АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Розрахунок балів для отримання заліку з навчального курсу

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  7. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?
  8. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  9. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  10. Глава 1. Загальні положення
  11. Глава 19. Загальні положення досудового розслідування
  12. Глава 2. Загальні правила документообігу

Розрахунок балів для отримання заліку з навчального курсу

„Основи Правознавства„

 

 

Робота у навчальній аудиторії:

 

Робота на семінарі - 50 б.

Модульна контрольна робота - до 20 б.

 

Папка з домашніми завданнями:

Обов’язків блок

Зошит для семінарських завдань – до 10 б.

 

Розв’язання задач казусів - до 10 б.

 

Скласти юридичні документи – до 10 б.

За бажанням

 

Судові рішення по темі семінарського заняття (5 рішень на 1 тему. 4 папки – Трудове право, Сімейне право, Спадкове право, Кримінальне право) - до 5 б.

 

Пам'ятка (кожна не більш ніж на 1арк) – кожна до 2 б. але разом не більше 10б. (якщо презентація то кількість балів збільшується – до 5 б.)

- споживачеві при купівлі товару

- громадянинові при зверненні до органів влади

- спадкоємцеві при спадкуванні

- особі при зустрічі з працівником міліції

- працівникові при прийнятті та звільненні з роботи.

 


Скласти юридичні документи

(виконання роботи оцінюється до 15 б.)

 

1.Трудовий договір

2. Шлюбний договір

3. Заповіт

4. Договір найму житлового приміщення

5. Боргова розписка

6. Претензія про заміну неякісного товару

7. Позовна заява про відшкодування матеріальної (моральної) шкоди

8. Позовна заява про розірвання шлюбу і поділ майна подружжя

9. Позовна заява про стягнення аліментів на подружжя (дитину)

10. Позовна заява про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу

11 Позовна заява про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

12. Звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ із зауваженнями, скаргами та пропозиціями (Зміст звернення обирається на власний вибір)

 

Зразок

Трудовий договір № 937

 

м. Черкаси 21 липня 2011 р

 

Підприємство "Золотий Глобус" у формі товариства з обмеженою відповідальністю в особі генерального директораКолісніченко Олени Павлівни, діючого на підставі Статуту, іменований далі Роботодавець, з одного боку, та громадянин Григоренка Дмитра Васильовича іменований далі Працівник, з другого боку, уклали цей контракт про таке:
Працівник приймається (наймається) на роботу за професією (посадою) програміст, отриманий під час навчання освітньо-кваліфікаційний рівень магістр. Працівнику не встановлюється строк випробування.

Загальні положення

1.1. Цей контракт є строковим трудовим договором. На підставі контракту виникають трудові відносини між працівником i підприємством, установою, організацією та громадянином, які з боку останнього реалізуються роботодавцем.

1.2. Терміном "сторони" в цьому контракті позначаються роботодавець і працівник.

2. Обов'язки сторін

2.1. За цим контрактом працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цим контрактом, а роботодавець зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством, колективним договором i угодою сторін.

2.2.. Працівник зобов'язується забезпечувати програмне обслуговування комп’ютерної техніки на підприємстві, завантажувати ліцензійні програми необхідні для роботи підприємства, забезпечувати технічну підтримку комп’ютерної техніки, виконувати норми та правила поведінки на підприємстві.

2.3. Роботодавець зобов'язується організувати працю працівника, забезпечити безпечні i нешкідливі умови праці, обладнати робоче місце відповідно до вимог нормативних актів про охорону праці: забезпечити працівника необхідною комп’ютерною технікою, організувати належним чином робоче місце та відповідні умови для забезпечення життя та здоров'я працівника.

2.4. Працівник зобов'язується виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку. Робочий день працівника починається о 10:00 і триває до 19:00, обідня перерва 13:00 до 14:00. Працівник працює за п’ятиденним робочим тижнем.

2.5. За виконання обов'язків, передбачених цим контрактом, працівнику встановлюється: посадовий оклад на місяць у розмірі, 2000 грн. за роботу у вихідні дні (робота понад норму) працівнику встановлюється доплата у розмірі 70 грн. за кожну відпрацьовану годину додатково.

2.6.. Працівнику надається щорічна оплачувана відпустка тривалістю: основна 24 календарних дні, додаткова 7 календарних днів. До щорічної відпустки виплачується матеріальна допомога у розмірі двох посадових окладів, тобто 4 000 грн.

3. Права сторін

3.1. Роботодавець має право від працівника вимагати виконання поставлених перед ним завдань відповідно до умов даного договору.

3.2. Роботодавець має право стягнути матеріальну відповідальність з працівника у разі пошкодження майна підприємства, що сталося з вини працівника.

3.3. Роботодавець має право розірвати даний трудовий договір в разі систематичних прогулів працівника без поважних причин. Постійне розкрадання майна підприємства, появлення на роботу у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння.

3.4. Працівник має право вимагати від роботодавця оплати фактично виконаного обсягу роботи згідно з умовами даного договору.

3.5. Працівник має право отримувати щорічну оплачувану відпустку та матеріальну допомогу до неї, а також виплату лікарняних.

3.6. Працівник має право розірвати даний трудовий договір без згоди роботодавця, якщо той систематично не виплачує йому заробітну плату за виконану роботу, не створює належних умов для здійснення виробничої діяльності.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)