АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 2. Системи вищої освіти у країнах Європи і Америки

Читайте также:
  1. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  2. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  3. VI. Вплив виборчих систем на політичні системи
  4. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  5. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  6. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  7. Б. Політичні та економічні системи країн
  8. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  9. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  10. В наш час дискретна математика є необхідною компонентою математичної освіти студента-фізика.
  11. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  12. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?

Формування системи вищої освіти Європейських країн. Сучасні прин­ципи побудови та завдання вищої освіти у розвинених країнах. Доступ грома­дян до освіти. Заклади освіти. Ступеневість освіти. Кваліфікація. Організація навчання, академічний рік і екзамени. Методи і засоби навчання. Навчання студентів-іноземців.

 

ТЕМА 3. Болонський процес як засіб інтеграції і демократизації ви­щої освіти країн Європи. Документи Болонського процесу.

Євроінтеграція як соціально-економічний процес. Чинники євроінтеграції вищої освіти. Хронологія подій Болонського процесу. Залучення європейських держав у Болонський процес. Основні документи Болонського процесу:

- Спільна декларація про гармонізацію архітектури, європейської систе­ми вищої освіти чотирьох міністрів, що презентують Великобританію, Італію і Францію (Сорбона, 25 травня 1998 p.).

- Зона європейської вищої освіти: спільна заява європейських міністрів освіти (Болонья, 18-19 червня 1999 p.).

- Формування майбутнього. Конференція європейських вищих навчаль­них закладів і освітніх організацій (Салзманка, 29-30 березня 2001 p.).

- До зони європейської вищої освіти: Комюніке зустрічі європейських міністрів, відповідальних за вищу освіту (Прага, 18-19 травня 2001 p.).

Створення загальноєвропейського простору вищої освіти: Комюніке Конференції Міністрів, відповідальних за Вищу освіту (Берлін, 19-20 вересня 2003 p.).


ТЕМА 4. Основні завдання, принципи та етапи формування зони єв­ропейської вищої освіти.

Гармонізація архітектури системи європейської вищої освіти як основне завдання Болонського процесу. Визначальні властивості європейської вищої освіти: якість, конкурентоспроможність вищих навчальних закладів Європи, взаємна довіра держав і вищих навчальних закладів, сумісність структури осві­ти та кваліфікацій на доступеневому і післяступеневому рівнях, мобільність студентів, привабливість освіти.

Основні завдання та принципи створення зони Європейської вищої осві­ти (шість цілей Болонського процесу): уведення двоциклового навчання; запро­вадження кредитної системи; формування системи контролю якості освіти; розширення мобільності студентів і викладачів; забезпечення працевлаштуван­ня випускників та привабливості європейської системи освіти.

Подальші дії для досягнення шести цілей Болонського процесу: прийн­яття системи легкозрозумілих і адекватних ступенів; прийняття системи двоциклової освіти (доступеневе і післяступеневе навчання); запровадження системи кредитів – системи накопичення кредитів (ECTS) або інших сумісних з нею си­стем, які здатні забезпечити як диференційно-розрізнювальну, так і функції на­копичення; сприяння мобільності студентів і викладачів (усунення перешкод вільному пересуванню студентів і викладачів); забезпечення високоякісних стандартів вищої освіти; сприяння європейському підходу до вищої освіти (за­провадження програм, курсів, модулів із “європейським” змістом); навчання протягом усього життя; спільна праця вищих навчальних закладів і студентів як компетентних, активних і конструктивних партнерів у заснуванні та форму­ванні Зони європейської освіти.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)