АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК СТИПЕНДІЙ

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  3. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  4. Бухгалтерський облік
  5. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  6. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  7. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  8. Бухгалтерський облік облігацій
  9. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  10. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  11. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.

Згідно з Роз'ясненнями щодо застосування економічної класифікації видатків бю­джету, затвердженими наказом Державного казначейства України від 08.12.2006 р. № 330, видатки на виплату стипендій здійснюються за:

1) КЕКВ 2720 «Стипендії» при виплаті:

— стипендій (крім стипендій, які призначаються Президентом України, Кабінетом Міністрів України, Верховною Радою України, органами виконавчої влади та місце­вого самоврядування);

— доплати до стипендій та матеріальної допомоги (у тому числі в натуральному виразі) студентам, учням, аспірантам, докторантам;

2) КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» при виплаті:

— стипендій, що призначаються Президентом України, Кабінетом Міністрів Укра­їни, Верховною Радою України;

— іменних премій міністерств і державних академій наук, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;

— матеріальної допомоги студентам і учням з числа дітей-сиріт та дітей, які за­лишилися без батьківського піклування, іншим категоріям громадян, якщо це перед­бачено чинним законодавством.

Нарахування в розрахунково-платіжній відомості та виплата стипендій здійснюються раз на місяць. У бухгалтерії на кожного студента ведеться картка стипендіата.

Планом рахунків для розрахунків зі стипендіатами передбачено однойменний субрахунок 662 «Розрахунки зі стипендіатами». За кредитом даного субрахунку (у кореспонденції з рахунками 801, 802, 811, 812) відображаються суми нарахованих стипендій. За дебетом:

— виплата стипендії з каси навчального закладу (у кореспонденції з рахунком 301 «К аса»);

— суми виданих, але не отриманих у строк стипендій (у кореспонденції з рахунком 671 «Розрахунки з депонентами»);

— утримання податку з доходів та інші утримання, наприклад перерахування профспілковим організаціям профвнесків. При цьому відповідно до Інструкції № 5 [65] бюдж етні стипендії не входять до фонду оплати праці. Отже, з них не справляються внески до Пенсійного фонду та інших соцфондів. Щодо обліку не отриманих у строк і депонованих сум стипендій, цікавий лист Держказпачейства від 23.12.2005 р. №07-04/2393-11338. У ньому рекомендовано депоновані стипендії обліковувати на окремому депозитному рахунку, відкритому поганах Держказначейства (за балансовими рахунками 3731 «Депозитні рахунки розпорядників коштів державного бюджету» або 3732 «Депозитні рахунки розпорядників коштів місцевих бюджетів») до моменту їх сплати. Порядок призначення, виплати та розміри стипендій учнів, студентів, курсантів-слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів установлено постановою КМУ «Про затвердження Порядку призначення, виплати та розмірів стипендіального забезпечення учнів, студентів, курсантів, слухачів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів» від 08.08.2001 р. № 950 та постановою 182.

 

№ з/п Зміст господарської операції Дебет рахунка Кредит рахунка
1- Нараховано стипендію 801,802,811  
  Утримано із стипендії роведено утримання зі стипендії:
    — податку з доходів фізичних осіб    
    — профспілкових внесків    
    — плати за користування гуртожитком    
    — за виконавчими документами    
  Виплачено стипендію    
  Депоновано стипендію, не отриману в установлені строки    
  Надійшли кошти для виплати іменних стипендій 314, 324  
  Нараховано іменні стипендії    
  Виплачено іменні стипендії   301, 314,324

На підставі даних розрахунково-платіжних відомостей складається меморіальний, ордер № 5, форму якого наведено в додатку 5. До меморіального ордера додаються документи, що є підставою для нарахування стипендії. Крім того, в Книзі аналітичного обліку депонованої заробітної плати і стипендій (форма № 441), ведеться облік сум депонованих стипендій за кожним депонентом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)