АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 6

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. Друге семінарське заняття – 2 години
  4. Друге семінарське заняття – 2 години
  5. Друге семінарське заняття – 2 години
  6. Друге семінаське заняття – 2 години
  7. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  8. Заняття
  9. Заняття
  10. ЗАНЯТТЯ 1
  11. Заняття 1
  12. Заняття 1-2

ТЕМА: РОЗРАХУНОК ЕКОЛОГІЧНОГО ПОДАТКУ В УКРАЇНІ

Мета заняття: ознайомитися з поняттям екологічного податку та оволодіти методикою розрахунку сум екологічного податку в Україні.

 

І Суми податку, який справляється за викиди в атмосферу забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (Пвс) визначається за формулою:

де Мі – фактичний обсяг викиду і -тої забруднюючої речовини в тоннах;

Нпі – ставки податку в поточному році за тонну і -тої забруднюючої речовини, у гривнях з копійками. Визначається за таблицями 1–3 (дод. А).

 

ІІ Суми податку, який справляється за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення (Пвп) визначається за формулою:

де Мі – кількість фактично реалізованого (фактично ввезеного на митну територію України) палива і -того виду в тоннах;

Нпі – ставки податку в поточному році за тонну і -того виду палива, у гривнях з копійками. Визначається за таблицями 4–5 (дод. А).

ІІІ Суми податку, який справляється за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти (Пс) визначається за формулою:

де Мі – фактичний обсяг скиду і -тої забруднюючої речовини в тоннах;

Нпі – ставки податку в поточному році за тонну і -того виду забруднюючої речовини, у гривнях з копійками. Визначається за таблицями 6–7 (дод. А);

Кос – коефіцієнт, що дорівнює 1,5 і застосовується у разі скидання забруднюючих речовин у ставки і озера (в іншому випадку Кос = 1).

 

IV Суми податку, який справляється за розміщення відходів (Прв) визначається за формулою:

де Мі – фактичний обсяг відходів і -того виду в тоннах;

Нпі – ставки податку в поточному році за тонну і -того виду відходів, у гривнях з копійками. Визначається за таблицями 8–9 (дод. А);

Кт – коригуючий коефіцієнт, який враховує розташування місця розміщення відходів і який наведено у таблиці 10 (дод. А);

Ко – коригуючий коефіцієнт, який враховує обладнання місця розміщення відходів і дорівнює 3 у разі розміщення відходів на звалищах, які не забезпечують повного виключення забруднення атмосферного повітря або водних об'єктів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)