АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сезонний розпродаж товарів

Читайте также:
  1. Визначення пріоритетних ринків для експорту товарів
  2. Економічні характеристики товарів
  3. Етапи розробки нових товарів
  4. Зміст маркетингової товарної політики. Сутність та класифікація товарів
  5. Значення PR та маркетингу на ринку товарів та послуг
  6. Значення PR та маркетингу на ринку товарів та послуг
  7. Мотиви освоєння виробництва нових товарів
  8. Облік доходу від реалізації товарів
  9. Правила перевезень посудогосподарських товарів
  10. Правило життєвого циклу товару. Характеристика товарів згідно з матрицею «Бостонської Консалтингової групи».
  11. Про затвердження Порядку верифікації сертифікатів про походження товарів з України
  12. Продаж товарів через прилавок обслуговування

Сезонний розпродаж товарів здійснюється два рази в рік: в лютому-квітні (по товарах осінньо-зимового асортименту) та серпні-жовтні (по товарах весняно-літнього асортименту). Початок розпродажу повинен припадати на перше число місяця (або перший робочий день місяця) і встановлюється з урахуванням природно-кліматичних умов регіону. Тривалість розпродажу становить, як правило, один місяць.

Сезонному розпродажу підлягають непродовольчі товари, що не користуються попитом чи не продані протягом сезону через зміни кон'юнктури.

Під час організації сезонного розпродажу товарів важливе значення має встановлення розміру знижки пін на товари. При їх установленні слід ураховувати те, що розмір знижки повинен зростати з віддаленням сезону. Однак при цьому слід мати на увазі, що розмір втрат від зниження цін не повинен бути більшим, ніж якби вони зберігалися до наступного сезону.

Максимальний розмір знижки від роздрібної ціни може розраховується за формулою:

де Зм — максимальний розмір знижки на товари у процентах від роздрібної ціни;

Вк — оплата відсотків за користування банківським кредитом;

Зз — затрати, пов'язані зі зберіганням товарів до наступного сезону;

Зр – затрати на рекламу;

З — сума запасів товарів у роздрібних цінах.

Даний супермаркет майже не займається активізацією продажу товарів,підприємство не бере участь у виставках та ярмарках, але час від часу проводить сезонні розпродажі на святкові дні – ціни на товари значно менші іще проводиться багато різноманітних святкових акцій.


III Висновки і пропозиції

3.1 Аналіз діяльності підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКО» – прогресивне підприємство, яке ефективно використовує всі основні засоби. В даному торговому магазині є як позитивні так і негативні якості:

Позитивні якості

· Магазин має чудове місце розташування;

· В магазині не має черг;

· Має ширкий асортиментний перелік товару;

· Торговий зал та всі інші приміщення підприємства регулярно прибирають;

· Персонал вічливо ставиться до клієнтів магазину;

· Проводяться різноманітні акції для споживачів;

Негативні якості

· Має дуже велику кількість розрахункових апаратів;

· Дуже рідко проводить маркетингові дослідження;

· Використовує тільки один метод продажу товару.


3.2 Пропозиції щодо покращення продажу товарів в магазині.

Мої пропозиції щодо покращення продажу товарів в підприємстві це використовування різноманітних методів продажу, оскільки ТОВ «ЕКО» використовує тільки магазинний метод продажу товарів, для такого великого підприємства можна було б додати іще продаж товарів через інтернет та доставляти продукцію прямо до самого дому покупця. Так збільшиться кількість споживачів і за допомогою інтернет продажу можна провести маркетингові дослідження і визначити який товар краще беруть покупці.

Зменшити кількість касових апаратів, оскільки вони більшою частиною не користуються,за великою кількістю кас потрібно проводити технічний огляд пристроїв, а це марні витрати для підприємства.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)