АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Алгоритми з відкритим ключем виконуються повільно. Симетричні алгоритми принаймні в 1000 разів швидші алгоритмів з відкритим ключем

Читайте также:
  1. Авдання, що виконуються на занятті
  2. Алгоритми виконання команд
  3. Алгоритми пошуку
  4. Алгоритми «швидкого» сортування
  5. Аналіз алгоритмів
  6. Завдання, що виконуються на занятті
  7. Завдання, що виконуються на занятті
  8. Завдання, що виконуються на занятті
  9. Завдання, що виконуються на занятті
  10. Задание 2. Алгоритмизация
  11. Зробити аналіз ситуаційних задач, створити навчальні алгоритми

2 Криптосистеми з відкритим ключем вразливі до атак на основі підібраного відкритого тексту. Якщо , де відкритий текст із множини можливих відкритих текстів, криптоаналітику досить зашифрувати всі можливих відкритих текстів і зрівняти результати з C (ключ шифрування є відкритим).

У більшості практичних реалізацій криптографія з відкритим ключем використовується для засекречування й поширення сеансових ключів. Сеансові ключі використовуються симетричними алгоритмами для захисту трафіка повідомлень. Іноді такі реалізації називають змішаними (гібридними) криптосистемами.

1 Боб посилає Алісі свій відкритий ключ .

2 Аліса генерує випадковий сеансовий ключ , шифрує його за допомогою відкритого ключа Боба й посилає його Бобу

.

3 Використовуючи свій закритий ключ , Боб розшифровує повідомлення Аліси, відновлюючи сеансовий ключ

.

4 Обидві сторони шифрують свої повідомлення за допомогою однакового сеансового ключа .

Використання криптографії з відкритим ключем для поширення ключів вирішує цю дуже важливу проблему. У симетричній криптографії ключ шифрування даних, навіть якщо не використовується, однаково повинен зберігатися в певному місці. Якщо Єва дістане його, вона зможе розшифрувати всі повідомлення, закриті цим ключем. При використанні протоколу, наведеного вище, за необхідності зашифрувати повідомлення створюється сеансовий ключ, що на завершенні сеансу зв’язку знищується. Це різко знижує небезпеку компрометації сеансового ключа. Звичайно, закритий ключ теж уразливий до компрометації, але ризик значно менший, тому що під час сеансу цей ключ використовується одноразово - для шифрування сеансового ключа.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)