рахунками витрат та доходів будівельного підприємства.

Будівельне підприємство "Жилтрест-2" згідно з договором підряду повинно побудувати магазин для ТОВ "Олівер". Загальна договірна ціна будівельного контракту складає 840 000 тис. грн. (у т.ч. ПДВ). Планові витрати на весь період будівництва складають 600 000 тис. грн. Фактичні витрати за етапи склали: 140 000 тис. грн., 220 000 тис. грн. та 240 000 тис. грн. Протягом трьох етапів замовнику виставлялися проміжні рахунки: 300 000 тис. грн. (у т.ч. ПДВ), 180 000 тис. грн. (у т.ч. ПДВ), 360 000 тис. грн. (у т.ч. ПДВ) відповідно.

Таблиця 22

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)