АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 2. Організаційно-технічні аспекти обліку

Читайте также:
  1. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  4. АРХІВОЗНАВЧІ АСПЕКТИ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ
  5. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  6. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  7. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  8. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  9. Ведення обліку надходження та витрат товарно-матеріальних цінностей
  10. Взаємовідносини людини і природи.Екологічні проблеми ,її наукові ,соціально-філософські та етиико-гуманістичні аспекти.
  11. Взаємозв”язок додатків Декларації про прибуток підприємства щодо обліку загальновиробничих витрат
  12. Види штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, порядок їх нарахування та відображення в обліку

3. Для реєстрації фактів господарського життя та відображення їх в обліку застосовувати на підприємстві ______________ форму обліку. Відповідальність за рівень відповідності регістрів обліку порядку та способу реєстрації та узагальнення інформації вимогам законодавства покладається на головного бухгалтера підприємства.

4. Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку на підприємстві і на виконання пункту 4 статті 8 Закону про бухгалтерський облік встановити з І січня 200_ року в таку форму організації бухгалтерського обліку. Бухгалтерський облік здійснюється бухгалтерією, яку очолює головний бухгалтер. Головний бухгалтер може мати заступника. Кількісний та якісний склад бухгалтерії визначається штатним розписом і затверджується окремим наказом керівника.

5. Права та обов'язки головного бухгалтера і посадових осіб бухгалтерії визначаються Законом "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність", цим наказом та затвердженими посадовими інструкціями.

6. Розпорядження головного бухгалтера, які стосуються організації та здійснення бухгалтерського обліку на підприємстві, є обов'язковими до виконання усіма структурними підрозділами і всіма працівниками підприємства.

7. Затвердити перелік посадових осіб, які наділяються правом дозволу на проведення господарських операцій. Перелічені в додатку __ особи наділяються правами та несуть відповідальність за відповідність проведених операцій чинному законодавству та статуту підприємства, згідно з посадовими інструкціями.

8. Затвердити перелік посадових осіб, яким дозволено отримувати та видавати товарно-матеріальні цінності (додаток __). Перелічені в додатку ___ особи наділяються правами та несуть всю повноту відповідальності за відповідність здійснених операцій законодавчим актам та статуту підприємства, згідно з посадовими інструкціями та чинними законодавчими актами України.

9. Затвердити перелік посадових осіб, які складають фінансову та статистичну звітність (додаток _). Зобов'язати посадових осіб, які включені до переліку, наведеного у додатку ___ до цього наказу підписувати відповідні звіти підприємства та покласти на них відповідальність за якість підготовки та своєчасність подання такої звітності.

10. Затвердити правила та графік документообігу відповідно до додатка __ до цього наказу.

11. Відповідальність за приймання документації на тимчасове зберігання до архіву підприємства, за зберігання документації в архіві та здачі відповідної документації до державного архіву покласти на головного бухгалтера.

Видачу документації у тимчасове користування посадовим особам підприємства здійснювати за письмовим дозволом головного бухгалтера підприємства. Особам, які не є працівниками підприємства - з письмового розпорядження керівника підприємства.

12. Загальну відповідальність за ведення податкового обліку покласти на заступника головного бухгалтера з питань оподаткування.

Закріпити за окремими працівниками бухгалтерії конкретні ланки обліку. Затвердити розподіл обов'язків між працівниками бухгалтерії у додатку___.

13. Відповідальність за допущення несанкціонованого доступу до облікової інформації покласти на головного бухгалтера підприємства.

14. Затвердити систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності та контролю господарських операцій.

15. Затвердити такі строки видачі готівки, норми витрат та терміни звітності за окремими операціями.:

Встановити дні видачі готівки із каси підприємства: заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат кожного 2-го та 17-го числа місяця:

Застосовувати на підприємстві передбачені чинними нормативними актами граничні норми добових на службові відрядження_______ грн., граничну величину розрахунків готівкою в розмірі______ грн., строки звітування за витрачання коштів _________.

16. З метою забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та звітності проводити інвентаризацію майна і фінансових зобов'язань, відповідно до статті 10 Закону про бухгалтерський облік та інших нормативних документів:

16.1. Інвентаризація активів і зобов'язань проводиться перед складанням річної фінансової звітності підприємства, орієнтовно з _____ до _____, в обов'язковому порядку. Точний час і порядок її проведення, відповідальні особи визначаються керівником підприємства окремим письмовим розпорядженням (наказом) керівника.

16.2. У всіх інших випадках об'єкти та періодичність проведення інвентаризації визначаються керівником підприємства на підставі чинного законодавства у міру необхідності.

16.3. Для проведення інвентаризаційної роботи затвердити постійно діючу інвентаризаційну комісію у складі: головний інженер - голова комісії; старший бухгалтер - член комісії; економіст - член комісії; зав. виробничо-технічного відділу - член комісії.

17. Затвердити розроблений на підставі Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженого наказом Міністерства фінансів № 291 від 21.12.99 р.) робочий план рахунків із використанням рахунків першого, другого та третього порядку (додаток ____).

21. У разі прийняття нових законодавчих актів або внесення змін (доповнень) у чинні П(С)БО вносити відповідні зміни (доповнення до цього наказу).

Відповідальність за внесення таких змін і доповнень покласти на головного бухгалтера підприємства.

22. Загальний контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

23. Зі змістом наказу ознайомити (під розписку) усіх посадових осіб, причетних до його виконання.

 

Головний бухгалтер підприємства ____________

(підпис)

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)