АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти. Київський національний університет

Читайте также:
  1. II етап. Тести контрольних моментів
  2. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  3. II. Контроль за конструкцией транспортных средств при их производстве и сертификации
  4. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  5. III. Финансовый контроль государства.
  6. IV. Контроль за конструкцией и техническим состоянием транспортных средств, находящихся в эксплуатации
  7. IV. Результаты контрольных испытаний
  8. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  9. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  10. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  11. VII Федерально-Державний Контроль
  12. VІ. Закріплення знань, умінь та навичок.

Київський національний університет

Імені Тараса Шевченка

Юридичний факультет

Кафедра господарського права

 

ЗАТВЕРДЖУЮ»

Заступник декана юридичного факультету з навчальної роботи

___________ Лотюк О.С.

«____»___________20__ року

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

 

Правове регулювання ринку цінних паперів

 

 

Для студентів

Галузь знань – 0304 «Право»

Напрям підготовки – 6.030401 «Правознавство»

 

Освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр», «Спеціаліст»

спеціалізація: 12.00.04 – господарське право; господарсько–процесуальне право

 

 

Київ-2014


Робоча програма дисципліни: “Правове регулювання ринку цінних паперів”

для студентів галузі знань «Право», напряму підготовки «Правознавство», спеціальності 12.00.04 – господарське право; господарсько-процесуальне право; спеціалізація: господарське право.

«____» ______________ 2014 року – 65 с.

 

Розробники:

Кологойда Олександра В'ячеславівна,

доцент кафедри господарського права юридичного факультету, к.ю.н., доцент

 

Робоча програма дисципліни п равове регулювання ринку цінних паперів ” затверджена на засіданні кафедри господарського права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Протокол № 4 від “....” грудня 2013 року

 

 

Завідувач кафедри господарського права доктор юридичних наук, професор

_____________________(Щербина В.С.)

«_____» ___________________ 20___ року

 

 

Схвалено науково-методичною комісією юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка

 

Протокол від «____» _____________ 20___ року №___

Голова науково-методичної комісії _____________ Безклубий І.А.

«___» __________ 20___ року

 

 

Схвалено предметною комісію з економічних та юридичних наук при Науково-методичній раді Університету

 

Протокол №___ від «___» __________ 20___ року

 

Голова предметної комісії _____________ Луцишин З.О.

«___» __________ 20___ року

 

 

ÓКологойда О.В., 2014 р.


ВСТУП

Дисципліна "Правове регулювання ринку цінних паперів" є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст», «магістр» галузі знань господарське право, з напряму підготовки правознавство, спеціальності 12.00.04 – господарське право; господарсько-процесуальне право.

Дана дисципліна за вибором за спеціальністю 12.00.04 – господарське право; господарсько-процесуальне право (спеціалізацією: господарське право). Викладається у 1 семестрі 2 курсу магістратури в обсязі – 144 год. (4 кредитів ECTS) зокрема: лекції – 17 год., практичні заняття – 34 год., самостійна робота – 11 год., МКР – 5 год., та 1 семестрі 5 (6) курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст права» в обсязі – 72 год. (2 кредитів ECTS) зокрема: лекції – 18 год., практичні заняття – 16 год., самостійна робота – 7 год. У курсі передбачено 2змістових модулі та 2 модульні контрольні роботи. Завершується дисципліна – комплексним іспитом/іспитом.

Метою і завданням навчальної дисципліни "Правове регулювання ринку цінних паперів" є вивчення студентами загальної правової характеристики ринку цінних паперів в Україні, законодавчої бази фондового ринку України, його інструментів (цінні папери: акції, облігації, казначейські зобов’язання, ощадні та інвестиційні сертифікати, векселі та похідні цінні папери (деривативи), заставна, іпотечні цінні папери, коносамент та ін.) правового становища його учасників (емітентів, інвесторів, фінансових посередників, учасників Національної депозитарної системи, саморегулівних організацій на ринку цінних паперів), правових засад функціонування біржового ринку, а також правового статусу державних органів, що здійснюють регулювання та контроль на ринку цінних паперів і особливостей окремих угод з цінними паперами.

