АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теми семінарських занять

Читайте также:
  1. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  2. Вимоги підготовки до практичних (лабораторних) занять
  3. ДО ВИКОНАННЯ ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З ДИСЦИПЛІНИ
  4. ЗАВДАННЯ ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  5. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  6. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  7. Занять правильное положение в торговом зале
  8. Зміст практичних занять
  9. І практичних занять
  10. Інструктивно – методичні матеріали до практичних занять.
  11. Інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять
  12. Критерії оцінки знань та вмінь студентів на семінарських заняттях
№ з/п Назва теми Кількість годин
  Тема 1: Суть фондового ринку та його функції 1. Фондовий ринок та його місце у фінансовій системі. Функції фондового ринку в ринковій економіці. 2. Основні законодавчі акти, що забезпечують функціонування фондового ринку. 3. Основні моделі ринків розвинених країн світу та тенденції їх розвитку. 4. Етапи становлення та розвитку фондового ринку в Україні. 5. Характеристика фондового ринку США. 6. Характеристика фондового ринку Росії. 7. Характеристика фондового ринку Великобританії. 8. Характеристика фондового ринку Німеччини. ТЕМИ ДОПОВІДЕЙ: 1. Методичні підходи до вивчення сутності та особливостей ринку цінних папері. 2. Приватизація, як основа формування ринку цінних паперів. 3. Передумови виникнення фондового ринку у світі.        
  Тема 2. Інструменти ринку цінних паперів. 1. Класифікація цінних паперів. 2. Акції на ринку цінних паперів. 3. Корпоративні облігації: особливості емісії та обігу. 4. Основні види державних цінних паперів. 5. Похідні цінні папери: ф’ючерси і форварди. 6. Опціони: види та особливості використання. 7. Розв’язок задач. ТЕМИ ДОПОВІДЕЙ: 1. Мета та особливості здійснення емісії муніципальних облігацій. Аналіз ринку муніципальних облігацій України. 2. Ринок єврооблігацій: сутність поняття євроринок та єврооблігація. Український досвід випуску єврооблігацій. 3. ІРО, особливості організації в Україні та закордоном.    
  Тема 3. Учасники фондового ринку 1. Класифікація суб’єктів фондового ринку України 2. Емітенти та інвестори на фондовому ринку 3. Професійні учасники фондового ринку – торговці цінними паперами. 4. Інститути спільного інвестування. 5. Недержавні пенсійні фонди в Україні. 6. Депозитарна система України: структура, завдання, учасники. 7. Зберігачі та реєстратори: особливості здійснення діяльності в Україні. ТЕМИ ДОПОВІДЕЙ: 1. Проблеми створення Центрального депозитарію України: вітчизняна практика та закордонні рекомендації 2. Недержавні пенсійні фонди: особливості створення та функціонування в Україні. 3. Інститути спільного інвестування – аналіз їх діяльності в Україні.    
  Тема 4. Фондові біржі. 1. Сутність, завдання, функції та особливості діяльності фондових бірж. 2. Лістинг, делістинг та котирування цінних паперів на фондових біржах. 3. Позабіржовий ринок, його характерні риси та переваги і недоліки. 4. Фондові біржі в Україні 5. Поняття біржового індексу, основні методики розрахунку в Україні. ТЕМИ ДОПОВІДЕЙ: 1. Історія виникнення перших у світі фондових бірж. 2. Аналіз діяльності фондових бірж в Україні: аналітичний огляд. 3. Проблеми створення Центральної фондової біржі: реалії в Україні. 4. Історія створення та особливості функціонування фондової біржі ПФТС. 5. Інтернет трейдинг – особливості організації на фондових біржах в Україні.  
  Тема 5. Державне регулювання фондового ринку 1. Мета та форми державного регулювання фондового ринку. 2. Система органів, які здійснюють державне регулювання фондового ринку в Україні. 3. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку; її структура та завдання. 4. Діяльність СРО на фондовому ринку України.   ТЕМИ ДОПОВІДЕЙ: 1. Державні програми розвитку фондового ринку України в період з 2001 по 2012 роки. 2. ЗУ «Про державне регулювання ринку цінних паперів» - сфера повноважень та основні положення.    

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)