АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Електромеханіка

Читайте также:
  1. для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра
  2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  3. ЗАХОДИ З ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ШУНТОВОЇ ЧУТЛИВОСТІ РЕЙКОВИХ КІЛ
  4. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК РУХУ ЗНІМНИХ РУХОМИХ ОДИНИЦЬ (ДРЕЗИН)
  5. ПОРЯДОК ВИДАЧІ ПОПЕРЕДЖЕНЬ
  6. ПОРЯДОК ПРИЙМАННЯ, ВІДПРАВЛЕННЯ ПОЇЗДІВ І ПРОВЕДЕННЯ МАНЕВРІВ ЗА УМОВ ПОРУШЕННЯ НОРМАЛЬНОЇ РОБОТИ ПРИСТРОЇВ СЦБ НА СТАНЦІЯХ
  7. Правильна відповідь: 3
  8. РУХ ВІДБУДОВНИХ ПОЇЗДІВ, СПЕЦІАЛЬНОГО САМОХІДНОГО РУХОМОГО СКЛАДУ, ПОЖЕЖНИХ ПОЇЗДІВ ТА ДОПОМІЖНИХ ЛОКОМОТИВІВ
  9. РУХ ГОСПОДАРЧИХ ПОЇЗДІВ, СПЕЦІАЛЬНОГО САМОХІДНОГО РУХОМОГО СКЛАДУ ПРИ ПРОВЕДЕННІ РОБІТ НА ЗАЛІЗНИЧНИХ КОЛІЯХ ТА СПОРУДАХ
  10. РУХ ПОЇЗДІВ НА ДІЛЯНКАХ, ОБЛАДНАНИХ ДИСПЕТЧЕРСЬКОЮ ЦЕНТРАЛІЗАЦІЄЮ
  11. РУХ ПОЇЗДІВ ПРИ АВТОМАТИЧНОМУ БЛОКУВАННІ
  12. РУХ ПОЇЗДІВ ПРИ ЕЛЕКТРОЖЕЗЛОВІЙ СИСТЕМІ

 

Ампер – сила постійного струму, що проходячи паралельними прямолінійними провідниками нескінченної довжини, утворює силу взаємодії між ними.

Асинхронний двигун – це електрична машина, яка перетворює електричну енергію трифазного струму в механічну енергію.

Генератор стабільного струму – це джерело фіксованого і стабільного струму, значення якого не залежить (або мало залежить) від напруги на навантаження.

Герметизація – це комплекс заходів і технологічних операцій, які забезпечують захист інтегрованої мікросхеми від механічних та кліматичних впливів і надійність при виготовленні, зберіганні та експлуатації.

Граф – це сукупність вузлів і гілок, що характеризує геометричну структуру електричного кола.

Джерелами електричного струму називають сторонні джерела енергії, які пов'язані з процесами перетворення інших видів енергії в електричну.

Джерелами електричної енергії – є пристрої, в яких механічна, теплова, хімічна, ядерна та інші види енергії перетворюються на електричну.

Джерело електричного струму – це пристрій, в якому енергія якого-небудь виду протягом усього часу перетворювалася б в енергію електричного поля.

Діелектрики – це речовини, в яких за нормальних умов (без дії зовнішніх агентів і при не високій температурі) немає вільних електричних заряджених частинок.

Докірні домішки – це домішки, що забезпечують домінуючу електронну провідність напівпровідників і створюють концентрацію вільних електронів у зоні провідності.

Електричний диполь – система двох точкових тіл, заряди яких однакові за величиною, але протилежні за знаком.

Електричний розряд – сукупність явищ, яка відбувається у газі при проходженні крізь нього електричного струму.

Електричний струм – це упорядкований потік заряджених часток.

Електровакуумним приладом називають електронний прилад, в якому провідність здійснюється за допомогою електронів або іонів, що рухаються між електродами крізь вакуум або газ.

Електроліти – це провідники, в яких проходження струму спричинює електроліз.

