АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА. Облік операцій на інших рахунках у банках та інших коштів і фінансових інвестицій

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  5. V2: Женская половая система. Особенности женской половой системы новорожденной. Промежность.
  6. V2: Мужская половая система. Особенности мужской половой системы новорожденного.
  7. Акредитив у міжнародних розрахунках
  8. Аналіз інвестиційної діяльності підприємства за даними фінансової звітності.
  9. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  10. Аналіз оборотності грошових оборотних коштів.
  11. Аналіз ризику та ефективності управління портфелем фінансових інвестицій.
  12. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій

Завдання:

1. Згідно умов 1 і 2 заповнити Заяву на відкриття акредитиву і Заяву на видачу лімітованої чекової книжки.

2. Скласти журнал реєстрації операцій по інших рахунках в банку, проставити ко­респонденцію рахунків, згрупувати дані субрахунків, аналітичних рахунків за кореспондуючими рах-ми і заповнити Журнал-ордер № 1с.-г. і Відомість №1.2с.-г.(табл. 1.5).

З. За господарськими операціями по рахунку 33 «Інші кошти» зробити записи в Журнал-ордер № 1 с.-г. і Відомість № 1.3 с.-г. в розрізі субрахунків. Підбити підсумки в цілому за рах. 33 «Інші кошти» в Журналі-ордері № 1 с.-г. і Відомості № 1.3 с.-г. (табл. 1.6).

4. Згідно даних господарських операцій (табл. 1.7) скласти кореспонденцію рахунків і заповнити Журнал-ордер № 4 Б с.-г. і Відомість № 4.9 с.-г.

Умова:

1. Згідно заяви на акредитив № 2 від 25.08.п.р. КБ «Приватбанк», який обслуговує СТОВ «Лан», відкрив акредитив на ім'я МП «Рост-інтер» в КБ «Приватбанк» м. Києва на суму 15000 грн. згідно договору № 15 від 02.08.п.р. за запасні частини до комбайнів при умові позитивного акцепту. Інформація про банківські дані постачальника: код банку 152213, поточний рахунок № 38000011003614.

2. Згідно заяви № 18 від 23.04.п.р. із поточного рахунку СТОВ «Лан» видано одну лімі-товану чекову книжку в кількості 15 листів за №№ 324401-324416. Книжку отримав касир.

Заява на відкриття акредитиву0401005 від «_____»________________20____р. Одержано банком «_____»________________20____р.
Заявник акредитива Код Бенефіціар Код
Банк-емітент в м. _______________МФО № ______ Банк бенефіціара в м. _______________МФО № ______
Відкрийте нам акредитив Строк дії акредитива «____» ______________ 20 ____ р.
Сума (цифрами і прописом) Акредитив в іншому (виконуючому) банку виконати: - за рахунок коштів платника, депонованих у виконуючому банку; - інкасацію документів до банку-емітента; - через рахунок банку-емітента.
Умови акредитива до виконуючого банку направити: - спецзв’язком; - коротким повідомленням; - електронною поштою; - телетайпом.
(зайве закреслити)
Договір № ___________ від «____» ______________ 20 ____ р. Назва товарів, виконаних робіт, наданих послуг   (кількість, ціна, сума) Платіж здійснити на підставі:   (перелік документів, які додаються до реєстру документів за акредитивом)
___________________________ (назва банку-емітента) Заява N ______ на видачу лімітованої чекової книжки від "___" ____________ 20__ р. Я, ________________________________________________________________________, (прізвище, ім'я, по батькові) паспорт серії _____________ N ______________, виданий "___" ____________ 200_ р. __________________________________________________________________________, (ким) ідентифікаційний номер _____________________________________________________, прошу видати за рахунок коштів на моєму рахунку ______________________________ (номер) розрахункову чекову книжку (розрахунковий чек) з ______________________ сторінками (кількість цифрами) на суму ____________________________________________________________________ (словами) Підпис клієнта _________________ Керівник банку ______________________ Головний бухгалтер __________________ (підпис) (підпис) Чекова книжка (розрахунковий чек) з бланками за номерами _____________________ Видав касир ________________________ Отримав _____________________ (підпис) (підпис) З порядком заповнення та використання чекової книжки ознайомлений. Підпис клієнта ______________________ Талон у касу "___" ____________ 200_ р. _________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові) паспорт серії _____ N ________, виданий "___" _________ 20__ р. _______________________, (ким) _________________________________________ (ідентифікаційний номер) Рахунок _________________________________ (номер) Для оформлення отримано розрахункову чекову книжку (розрахунковий чек) з ________________ до _________________ (номер) (номер) Бухгалтер (відповідальний виконавець) ____________ (підпис) Чекову книжку (розрахунковий чек) з перерахуванням кількості чеків від бухгалтера прийняв Касир ____________________ (підпис)

 


 

Господарські операції на субрахунках 313 «Інші рахунки в банку в національній валюті» та 314 «Інші рахунки в банку в іноземній валюті» Таблиця 1.5

Дата Номер доку- мента   Зміст операції Сума, грн.
Варіант
Д-т К-т                    
Аналітичний рахунок 313 «Акредитив № 1», грн
25.08   Відкрито акредитив з поточного рахунку                        
27.08   Оплачено МП «Рост-інтер» м. Київ згідно договору № 15 від 02.08.п.р. за запасні частини до комбайнів                        
06.09   Повернено невикористані суми акредитиву                        
Аналітичний рахунок 314 «Акредитив № 2», руб рос
15.06   Відкрито акредитив російській фірмі «Концерн-знак» згідно договору № 20 від 14.05.п.р. за бензин (курс НБУ рос. руб. – 0,25 грн.)                        
22.06   Оплачено з акредитиву                        
                                   

Господарські операції на рахунку 33 «Інші кошти» Таблиця 1.6

Дата Номер доку- мента   Зміст операції Сума, грн.
Варіант
Д-т К-т                    
18.03   Списано поштові марки і конверти                        
11.08   Оприбуткована виручка у вечірню касу банку від реалізації овочів                        
12.08   Згідно виписки банку зараховано виручку на поточний рахунок від реалізації овочів                        
20.10   Списано собівартість реалізованої валюти на МБВБ за курсом 8,20 грн/долар                        

 

Господарські операції на рахунку 14 «Довгострокові фінансові інвестиції» аналітичний рахунок «Акції» Таблиця 1.7

Дата Номер доку- мента   Зміст операції Сума, грн.
Варіант
Д-т К-т                    
Сальдо на 01.01.п.р. 175000
21.10   Придбано акції ВАТ «Молокозавод» серія Б1 №000116-000391                        
                               

_ ________________________________________

(назва підприємства)

 

Ідентифікаційний

код за ЄДРПОУ

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)