АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір електродвигуна

Читайте также:
  1. Вибір бази практики
  2. ВИБІР БЛИСКАВКОВІДВОДІВ
  3. Вибір варіанта контрольної роботи
  4. Вибір варіанта контрольної роботи
  5. Вибір варіанту розрахунково-графічної (контрольної) роботи
  6. Вибір високовольтного кабелю
  7. Вибір гальма.
  8. Вибір електродвигуна.
  9. Вибір зонда.
  10. Вибір і перевірка комплексних розподільчих пристроїв та установок захисту.
  11. Вибір ланцюга постачання

За каталогами електродвигунів або за табл.4 [ 3], підбираємо необхідний електро - двигун. Перевантаження електродвигуна допускається в межах 5%. Для середнього режима роботи (ПВ=25%) вибираємо трифазний асинхронний електродвигун 4А180М8УЗ - 15х765 потужністю Nдв = 15 кВт і з синхронною швидкістю обертання 765 об / хв, з урахуванням ковзання фактична швидкість дорівнює ω = 730 об/хв. Радіус корпусу електродвигуна Вз = 205 мм. Габаритна довжина електродвигуна Lдв = 662 мм.

4А180М8УЗ - 22х750 - електродвигун серії 4, асинхронний захищеного виконання, станина і щити з чавуну, з висотою осі обертання 180 мм, з установочними розміром М по довжині корпусу, восьмиполюсний, для районів помірного клімату, третьої категорії розміщення.

4.Вибір редуктора.

Визначаємо частоту обертання барабана за середнім діаметром навівання каната:

хв -1

де Dср - середній діаметр навивання каната (см. рис. 2).

Dср = Dб + 3 dк = 200 + 2 · 11,0 = 222 мм = 0,222 м

тоді:

86,95 ≈ 87хв -1.

 

Визначаємо передаточне число редуктора за формулою:

 


Вибираємо редуктор (таблиця 5 і 6) за передаточним числом,синхронною частотою обертання елеутродвигуна, режимом роботи, потужністю і міжосьовою відстанню вхідного і вихідного валу, моментом на тихохідному валу.

У таблиці 6 значення потужності, що підводиться до редуктора, відповідають середньому режиму роботи (ПВ- 25%). Для набуття значень потужності прилегкому режимі роботи табличні величини слід збільшити, а при важкому - зменшити на 15 … 18 %.

 

 

Вибираємо редуктор типу Ц2- 250 (малюнок4), з передаточним числом:

ìред = 8,32 максимальною потужністю, яка може бути передана редукторм при 600хв-1 синхронних оборотах валу двигуна, - 23 кВт.

За таблицею7 знаходимо усі інші розміри редуктора:

 

Габаритні розміри редуктора:

L = 515 мм, В = 260 мм, Н = 310 мм, міжосьова відстань: А = АБ + АТ,

АБ - міжосьова відстань швидкохідного ступеня 100 мм,

АТ - міжосьова відстань тихохідного ступеня, рівна 150 мм.

Тоді міжосьова відстань (малюнок 4)

 

А = 100 + 150 = 250 мм.

 

Після визначення габаритних розмірів барабана і електродвигуна необхідно перевірити можливість розміщення їх на рамі лебідки з однієї сторони редуктора. Для цього повинна виконуватися така умова:

,

де В3 - радіус корпусу електродвигуна;

S - проміжок між ребордой барабана і корпусом електродвигуна зазвичай приймають S = 40 - 50 мм.

 

Якщо:

,

то можливі три варіанти компонування механізму лебідки: вибрати інший редуктор з більшими значеннями АБ і АТ; розмістити двигун і барабан на різні сторони редуктора; ввести окрему відкриту зубчасту передачу.

У нашому прикладі:

,

400>250, що неприпустимо, отже електродвигун і барабан необхідно

розмістити по різні сторони редуктора.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)