АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 6. Принципи, шляхи і засоби адаптації Європейської системи перезарахування кредитів (ECTS) у вищу освіту України

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  3. VI. Вплив виборчих систем на політичні системи
  4. VIII Грошові засоби Ф.-Д. Організації У.Н.Р.
  5. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  6. Аварійно-рятувальні засоби
  7. Агальна характеристика конституційного права України.
  8. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  9. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  10. Б. Політичні та економічні системи країн
  11. Біоетика і становлення національної системи охорони здоров’я в Україні.
  12. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?

Узгодження і приєднання національних компонентів вищої освіти різних країн із вимогами Болонського процесу щодо створення Зони європейської ви­щої освіти.

Тенденції розвитку вищої освіти України на сучасному етапі. Відмінність та подібність систем вищої освіти України і Європейських держав.

Передумови входження вищої освіти України до Болонського процесу: адаптація законодавства, структурні зміни освіти, запровадження у систему вищої освіти Європейської кредитно-трансферної та акамулюючої системи (ECTS), проведення педагогічного експерименту щодо запровадження кредит-но-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних за­кладах III-IV рівнів акредитації.

Основні завдання для створення умов щодо запровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу у навчальних закладах III-IV рівнів акредитації є: розроблення структурно-логічних схем підготовки за усіма напрямами та спеціальностями; запровадження модульної системи орга­нізації навчального процесу, системи тестування та рейтингового оцінювання знань студентів; організація навчального процесу на базі програм навчання, які формуються як набір залікових кредитів; введення граничного терміну навчан­ня за програмою навчання, включаючи граничний термін бюджетного фінансу­вання; створення нового покоління галузевих стандартів вищої освіти; розроб­лення індивідуальних графіків навчального процесу з урахуванням особливос­тей кредитно-модульної системи організації навчального процесу; зарахування на навчання до вищого навчального закладу тільки за напрямами підготовки; вдосконалення наявного та створення нового навчально-методичного, матеріа­льно-технічного та інформаційного забезпечення навчання в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу; формування програм на­вчання усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів на основі освітньо-кваліфікаційних характеристик випускників та освітньо-професійних програм підготовки, які передбачають можливі зміни співвідношення обсягів кредитів освітньої та ква­ліфікаційної складових підготовки; введення інституту викладачів-кураторів індивідуальних програм навчання.

ТЕМА 7. Запровадження кредитно-модульної системи організації на­вчального процесу (КМСОНП) у ВНЗ України.

Основні заходи з підготовки та програма проведення педагогічного екс­перименту щодо запровадження кредитно-модульної системи організації на­вчального процесу у вищих навчальних закладах III-IV рівнів акредитації.

Розроблення та експериментальна перевірка технології застосування еле­ментів Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи (ECTS) в системі вищої освіти України та створення сучасної системи управління якістю освітньої діяльності суб’єктів навчального процесу.

Організація навчального процесу у вищих навчальних закладах України в кредитно-модульній системі підготовки фахівців. Поняття про кредитно-модульну систему організації навчального процесу як модель організації навча­льного процесу; заліковий кредит як одиницю виміру навчального навантажен­ня; модуль як задокументовану завершену частину освітньо-професійної про­грами; змістовий модуль як систему поєднаних навчальних елементів, відпові­дних певному навчальному об’єктові.

Структура і вимоги до складання компонентів КМСОНП: інформаційний пакет; договір про навчання між студентом і вищим навчальним закладом; ака­демічна довідка. Формування та реалізація індивідуального навчального плану студента. Контроль за індивідуальним навчальним планом студента. Форми організації навчання в умовах КМСОНМ. Організаційно-методичне забезпечення КМСОНП. Контроль успішності студента та шкала оцінювання навчальних досягнень студента. Державна атестація студентів. Нормування навчального навантаження студента і викладача.

Особливості переведення, відрахування, поновлення студентів та перери­вання їхнього навчання. Стипендіальне забезпечення студентів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)