АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Страхові послуги на світовому ринку

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. Адміністративної послуги
  3. Адміністративної послуги
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  9. Банки — основні учасники ринку капіталів
  10. Брокерська діяльність на фондовому ринку
  11. Валові витрати та ціна на продукцію (послуги).
  12. Валютного ринку

На світовому ринку з усіх послугових відносин страхові відносининайналагодженіші. І взагалі страхування вже досить дав­не: наприклад, страхова компанія «Ллойд» має трьохсотлітню практику здійснення страхових операцій.

Страхування — це особлива форма економічних відносин, що мають послуговий характер, і виникають в результаті створення (за рахунок внесків учасників економічних відносин) цільових фондів для відшкодування збитків, які сталися в результаті сти­хійних і випадкових дій природи та людини. Якщо стається стра­хова подія, то визначається величина збитків і в залежності від страхової суми виплачується потерпілому страхове відшкоду­вання.

Основною організаційною формою проведення страхових опе­рацій є акціонерні компанії:

— публічні страхові компанії, акції котрих котируються на біржі й вільно продаються та купуються;

— приватні страхові акціонерні компанії, акції яких належать певному колу осіб і можуть передаватись (перепродуватись) ак­ціонерам компанії або іншим особам тільки з дозволу Правління із врахуванням благонадійності особи, що купує акції;

— державні страхові компанії, акції котрих повністю або частково належать державі, тобто держава володіє контрольним пакетом.

Державні страхові компанії, як правило, створюються для проведення специфічних видів страхування або для запобігання відпливу валюти по каналах страхування й перестрахування. Наприклад, у багатьох країнах спеціалізовані державні компанії здійснюють страхування експортних кредитів з метою заохочення експорту. У багатьох країнах державні компанії за законодав­ством є співстрахівниками або перестрахівниками по відношенню до недержавних компаній, що робиться з метою найповнішого ви­користання місткості страхового ринку і саме запобігання від­пливу валюти за кордон.

Страхування зовнішньоекономічних ризиків пов'язане з ви­рішенням проблеми захисту валютних інтересів країни, котрі охоплюють експортно-імпортні операції, національні майнові ін­тереси за кордоном, туризм і автотуризм, майнові інтереси іно­земних фізичних та юридичних осіб у країні, діяльність спільних підприємств. У сфері міжнародних економічних відносин стра­хування найбільшого розвитку досягло в якості інструменту від­шкодування збитків і втрат, які виникають в процесі транспортування вантажів. Основні положення такого страхування відо­бражені і базисних умовах постачання товарів, що містяться у Міжнародних правилах з тлумачення товарних термінів «Інкртермс».

Основні види страхування у сфері міжнародних відносин:

— страхування життя;

— страхування від нещасних випадків;

— на випадок хвороби;

— майнове страхування;

— від вогню і стихії;

набір видів морською страхування; авіаційне страхування;

— страхування будівельно-монтажних ризиків;

— страхування атомних і космічних ризиків;

— страхування експортних кредитів;

— перестрахування;

— хеджирування.

Хеджирування — це форма страхування ціни і прибутку при укладанні ф'ючерсних угод на міжнародних біржах, коли прода­вець (покупець) одночасно здійснює продаж (закупівлю) відпо­відної кількості ф'ючерсних контрактів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)