З переходом економіки України до розвитку на ринкових засадах набувають поширення цінні папери, почав формуватися і все активніше функціонувати і розвиватися фондовий ринок, що вимагає відповідного законодавчого врегулювання та вироблення основних підходів у правозастосовчій практиці. У зв’язку з цим підвищуються вимоги до майбутніх фахівців господарсько-правової спеціалізації щодо володіння знаннями основ правового регулювання ринку цінних паперів в Україні та навичками їх практичного застосування у повсякденній правозастосовчій практиці.

Предметом навчальної дисципліни „ Правове регулювання ринку цінних паперів” є суспільні відносини, що складаються в процесі випуску та обігу цінних паперів та їх похідних, організації і безпосереднього здійснення діяльності на ринку цінних паперів.

Структура курсу: 1. Загальна частина (теми 1, 2). 2. Спеціальна частина (теми 3 − 8).

В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

Знати: нормативно-правові актів, що визначають правовий режим цінних паперів, правовий статус учасників фондового ринку; роз’яснення вищих судових інстанцій, судову практику по вирішенню корпоративних спорів та спорів за участю учасників фондового ринку.

Вміти: закріплювати та поглиблювати отримані на лекціях знання шляхом самостійного опрацювання згадуваних лектором нормативно-правових актів та джерел спеціальної літератури, а також додаткової літератури з відповідних тем спецкурсу; використовувати набуті знання з інших навчальних дисциплін, зокрема, цивільного та господарського права; користуватися інформаційними та аналітичними ресурсами мережі Інтернет; виконувати завдання для самостійної роботи, вирішувати задачі.

Місце в структурно-логічній схемі спеціальності. Навчальна дисципліна "Правове регулювання ринку цінних паперів" є складовою циклу професійної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" та "магістр".

Зв’язок з іншими дисциплінами. Навчальна дисципліна «Правове регулювання ринку цінних паперів» є спецкурсом щодо вивчення таких базових дисциплін як є "господарське право", "цивільне право".

Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти.

Контроль здійснюється за модульно-рейтинговою системою.

У змістовий модуль 1 (ЗМ1) входять теми 1 – 1 − 3, а у змістовий модуль 2 (ЗМ2) – теми 4 – 8. Обов’язковим для іспиту/заліку є відвідування практичних занять, написання 2 модульних контрольних робіт.

Оцінювання за формами контролю:

  ЗМ1 ЗМ 2
Miн. – 0 балів Max. – 20 балів Miн. – 0 бали Max. – 20 балів
Усна відповідь        
Доповнення 0   0  
Реферат        
Модульна контрольна робота 1        
Модульна контрольна робота 2        

Для студентів, які набрали сумарно меншу кількість балів ніж критично-розрахунковий мінімум – 20 балів для допуску до складання іспиту обов’язково слід перескласти пропущені заняття та написати модульні контрольні роботи для досягнення критично-розрахункового мінімуму. У випадку відсутності студента з поважних причин відпрацювання та перездачі МКР здійснюються у відповідності до „Положення про порядок оцінювання знань студентів при кредитно-модульній системі організації навчального процесу” від 1.10.2010 р.

При простому розрахунку отримаємо:

  Змістовий модуль 1 Змістовий модуль 2 іспит Підсумкова оцінка
Мінімум 10 10 1 21
Максимум        

При цьому, кількість балів:

· 1-34 відповідає оцінці «незадовільно» з обов’язковим повторним вивченням дисципліни;

· 35-59 відповідає оцінці «незадовільно» з можливістю повторного складання;

· 60-64 відповідає оцінці «задовільно» («достатньо»);

· 65-74 відповідає оцінці «задовільно»;

· 75 − 84 відповідає оцінці «добре»;

· 85 − 89 відповідає оцінці «добре» («дуже добре»);

· 90 − 100 відповідає оцінці «відмінно».

Шкала відповідності


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)