Електрорушійна сила – характеристика джерела струму, що чисельно дорівнює роботі, яку виконують сторонні сили щодо переміщення носіїв струму.

Електростатика – це розділ фізики, в якому вивчається взаємодія нерухомих у заданій системі відліку електрично заряджених тіл і властивостей, пов'язаних з ними полів.

Енергією активації власної провідності називається енергія, потрібна електрону для міжзонального переходу.

Клас точності – це узагальнена характеристика, яка визначає допустимі межі основної і додаткової похибки та інші метрологічні характеристики приладів.

Колектор – це один із складних вузлів машини постійного струму, який складається з мідних пластин, осердя та вала якоря.

Конденсатор – це пристрій із двох провідних тіл (пластин) будь-якої форми, розділених діелектриком.

Магнітний пускач – це спеціалізований комплексний апарат, призначений для керування асинхронними двигунами з короткозамкненим ротором.

Магнітодіелектрики – це матеріали, які виготовляються із суміші дрібнозернистого феромагнітного порошку.

Мікропроцесор – це вимірювальний прилад, який обробляє вимірювану величину, активно впливає на сам процес вимірювання і калібрування шкали приладу.

Надійність інтегрованої мікросхеми – це властивість виробу зберігати значення встановлених параметрів функціонування у заданих межах.

Напруженість – це величина обумовленої силової дії поля на внесене у нього пробне точкове заряджене тіло.

Операційний підсилювач(ОП) – це підсилювач електричних сигналів, призначений для виконання з високою точністю різних операцій над аналоговими.

Перехідний процес – це процес переходу від одного усталеного режиму електричного кола до іншого усталеного режиму.

Плече диполя – вектор спрямований від негативно зарядженого до позитивно зарядженого тіла і чисельно дорівнює відстані між ними.

Плоский конденсатор – це система двох металевих паралельних пластин, розміщених на близькій відстані одна від одної.

Поляризація діелектрика – це процес зміщення зв'язаних заряджених частинок діелектрика під впливом зовнішнього електричного поля.

Регулювальна характеристика – це залежність струму збудження від частоти обертання ротора генератора при незмінному значенні випростаної напруги генератора і заданій величині струму навантаження.

Резонанс струмів – режим кола, що виникає при паралельному з`єднанні гілок, яким притаманні індуктивність та ємність.

Самовільна намагніченість речовини полягає у відсутності зовнішнього поля, що є найхарактернішою ознакою феромагнетизму.

Сила струму – скалярна величина, яка чисельно дорівнює сумарному заряду, що переноситься через поперечний переріз провідника за одиницю часу.

Синхронний компенсатор – це синхронна машина, призначена для генерування реактивної енергії в мережу.

Станина – це прилад, який служить для закріплення полюсів і підшипникових щитів, і є частиною магнетопроводу.

Сферичний конденсатор – це конденсатор, який складається з двох концентричних сферичних обкладок, простір між якими заповнений діелектриком.

Технологічна операція – це закінчена частина технологічного процесу, яка виконується на одному робочому місці й на одному обладнанні.

Трансформатор – це статичний електромагнітний апарат, призначений для підвищення або зниження напруги, і працює тільки при змінному струмі.

Триполюсник – частина електричного кола, яка розглядається відносно трьох полюсів. Це з`єднання зіркою та трикутником.

Усадка – зменшення об’єму металу при кристалізації.

Фаза – однорідна частина сплаву, яка має однакову будову, склад та властивості.

Циліндричний конденсатор – це система двох порожнистих металевих коаксіальних циліндрів, вставлених один в одний, простір між якими заповнений діелектриком.

Шлях – це упорядкована послідовність гілок, в якій кожні дві сусідні гілки мають спільний вузол.

Штамповка – процес пластичного деформування металу за допомогою спеціального інструменту-штампу, під час якого плин металу обмеженний поверхнями порожнини штампу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)