АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технічна характеристика ОПФ-1-300

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  3. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  4. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  9. S: Установить соответствие между типами общества и их характеристиками.
  10. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  11. VII. Характеристика мероприятий и ведомственных целевых программ государственной программы
  12. А. Общая характеристика вены

Продуктивність, л/год 1000

Витрата пари, кг/год 15-25

Витрати вода, кг/год 1800

Потужність електродвигунів, кВт 4,8

Пастеризатор ОПД-1М призначений для теплової пастеризації молока та вершків.

Він складається (рис. 9) з корпуса 20, молочної ванни 3, витискувального барабана 2, приймальної молочної лійки 6, парової камери 4, паропроводів 8, трубопроводів конденсату 12, запобіжного клапана 15, вала.17, трубопроводи для відведення молока з

 

Рис.10. Конструктивно-функціональна схема пастеризатора

ОПД-1М:

1 – приймальна камера;2 – витискувальний барабан; 3 – молочна ванна; 4 – парова камера; 5 – кожух; 6 – молочна лійка; 7 – поплавок; паропровід; 9 – кран триходовий; 10 – термометр; 11 – кришка ванни; 12 – трубопровід; 13 – лопаті; 14 – сльозникові кільце; 15 – запобіжний клапан; 16 – пристрій зливу конденсату; 17 – вал; 18 – втулка; 19 – болт регулюючий; 20 - корпус

триходовим краном 9. Привод вала 17 здійснюється від електродвигуна пасовою передачею (рис, 2).

Барабан 2 та молочна ванна 3 мають 3 форму зрізаного конуса і виготовлені з нержавіючої сталі. На зовнішній поверхні ванни знаходиться сльозникові кільця 14, якими стікає конденсат. Ванна вміщена в сталевий циліндр, між стінками ванни і циліндра є парова оболонка 4. В середин ванни на вертикально 17 установлено пустотілий витискувальний барабан 2. Величина зазору між стінками барабана та ванни становить приблизно 5 мм і регулюється довжиною втулок 18. На боковій поверхні витискувального барабана е чотири спірально розміщених виступи висотою 2-3 мм, які при обертанні барабана забезпечують інтенсивне перемішування молока.

Принцип роботи пастеризатора. Молоко подається в приймальну лійку 6, а з неї поступає в приймальну камеру 1 і заповнює нижню частину простору між ванною та витискувальним барабаном. При обертанні барабана молоко теж починає обертатися. Під дією відцентрової сили молоко притискується до поверхні ванни, і піднімається вверх. Далі молоко захоплюється лопатями 13 і під тиском видаляється у вихідний патрубок.

Температуру пастеризації молока контролюють термометром 10, регулюють подачею пари, а також часом перебування молока в пастеризаторі. Якщо температура молока нижче заданої, тоді за допомогою триходового крану можна зменшити його вихід чи при необхідності направити на повторну пастеризацію.

В разі пастеризації молока в вихідний отвір приймальної камери 6 вставляють вставку з діаметром отвору 25 мм, а при пастеризації вершків - 17 мм.

Пара паропроводом 8 поступає в барабан 2 та в паровий простір між молочною ванною 3 і циліндром корпуса 20. Молоко тонким шаром проходить в зазорі між ванною та барабаном і нагрівається до заданої температури. Конденсат, що утворюється в паровій оболонці, збирається в нижній частіші циліндра і крізь пристрій 16 зливається. Пристрій для відведення конденсату 16 запобігає прямому виходу пари в атмосферу з парової оболонки та барабана. По мірі накопичення рівень конденсату в пристрої підвищується. При цьому відкривається клапан і конденсат переливається через край трубки і видаляється.

Тиск пари в паровій оболонці та барабані не повинен перевищувати 130 кПа. Такій тиск в пастеризаторі підтримується верхнім паровим клапаном 15. Якщо припиняється подача пари, то в паровій оболонці створюється розрідження. В цьому випадку відкривається нижній повітряний клапан запобіжника 15 і в міжстінковий простір надходить повітря.

Перед початком роботи в приймальну лійку пастеризатора заливають воду, триходовий кран 9 встановлюють в положення на злив води знову ж в цю лійку і проводять циркуляційну промивку. Після цього воду зливають, а в приймальну лійку подають молоко і поступово відкривають кран паропроводу. Спочатку молоко циркулює в пастеризаторі без виходу. Коли температура пастеризації досягне заданої 85º С (358 К) для молока та 90º С (363 К) для вершків, повертають кран 9 і пастеризоване молоко направляють на вихід, а в приймальну лійку направляють свіже молоко. Щоб в пастеризатор не потрапляло повітря під час пастеризації в приймальній лійці повинен бути постійний рівень молока (на 40-50 мм нижче верхнього краю).

Після закінчення пастеризації молока або вершків необхідно відключити подачу пари, припинити подачу молока, повернути приймальну лійку на 90º та злити залишки молока чи вершків. Встановити триходовий кран 9 в положення на злив в приймальну камеру і заповнити останню мийним розчином. Потім відкрити кран подачі пари і підігріти розчин до 60-70º С (333-343К). Промивають пастеризатор в циркуляційному режимі протягом 20 хв. Після промивання припиняють подачу пари, зливають розчин і прополіскують пастеризатор чистою водою.

 

Технічна характеристика пастеризатора ОПД-1М

Продуктивність. л/год:

при нагріванні молока від 5º С до 85º С 2100

при нагріванні вершків від 5º С до 90º С. 1100

Витрати пари, кг/год:

при пастеризації молока 330

при пастеризації вершків 170

Робочий тиск пари, кПа 30

Частота обертання барабану, хв.-1 366

Потужність приводу, кВт 1,7


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)