АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Графік організації технологічних процесів

Читайте также:
  1. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  2. Базові організації
  3. БЕЗПЕЧНІСТЬ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ
  4. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  5. Вимоги ергономіки щодо організації наукової праці
  6. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  7. Вплив технологічних факторів на шорсткість поверхні деталі.
  8. Глобалізація як новий етап розвитку інтеграційних процесів у світовій економіці.
  9. Графік виконання робіт із вдосконалення організаційної структури управління поліграфічним підприємством
  10. Дисципліна: «Теорія організації»
  11. Досвід організації профорієнтації та профвідбору в педагогічній освіті України й інших країн світу

Побудова графіку організацій технологічних процесів має за свою мету:

а) розміщення технологічних процесів на протязі зміни для раціонального завантаження обладнання;

б) визначення інтенсивності безперервних технологічних процесів (кількість продуктів, які перероблюються за одну годину);

в) визначення максимальної кількості молока чи молочних продуктів, які одночасно знаходяться на зберіганні.

Для побудови графіка організації технологічних процесів слід мати такі матеріали:

а) схему технологічних процесів проектуючого підприємства;

б) продуктові розрахунки;

в) тривалість і характер зміни;

г) тривалість допоміжних операцій при виробництві молочних продуктів.

Графік складають на добу з 0 годин і виконують на міліметровому папері: по горизонталі зліва направо відкладають години роботи підприємства в масштабі – одна година – 1-2 см; по вертикалі знизу вверх – технологічні процеси в послідовності, прийнятій технологічною схемою. Зручно кожний процес розміщувати на стрічці шириною 1 см, кожний процес відмічається по графіку лінією, над якою вказується кількість молока чи іншого продукту, який знаходиться на зберіганні чи в переробці кожну годину.

При побудові графіку виявляється тривалість та інтенсивність кожної операції, необхідною для підбору технологічного обладнання. Погодинна інтенсивність технологічних процесів визначається шляхом ділення кількості сировини чи напівфабрикатів за зміну на тривалість технологічного процесу по графіку.

Побудову графіку починають з приймання молока, тривалістю якого задаються.

При проектуванні двох і більше виробництв, на графіку спочатку відкладають загальні процеси (приймання, зберігання, теплова і механічна обробка), потім послідовно процеси кожного виробництва (додаток Ж).

 

Графік будують на добу на міліметровому папері (чернетка) формату А1 та переносять його на ватман формату А1 - в курсовому проекті. По горизонталі зліва направо відкладають години доби (1 год. дорівнює 2 -3 см); по вертикалі знизу догори — технологічні процеси у послідовності, прийнятій технологічною схемою, найменування обладнання в суворій відповідності з операціями технологічного процесу, тип чи марку обладнання, його продуктивність і кількість, а також масу сировини, що переробляється за зміну чи добу (перша зміна, друга зміна, години роботи підприємства 7-24) у відповідності до підбору технологічного обладнання, розрахунки в якому уточнюються за допомогою графіка.

Кожний процес розміщують на рядку завширшки 0,5 см, відмітивши його на графіку лінією, спочатку записують операції, пов'язані з прийманням і первинною обробкою сировини, потім послідовно - процеси виробництва окремих продуктів. При цьому доцільно спочатку відобразити процеси виробництва основних продуктів, потім - продуктів допоміжного виробництва, що виробляються в невеликих обсягах, в кінці - продукти виготовлювані із вторинної сировини.

У технологічну схему та графік вміщують і такі процеси, як проміжне зберігання, резервування, охолодження, що не передбачені технологічною інструкцією, але необхідні для забезпечення нормальної роботи підприємства і потоковості виробництва.

Всі технологічні процеси повинні бути розміщені в межах вертикальних ліній, що обмежують початок і кінець зміни (за винятком процесу приймання молока, який може виходити за межі початку зміни, тобто здійснюватись раніше, ніж починається зміна з переробки).

Для побудови графіка організації виробничих процесів окремих м’ясних (рибних) продуктів необхідно визначити черговість їх виробництва, яка залежить від різних організаційних факторів. Найважливішими з них є тривалість процесів виробництва, послідовність розфасовування та реалізації.

При розфасовуванні на одній і тій самій машині двох чи кількох видів продуктів послідовність їх виробництва визначається умовами розфасовування.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)