АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Критерії вихованості особистості

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  3. А) людської особистості
  4. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  5. В) Істеричні особистості.
  6. Визнання , теорії та критерії держав
  7. Визначення типу особистості за рівнем функціональної асиметрії півкуль головного мозку
  8. Виховання – це усвідомлене і цілеспрямоване зрощування людини як особистості у відповідності зі специфікою цілей, соціальних груп і організацій в яких воно здійснюється.
  9. Вікова періодизація розвитку особистості
  10. Вікові етапи розвитку особистості школяра.
  11. Вплив середовища на розвиток і формування особистості
  12. Вплив спадковості, середовища й виховання на розвиток особистості учня.

Народна педагогіка про суть, мету, завдання і принципи виховання.

Критерії вихованості особистості

Складність процесу виховання зумовлена тим, що результати цієї роботи не завжди винагороджують вихователя в очікуваний час. Проходять роки — і лише потім проростають такі довгоочікувані зерна виховного впливу педагога на особистість. Вони проростають у вигляді її вихованості. Що ж є критерієм визначення вихованості?

Критерієм вихованості кожної особистості є не лише знання законів, правил, норм поведінки, а особливості конкретних дій відповідно до визнаних норм і правил. Такі критерії не можуть бути універсальними, бо в кожному конкретному соціальному середовищі є свої норми і правила, а отже, і рівень визначення вихованості людини. Тут треба зважати на вік, рівень соціального досвіду та інше. Можна дещо наближено визначити рівень вихованості: високий, середній, низький. Вкажемо на ознаки прояву в діяльності певних фізичних і соціально-психічних якостей, характерних для різного рівня вихованості (рис. 3.8).

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)