АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновок. Для управління готовою продукцією інформація повинна формуватися щодо стану запасів готової продукції на складі

Читайте также:
  1. Висновок
  2. Висновок
  3. ВИСНОВОК
  4. Висновок
  5. Висновок
  6. ВИСНОВОК
  7. Висновок
  8. ВИСНОВОК
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок

Для управління готовою продукцією інформація повинна формуватися щодо стану запасів готової продукції на складі, своєчасності і правильності її оприбуткування, забезпечення зберігання, своєчасного відвантаження, а також щодо виконання обов’язків за поставками продукції споживачам, тобто керівництво ДП «сільськогосподарське підприємство «Миколаївське» повинно бути забезпечене інформацією про наявність та рух готової продукції по місцям зберігання і матеріально відповідальної особи.

Основними завданнями обліку готової продукції на підприємствах в системі організації є:

- систематичний контроль за випуском готової продукції, станом її запасів і збереження на складах, обсягом виконаних робіт та послуг;

- вчасному і правильному документальному оформленню відвантаженої і відпущеної продукції;

- контроль за виконанням плану договорів-поставок за обсягом та асортиментом реалізованої продукції, організацією розрахунку з покупцями;

- вчасному і достовірному визначенні результатів від реалізації продукції та її облік.

Виконання цих задач залежить від ритмічності роботи ДП «сільськогосподарське підприємство «Миколаївське» правильної організації збуту та складського господарства, вчасного документального оформлення господарських операцій.

Аналітичний облік готової продукції на ДП «сільськогосподарське підприємство «Миколаївське» ведеться за місцями її зберігання та окремими видами у натуральних, умовно-натуральних і вартісних показниках. В кінці місяця за даними аналітичного обліку витрат на виробництво визначається фактична собівартість готової продукції. Випуск готової продукції з виробництва та її передача на склад оформляється накладними, відомостями, приймально-здавальними документами. Ці документи складаються в двох примірниках один з яких у виробничому підрозділі, інший передається на склад. Для обліку випуску продукції бухгалтерія складає відомість випуску готової продукції та зданої на склад, в натуральному і грошовому виразу. Дані цієї відомості використовуються для контролю за виконанням завдання по обсягу виробництва і для бухгалтерських записів на рахунках синтетичного обліку. Відпуск продукції покупцю оформляється накладними та здавальними актами. Ціна проставляється на підставі номенклатури-цінника.

Основним джерелом облікової інформації є документація. Кожну господарську операцію потрібно попередньо зареєструвати в документах, дані яких є в подальшому єдиною підставою для відображення її в бухгалтерському обліку. Бухгалтерські документи відображають тільки ті зміни в засобах підприємства, які зумовлені його діяльністю. Але розмір і склад засобів може змінюватись і під впливом інших причин, які неможливо відобразити документально, що призводить до розбіжностей даних обліку з діяльністю. До таких причин належать: природні причини (усихання, випаровування, утрушування); помилки в обліку (описи в первинних документах, похибки арифметичних підрахунків); неточності при прийманні та відпуску засобів у результаті помилок ваговимірювальних приладів; навмисні дії посадових і матеріально відповідальних осіб (розкрадання, обважування, обмірювання).

Ці розбіжності між показниками обліку і дійсною наявністю коштів можуть бути виявлені і шляхом періодичного звіряння даних обліку з фактичними залишками засобів. Такий процес називається інвентаризацією. Інвентаризація є інструментом дослідження економічної реальності. Вона дозволяє перевіряти достовірність документального оформлення господарських операцій, їх відображення в бухгалтерському обліку. Інвентаризація є важливим заходом, в проведенні якого повинен бути зацікавлений власник, керівник, головний бухгалтер підприємства.
Список використаної літератури:

1. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999р.

2. Бухгалтерія в сільському господарстві: Журнал №12. 2009 /Статья за ред. В Збарський / «Основні напрямки прискореного розвитку сільського господарства в Україні» ст.30-35.

3. Бухгалтерський облік та звітність в Україні: Збірник нормативно-правових актів / Уклад. М. І. Камлик. - К.: Атіка, Літера ЛТД, 2001. – 752 с.

4. Бухгалтерський облік у сільському господарстві: Підручник для вузів / П. Я. Хомин, М. І. Камлик. - К.: Атіка, Літера ЛТД, 2002. – 352 с.

5. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 «запаси» /Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 20 жовтня 1999 р. N 246.

6. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 «витрати»/Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 1999 р. N 318.

7. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 30 «біологічні активи» /Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 18 листопада 2005р. N 790.

8. Баранік О.О., Михайлов М.Г., Каднацька А.М. Бухгалтерський фінансовий облік в сільськогосподарських підприємствах: Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 472 с.

9. Василенко Ю.А. Фінансовий облік: Підручник. – Тернопіль: Карт-бланш, 2002. – 628 с.

10. Должанський М. І., Должанський А. М. Бухгалтерський облік в Україні з використанням Положень (стандартів) бухгалтерського обліку: Навчальний посібник. – Л.: Львівський банківський інститут НБУ, 2003. – 494 с.

11. Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарський операцій підприємств і організацій /Затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 13 листопада 2011р.№ 291.

12. Загородній А. І., Партен Г. О. Бухгалтерський облік: Основи теорії і практики: Навчальний посібник. – 3-тє вид. перероб. і доп. – К.: Т-во „Знання”, КОО, 2004. – 377 с.

13. Каднацька А.М. Бухгалтерський облік: Основи теорії і практики: Навчальний посібник. – 3-тє вид. перероб. і доп. – К.: Т-во „Знання”, КОО, 2004. – 377 с.

14. Кузмівський А. М., Кузмівський Ю. А. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. - К.: „Все про бухгалтерський облік”, 1999. – 288 с.

15. Лишиленко О. В. Бухгалтерський облік: Навчальний посібник. 2-ге видання, перероб. і доп. – К.: Вид-во „Центр навчальної літератури”, 2003. – 628 с.

16. Михайлов М.Г. Бухгалтерський облік: Навчальний посібник. - 3-тє вид., перероб. і доп. – К.: КНЕУ, 2000. – 578с.

17. Ткаченко Н. М. Бухгалтерський облік на підприємствах України з різними формами власності: Навчальний посібник. 3-те видання., доп. і перероб. - К.: А. С. К., – 2002. – 860 с.

18. Огійчук М.Ф., Плаксієнко В.Я., та інші.Бухгалтерський облік на сільськогосподарських підприємствах: Підручник. -4-тє вид.- К.:: Алерта,2007.-979 с.

19. Фімяр С. В. Методика проведення інвентаризації на підприємствах. Навчально-методичний посібник. - Черкаси, 2001. – 63 с.

20. Чабан Н. В, Василенко Ю. А. Бухгалтерський фінансовий облік: Посібник. - К.: Видавничий центр “Академія”, 2002. – 672.с.

21..Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Практикум. – К.: Знання, 2006. – 429 с.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)