АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОСТІЙНІ СИГНАЛЬНІ ЗНАКИ

Читайте также:
  1. Административное правонарушение: понятие и признаки, правовая основа№9
  2. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  3. Акты официального толкования норм права: понятие, признаки, классификация.
  4. Амнистия: понятие и признаки. Помилование: понятие, правовые последствия, отличие от амнистии.
  5. В каких плоскостях описываются морфологические признаки прикуса.
  6. Властивості і ознаки документів
  7. Вопрос 1: Понятие и признаки ЦБ.
  8. Вопрос Ожоги. Виды. Признаки ожогов. ПМП при ожогах.
  9. Вопрос №41. Сегментирование туристского рынка, признаки сегментирования
  10. вопрос. Информационная система управления. Основные классификационные признаки автоматизированных информационных систем.
  11. ВРЕМЕННЫЕ СИГНАЛЬНЫЕ ЗНАКИ
  12. Глава 6.4 СВЕТОВАЯ РЕКЛАМА, ЗНАКИ И ИЛЛЮМИНАЦИЯ

 

До основних постійних сигнальних знаків відносяться: «Газ», «Нафта», «Початок гальмування», «Кінець гальмування», «Увага! Струмоподіл», «Опусти струмоприймача», «Підніми струмоприймача», «Межа станції», «Межа під’їзної колії», «Початок небезпечного місця», «Кінець небезпечного місця», «Початок розмивного місця», «Кінець розмивного місця», знак «С», «Зупинка локомотива», «Зупинка першого вагона», «Вимкни струм», «Увімкни струм на електровозі», «Увімкни струм на електропоїзді», «Кінець контактної підвіски».

Постійні сигнальні знаки встановлюються на окремих стовпчиках, а на електрифікованих ділянках залізниць допускається їх встановлення на опорах контактної підвіски. Порядок та місце встановлення постійних сигнальних знаків визначається комісійно та затверджується начальником залізниці.

8.8.1. Постійні сигнальні знаки «Газ» і «Нафта» (рис. 8.20 і 8.21) установлюються у місцях пересічень залізничних колій нафтогазопродуктопроводами безпосередньо на опорах контактної мережі чи окремих стовпах і вказують на необхідність прямування до місця пересічення з підвищеною увагою (пильністю).

 

Рисунок 8.20 Рисунок 8.21

 

8.8.2. Постійні сигнальні знаки «Початок гальмування» (рис. 8.22) та «Кінець гальмування» (рис. 8.23) вказують машиністу локомотива місця випробування автогальм на шляху прямування.

 

Рисунок 8.22

 

 

Рисунок 8.23

 

8.8.3. У випадку застосування сигнальних знаків «Опусти струмоприймача» попереду них установлюється постійний сигнальний знак з відбивачами «Увага! Струмоподіл» (рис. 8.24). Постійний сигнальний знак «Підніми струмоприймача» з відбивачами на ньому установлюється за повітряним проміжком у напрямку руху (рис. 8.25).

 

 

 

Рисунок 8.24 Рисунок 8.25

 

Схема установки сигнальних знаків «Опусти струмоприймача» і постійних сигнальних знаків «Підніми струмоприймача» та «Увага! Струмоподіл» показана на рисунку 8.26. Розміщення їх не повинно погіршувати видимість і сприйняття постійних сигналів.

Рисунок 8.26

 

При обертанні 12-вагонних електропоїздів відстань від повітряного проміжку до постійного знака «Підніми струмоприймача» має бути не менше 250 м.

8.8.4. Опори контактної мережі, що обмежують повітряні проміжки, повинні мати розпізнавальний знак – чотири чорні та три білі горизонтальні смуги, що чергуються. Перша опора за напрямком руху поїзда, крім того, додатково позначається вертикальною чорною смугою (рис. 8.27).

Рисунок 8.27

Знаки можуть наноситися безпосередньо на опори або щити, закріплені на опорах (рис. 8.28). На багатоколійних ділянках допускається установка вказаних знаків на конструкціях контактної мережі над віссю колії.

 

Рисунок 8.28

Зупинка електрорухомого складу з піднятими струмоприймачами між цими опорами (знаками) забороняється.

8.8.5. Граничні стовпчики вказують місце, далі якого на колії не можна установлювати рухомий склад у напрямку стрілочного переводу чи глухого пересічення. Фарбування граничних стовпчиків головних і приймально-відправних колій (рис. 8.29) повинно відрізнятись від фарбування граничних стовпчиків інших колій (рис. 8.30).

 

 

Рисунок 8.29 Рисунок 8.30

8.8.6. Постійні сигнальні знаки «Початок небезпечного місця» (рис. 8.31) та «Кінець небезпечного місця» (рис. 8.32) зі світловідбивачами на них вказують межі ділянки, що вимагають проходження її поїздами із зменшеною швидкістю. Сигнальний знак «Кінець небезпечного місця» розміщується на зворотному боці знака «Початок небезпечного місця».

8.8.7. Постійні сигнальні знаки «Початок розмивного місця» (рис. 8.33) та «Кінець розмивного місця» (рис. 8.34) вказують межі ділянки, що вимагають проходження її поїздами із зменшеною швидкістю. Сигнальний знак «Кінець розмивного місця» розміщується на зворотному боці знака «Початок розмивного місця».

 

 

Рисунок 8.31 Рисунок 8.32

 

 

Рисунок 8.33 Рисунок 8.34

 

8.8.8. Знак «Межа станції» (рис. 8.35) вказує межу станції на двоколійних і багатоколійних ділянках. Напис на знаку має бути з обох боків.

8.8.9. Знак «Межа під’їзної колії» (рис. 8.36) вказує межу під’їзної колії. Напис на знаку має бути з обох боків.

8.8.10. Попереджувальні сигнальні знаки:

знак «С» – подача свистка – установлюється перед тунелями, мостами, переїздами тощо (рис. 8.37);

«Зупинка локомотива» (рис. 8.38);

«Зупинка першого вагона» (рис. 8.39) установлюється на ділянках, де обертаються моторвагонні поїзди, при умові довжини платформи менше, або значно більше довжини моторвагонного поїзда, для позначення місця зупинки першого вагона.

 

 

Рисунок 8.35 Рисунок 8.36

 

 

 

Рисунок 8.37 Рисунок 8.38 Рисунок 8.39

 

 

8.8.11. Попереджувальні сигнальні знаки зі світловідбивачами встановлюються на електрифікованих ділянках:

- «Вимкни струм» (рис. 8.40) – перед нейтральною вставкою;

- «Увімкни струм на електровозі» (рис. 8.41);

- «Увімкни струм на електропоїзді» (рис. 8.42) – за нейтральною вставкою.

Схема установлення цих знаків показана на рисунку 8.43

 

Рисунок 8.40

 

 

Рисунок 8.41 Рисунок 8.42

Рисунок 8.43

Сигнальний знак «Кінець контактної підвіски» (рис. 8.44) установлюється на контактній мережі у місцях, де закінчується робоча зона контактного проводу.

 

Рисунок 8.44


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)