АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правові засади розпорядження правами на об’єкти інтелектуальної власності. 1. Чи застосовуються до договорів про передання майнових прав інтелектуальної власності загальні положення Цивільного кодексу про договори?

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  3. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  4. Б)приріст власності акціонерів за час існування
  5. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  6. В якій відповіді названі всі ознаки об’єктивної сторони складу злочину?
  7. В. Інші договори щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності
  8. Види підприємств, їх організаційно-правові форми
  9. Види права власності
  10. Визнання права власності
  11. Виконання наказу або розпорядження
  12. Власності та їх особливості

1. Чи застосовуються до договорів про передання майнових прав інтелектуальної власності загальні положення Цивільного кодексу про договори?

2. Які специфічні риси договорів щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності можна виділити?

3. За якими підставами можуть бути класифіковані договори щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності?

4. Якщо однією зі сторін договору про передання майнових прав інтелектуальної власності буде виступати іноземний суб’єкт, чи будуть застосовуватись до договору положення законодавства про зовнішньоекономічні договори (контракти)?

5. Хто має підписувати договір про передання майнових авторських прав на об’єкт авторського права, якщо автором є малолітня особа?

6. Чи може бути предметом авторського договору передання майнових та немайнових прав автора?

7. Чим підлягають обов’язковій державній реєстрації договори щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності?

8. В якому випадку коло суб’єктів, яким надається ліцензія на використання об’єкта права інтелектуальної власності, є обмеженим?

9. Чи може бути укладено ліцензійний договір про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності щодо прав, які виникнуть у майбутньому?

10. Чи може бути ліцензійний договір розірвано в односторонньому порядку?

11. Чи є відмінність між відмовою від договору та його розірванням?

12. В чому полягає відмінність між ліцензійним договором та договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності?

13. Що таке авторський договір?

14. Чи відноситься авторський договір до договорів, на підставі яких здійснюється розпорядження майновими правами інтелектуальної власності?

Що потрібно врахувати авторові під час підписання договору з видавництвом на одне видання книги, щоб зберегти за собою усі права на наступні видання?

Задачі:

Задача1

Товариство є власником патенту на промисловий зразок. Між Товариством та Приватним підприємством було укладено ліцензійний договір, відповідно до якого Приватному підприємству надано виключну ліцензію на використання корисної моделі. Строк на який видано ліцензію дорівнював 5 років. Однак через два роки після укладання ліцензійного договору чинність майнових прав на промисловий зразок було достроково припинено у зв’язку з несплатою Товариством у встановлений строк річного збору за підтримання чинності патенту. При цьому Товариство не попереджало приватне підприємство про можливе дострокове припинення чинності майнових прав на промисловий зразок. На запит Приватного підприємства Товариство відповіло, що відновлювати чинність достроково припинених майнових прав на промисловий зразок не буде. Внаслідок дострокового припинення чинності майнових прав на промисловий зразок Приватне підприємство позбавлено можливості його використання у підприємницькій діяльності, у зв’язку з чим завдано матеріальну шкоду. Вимогу Приватного підприємства відшкодувати завдані достроковим припиненням дії договору збитки Товариство відклонило. В обґрунтування відмови Товариство зазначило, що така підстава для відшкодування збитків, як дострокове припинення чинності майнових прав, у договорі не передбачена, а відповідно до вимог закону збитки відшкодовуються, якщо це зазначено в договорі. При цьому Товариство посилається на ст. 466 Цивільного кодексу України, відповідно до якої чинність майнових прав інтелектуальної власності на промисловий зразок може бути достроково припинено за ініціативою особи, якій вони належать, якщо це не суперечить умовам договору.

Не погоджуючись з рішенням Товариства, Приватне підприємство звернулось до Товариства з позовом про відшкодування збитків.

Запитання:

1. Чи підлягає задоволенню позов Приватного підприємства?

2. Чи може Приватне підприємство звернутись до Товариства з позовом про відшкодування моральної шкоди?

3. Які наслідки наступають при достроковому припиненні чинності майнових прав інтелектуальної власності на промисловий зразок?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)