АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Про затвердження Положення про забезпечення незалежності аудитора

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  7. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?
  8. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  9. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  10. Глава 1. Загальні положення
  11. Глава 19. Загальні положення досудового розслідування
  12. Глава 2. Загальні правила документообігу

Від 24.12.2009 №209/5

 

м. Київ

 

Про затвердження Положення про забезпечення незалежності аудитора

 

Керуючись Законом України “Про аудиторську діяльність” від 22 квітня 1993 року № 3125-XII (в редакції Закону від 14.09.2006) та відповідно до Плану заходів щодо виконання у 2009 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України 15.04.2009 № 408-р, Аудиторська палата України

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про забезпечення незалежності аудитор а в редакції, що додається.

2. Секретаріату Аудиторської палати України забезпечити оприлюднення цього рішення.

 

Голова

Аудиторської палати України С.О.Столярова

Додаток

до рішення Аудиторської палати України

від 24 грудня 2009 року № 209/5

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ АУДИТОРА

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Положення про забезпечення незалежності аудитора (далі по тексту – Положення)розроблено відповідно до Закону України „Про аудиторську діяльність”, інших нормативно-правових актів та стандартів аудиту.

1.2. Положення поширюється на аудиторів та аудиторські фірми в ході проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг.

1.3. У цьому Положенні терміни використовуються у такому значенні:

1.3.1. Група із завдання з надання впевненості – персонал, який виконує завдання з надання впевненості, включаючи експертів, що на умовах трудового чи іншого договору з аудиторською фірмою виконують це завдання.

1.3.2. Загрози незалежності – це факти та обставини, що можуть поставити під загрозу професійне судження аудитора.

1.3.3. Застережні заходи – вжиття аудитором (аудиторською фірмою) заходів, направлених на усунення чи зменшення загрози незалежності до прийнятного рівня.

1.3.4. Клієнт - суб'єкт господарювання, який уклав договір з аудиторською фірмою (аудитором) про проведення аудиту або надання інших аудиторських послуг.

1.3.5. Клієнт з надання впевненості – суб'єкт господарювання, який уклав договір з аудиторською фірмою (аудитором) про виконання завдання з надання впевненості.

1.3.6. Незалежність – це можливість вираження професійної думки та професійна поведінка в ході проведення аудиту та надання інших аудиторських послуг, уникнення фактів та обставин, що можуть поставити під загрозу професійне судження аудитора та дозволяють діяти чесно з об’єктивністю та професійним скептицизмом.

1.3.7. Фірма - аудиторські фірми та аудитори, які займаються аудиторською діяльністю індивідуально як фізичні особи – підприємці.

1.4. Інші терміни, які використовуються в цьому Положенні, слід застосовувати в контексті стандартів аудиту.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)