АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) Зварювання, плавка, паяння, електрогазорізка металів

Читайте также:
  1. Б) Зварювання, плавка, паяння, електро- та газорізка металів
  2. Групи виробів з чорних металів.
  3. Електропровідність металів
  4. Загальна характеристика неметалів. Положення в пс. Будова атомів неметалів.
  5. Розділ І. Прилади пошуку металів
  6. Тема 25. СОЛІ ЛУЖНИХ І ЛУЖНО–ЗЕМЕЛЬНИХ МЕТАЛІВ

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 3

РОЗРАХУНКИ ВИДІЛЕННЯ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН В АТМОСФЕРУ ПРИ РІЗНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСАХ ОБРОБКИ МАТЕРІАЛІВ

Мета роботи -ознайомитись та вивчити механічну обробку матеріалів; зварювання, плавлення, паяння, електрогазорізку металів та нанесення лакофарбових матеріалів; розрахувати виділення забруднюючих речовин в атмосферу при різних технологічних процесах обробки матеріалів.

Теоретичні відомості

А) Механічна обробка матеріалів

Механічна обробка — обробка заготівок із різних матеріалів за допомогою фізичної дії різної природи з метою створення за завданими розмірами виробу або заготовки для подальших технологічних операцій.

Існує:

- обробка різанням (зовнішніх циліндричних поверхонь — обточування, шліфування, притирання, обробка абразивним полотном, обкатування, суперфінішування; внутрішніх циліндричних поверхонь — розточування, свердління, зенкерування, розгортання, протягування, шліфування, притирання, хонінгування; площин — стругання, фрезерування, шліфування)

- обробка тиском (кування, штампування);

- термічна (променева) обробка (лазерна);

- хіміко-термічна обробка (електроіскрова обробка, електроерозійна обробка).

б) Зварювання, плавка, паяння, електрогазорізка металів

Зварюванням називають процес отримання невід'ємних поєднань за допомогою створення міжатомних зв'язків між частинами, що поєднуються, при їх місцевому нагріванні та (або) сумісному пластичному деформуванні. Поєднання металів при зварюванні досягається за рахунок виникнення атомно-молекулярних зв'язків між елементарними частками поверхонь деталей, які поєднуються. Зближенню поверхонь заважають мікронерівності, забруднення у вигляді оксидів, органічних плівок та адсорбованих газів. Тому для встановлення безперервного структурного зв'язку між елементарними частками деталей, які поєднуються, необхідним є вплив нагріву і тиску або тільки тиску.

Процес зварювання - це комплекс кількох теплових та металургійних процесів, що відбуваються одночасно, основними з яких є: тепловий вплив на метал на порядшовних дільницях, плавлення шву і кристалізація металу у зоні сплавлення. Тепловий вплив на сплав на порядшовних дільницях і процес плавлення визначаються способами зварювання, його режимами.

Автоматичне зварювання металів — механізований спосіб не рознімного з'єднання виробів (деталей, півфабрикатів) з металів в результаті їх місцевого плавлення.

Розрізняють наступні типи автоматичного зварювання металів: електродугове, газоелектричне, електрошлакове.

У перших двох випадках джерелом нагрівання зварюваних металів в електрична дуга, температура якої перевищує 5000°C. При електрошлаковому зварюванні джерелом нагрівання є ванна розплавленого шлаку, температура якої не перевищує 2500°C.

Плавка 1. Процес переробки матеріалів (головним чином металів) в плавильних печах з отриманням кінцевого продукту в рідкому вигляді. У металургії застосовується для витягання металу з руди (доменна плавка), переділу твердої або рідкої металевої шихти (мартенівська плавка, електроплавлення, киснево-конвертерна плавка, рафінування феросплавів і кольорових металів), отримання сплавів, розплавлення твердого металу для відливання злитків або фасонного литва і інших цілей.

Плавка 2. Разовий цикл процесу плавки, а також отриманий в результаті цього продукт. Метал отриманий в результаті кожної конкретної плавки має свій набір властивостей, тому при виробництві спецсталей чи складних сплавів до яких висуваються підвищені вимоги перевіряється та сертифікується окремо результат кожної плавки. Оскільки виробництво продукції менше однієї плавки технічно неможливе, то її розмір відіграє помітну роль в плануванні виробництва, закупівель та збуту металургійних підприємств, металоторговців та споживачів металопродукції. В чорній металургії плавка складає 150-300 тон, як правило біля 170-200 тон.

Паяння – це процес утворення з’єднання з міжатомними зв’язками шляхом нагрівання матеріалів, що паяються нижче за температуру їх плавлення, їхнього змочування припоєм, затікання припою в зазор між деталями з наступною його кристалізацією.

Газорізання – розрізання металевих виробів шляхом розплавлення металу по лінії роз`єднання вогнем горючого газу в суміші з киснем.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)