АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік забезпечуючих дисциплін

Читайте также:
  1. Навчально-методичні матеріали для поточного, проміжного контролю та перелік питань підсумкового контролю
  2. Опис справ – це стематизований перелік заголовків справ , що розкриває їх склад і зміст . закріплює систематизацію справ та зміст .
  3. Орієнтований перелік документів за окремими об’єктами обліку
  4. ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДЛЯ ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ (ЗАЛІКУ)
  5. Орієнтовний перелік тем КР
  6. ОСНОВНИЙ ПЕРЕЛІК ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ
  7. Перелік
  8. Перелік
  9. ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
  10. Перелік довідкової літератури про країни світу
  11. Перелік дозволів для відправлення поїздів зі станцій при різних засобах сигналізації та зв'язку під час руху поїздів
  12. Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності

І. Мета, завдання і предмет дисципліни (назва дисципліни) і її місце в навчальному процесі.

Дисципліна “Вища освіта в Україні і Болонський процес” є в числі основних дисциплін навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Магістр”.

Мета викладання дисципліни.

Мета викладення дисципліни “Вища освіта в Україні і Болонський процес” полягає в тому, щоб ознайомити випускника магістратури з основними завданнями, принципами та документами, прийнятих в рамках Болонського процесу, оволодінням методами та засобами їх запровадження у вищу освіту України.

 

Завдання вивчення дисципліни.

Навчальна програма розрахована на студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними програмами підготовки магістра, аспірантів, а також для слухачів факультетів підвищення кваліфікації та перепідготовки. Вона може бути використана для проведення науково-методичних семінарів із педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, а також серед педагогічної громадськості.

 

Предмет дисципліни.

Предметом дисципліни є комплекс положень з організації навчально-виховного процесу у ВНЗ України в умовах модернізації освітньої діяльності в контексті європейських вимог приєднання до Болонського процесу.

 

Перелік забезпечуючих дисциплін.

Дисципліна, що забезпечує Дана дисципліна
семестр найменування дисциплін найменування розділу семестр номер розділу
4,5 Основи педагогіки педагогічні основи взаємо­відносин в трудових колективах XII 2,3,4,6
6,7 Основи психології психологічні типи темпе­раменту особистостей XII 3,5
  Правознавство договірні зобов’язання сторін у вищий школі, права та обов’язки професор­сько-викладацького складу XII 1,2,5
  Основи організа­ції навчального процесу Системи організації навчаль­ного процесу у ВНЗ XII 2,3,4,6

 

 


 

2.Тематичний план дисципліни.

Тема Лекції Прак­тичні заняття Само­стійна робота Індивідуальна робота
         
Змістовий модуль 1. Європейська освіта інтеграції
1. Євро інтеграція України як чинник соціально-економіч­ного розвитку держа­ви. Роль освіти в розвитку партнерства України з іншими державами.       Проект (структу­рно-логічна схе­ма; навчальний план;структура залікового кре­диту курсу, інди­відуальний план студента тощо)    
2. Системи вищої освіти у кра­їнах Європи і Америки      
3. Болонський процес як засіб інтеграції і демократизації вищої освіти країн Європи. Документи Болонського про­цесу.      
4. Основні завдання, принципи та етапи формування Зони єв­ропейської вищої освіти      

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)