АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами

Читайте также:
  1. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  4. Агент із розрахунків за рекламу
  5. Акредитив як форма міжнародних розрахунків
  6. Акредитивна форма розрахунків
  7. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  8. Баланс фінансовий зведений Банк Міжнародних Розрахунків
  9. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  10. БУХГАЛТЕРСЬКІ ПРОВЕДЕННЯ З РОЗРАХУНКІВ ІЗ ПДВ
  11. Бухгалтерські рахунки якого класу кореспондують тільки між собою, а їх залишки не враховують під час складання фінансової звітності банку?
Зміст господарської операції Кореспондуючі субрахунки
  Дт Кт
1. Відображається сума виручки від реалізації необоротних активів (крім будівель і споруд), придбаних за рахунок коштів спеціального фонду: на реалізаційну вартість на суму ПДВ 364, 675 364, 675  
2. Перераховано постачальникам за матеріальні цінності і послуги: попередня оплата   після одержання матеріальних цінностей           321., 323 та ін.   318,321, 323 та
1.Одержані від постачальників матеріали і продукти харчування: вартість без ПДВ оплачених раніше оплачених після одержання на суму ПДВ з вартості матеріалів придбаних за рахунок колітів загального фонду придбаних за рахунок коштів спеціального фонду   231—239 231—239   801,802 641, 811—813     364,675 364, 675
4. Нарахована плата за надані послуги з оренди приміщень, квартирної плати, за роботу транс порі у та інші платні послуги    
5. Надійшли кошти за оренду приміщень, квартирна плата, за роботу транспорт) й інші платні послуги і т. ін. 313,318, 323  

Одним із видів поточних зобов'язань бюджетних установ є кредиторська заборгованість постачальникам і підрядникам за матеріальні цінності, виконані роботи та отримані послуги.

Постачальники — це юридичні або фізичні особи, які здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей (сировини, матеріалів, палива, будівельних матеріалів, МШП), що надають послуги (подачу електроенергії, газу, води), виконують роботи (поточний і капітальний ремонт тощо).

Підрядники — спеціалізовані підприємства або фізичні особи, які виконують будівельно-монтажні роботи під час спорудження об'єктів на підставі договорів підряду на капітальне будівництво.

Розрахунки з постачальниками і підрядниками за виконані роботи та надані послуги проводяться на підставі документів постачальників:

- накладних;

- рахунків-фактур;

- актів прийнятих робіт, послуг;

- товаро-транспортних накладних тощо.

У бухгалтерському обліку розрахунки з постачальниками за будівельні ма­теріали, конструкції та деталі, обладнання для устаткувань тощо та розрахунки з підрядниками за конструкції і деталі, передані їм для будівництва та монтажу, і за виконані будівельно-монтажні роботи ведуться на субрахунку 631 „Розрахунки з постачальниками та підрядниками".

За кредитом рахунку 631 „Розрахунки з постачальниками та підрядниками,, відображається заборгованість за отримані від постачальників та підрядників товарно-матеріальні цінності, прийняті роботи, послуги, за дебетом — її погашення, списання тощо.

Аналітичний облік ведеться окремо за кожним постачальником та підрядником в розрізі кожного документа (рахунку) на сплату.

Іноді з різних причин розрахунки з постачальниками і підрядниками не здійснюються у термін, який зазначений в угоді. Тоді виникає заборгованість перед постачальниками і підрядниками, яка є найпоширенішим видом кредиторської заборгованості.

В установи кредиторська заборгованість може виникати у двох випадках:

• при отриманні передоплати за невідвантажену продукцію (роботи, послуги);

• при одержанні товарів, і якщо не здійснені розрахунки з постачальниками.

Після закінчення терміну позовної давності кредиторська заборгованість установи зараховується на результат виконання кошторису установи.

Типові проведення з відображення розрахунків із постачальниками і підрядниками мають такий вигляд:

 

 

Бухгалтерські проведення з обліку розрахунків із постачальниками і

підрядниками


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)