АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зварювальне виробництво

Читайте также:
  1. Аналіз загальної суми витрат на виробництво
  2. Більш чисте виробництво
  3. Виробництво плавлених сирів на основі сухих інгредієнтів
  4. Виробництво як процес суспільної праці
  5. Виробництво «Ромштекса без панірування»
  6. Виробництво, якість і конкурентоспроможність продукції (послуг).
  7. Витрати енергії на виробництво деяких видів продукції (Мкал/т)
  8. Витрати на виробництво поділяються за календарними періодами на поточні та одноразові.
  9. З яких етапів складається виробництво хліба?
  10. Конкурсне виробництво консигнація
  11. ПРИСКОРЕНЕ ВИРОБНИЦТВО НАСІННЯ НО-

 

Автоматизація – це якісно нова форма вдосконалення виробничих процесів, яка полягає в передаванні машинам, що знаходяться між людиною і об’єктом зварювання, функцій керування як окремими операціями технологічного циклу, так і установками, аж до виробничих комплексів і систем, призначених для виготовлення зварних конструкцій.

Верстати – комплекси, в яких автоматизовано вантажні, складальні, зварювальні і розвантажувальні операції.

Вимірювальний перетворювач (ВП) – це засіб вимірювання, який забезпечує перетворення якоїсь вимірювальної фізичної величини у вихідний сигнал, зручний для дальшої обробки, передавання і зберігання.

Відпал – це процес нагрівання металу виробу до температури фазових перетворень, витримки при цій температурі для повного прогрівання та завершення фазових перетворень в об’ємі металу і наступного повільного охолодження з метою отримання рівноважної структури.

Внутрішні сили – це наслідок дії одних частин тіла на інші частини тіла під впливом зовнішніх сил або інших причин.

Втомленість – це процес послідовного накопичення пошкоджень при повторно-змінному навантаженні, що призводить до виникнення тріщини, її розповсюдженню та руйнуванню.

Втрата місцевої стійкості – це місцеве деформування окремих елементів конструкцій під дією нормальних (стискаючих) або дотичних напружень.

Гарячі тріщини (при зварюванні) – це крихкі міжкристалічні руйнування металу шва, які виникають у твердо-рідкому стані в процесі кристалізації, а також при високих температурах у твердому стані на етапі розвитку в’язко-пластичної деформації.

Гнучка виробнича система (ГВС) – це сукупність різного технологічного, транспортного та іншого устаткування з числовим програмним керуванням.

Граничний стан – це такий стан металу в будь-якому локальному об’ємі тіла (конструкції), для якого приймається, що при його досягненні має місце руйнування на макроскопічному рівні.

Ділянка рекристалізації (відпуску) – це ділянка металу, що примикає до ділянки часткової перекристалізації, яка нагрівається від температури початку перекристалізації до температури початку фазового перетворення.

Електрохімічна корозія – це пошкодження металу внаслідок електрохімічних процесів.

Жароміцність – це здатність матеріалу чинити опір навантаженню при підвищеній температурі.

З’єднання внакладку – це з’єднання, в якому елементи, що підлягають зварюванню, розташовані паралельно і частково перекривають один одного.

Зварювальна установка – це комплекс, який складається із зварювального автомата з джерелом живлення стенда, що фіксує виріб у процесі зварювання.

Зварювання з тепловідводом – це примусовий відвід із зони зварювання теплоти, що вводиться у виріб джерелом нагрівання.

Зовнішні сили – це сили, прикладені до тіла внаслідок взаємодії тіл.

Зона металу шва – це зона, де метал, що зварюється, та присадковий метал нагріваються до розплавлення з наступним охолодженням та кристалізацією.

Картини смуг (ізохром) – інтерференційні картини, що спостерігаються на зображенні моделі.

Коливання напруги живильної мережі – це збурення, що діє на зварювальну машину.

Композиційні матеріали (”композити”) – це такі матеріали, які складаються з двох і більше різнорідних матеріалів, між якими існує чітка межа (матеріали нерозчинні) і які мають властивості, що відрізняються від властивостей складових матеріалів.

Конструкційні матеріали – це матеріали, що використовуються для виготовлення деталей машин і споруд, у яких у процесі експлуатації мають місце напруження від механічних, термічних та інших навантажень.

Концентрація напружень – це місцеве підвищення напружень у зонах різкої зміни перетину тіла.

Корозія – це пошкодження металів під впливом зовнішнього середовища.

Крихке руйнування – це руйнування при незначній, як правило, пружній деформації, коли повне руйнування реалізується за рахунок потенційної енергії, накопиченої до моменту початку руйнування без додаткового збільшення навантаження або за рахунок зовнішнього навантаження.

Кутове з’єднання – це з’єднання двох елементів, розташованих під кутом і зварних у місці прилягання їхніх країв.

Межа витривалості – це таке максимальне напруження, при якому відсутнє руйнування при базовій (N = 2*10 ) кількості циклів.

Межа міцності – це показник міцності матеріалу.

Міцність – здатність тіла чинити опір руйнуванню.

Напруження (механічні) – це відношення величини внутрішньої сили до одиниці площі перерізу.

Напружено-деформований стан – це сукупність напружень і деформацій у локальному об’ємі (точці) тіла.

Обертові трансформатори (ОТ) – це мікро машини змінного струму.

Первинна структура (субструктура) – це структура металу, що утвориться у процесі первинної кристалізації, тобто при переході розплавленого рідкого металу у твердий стан.

Переміщення – це зміна положення координат точки тіла при його деформації.

Підкранова балка – це зварна конструкція, що працює в особливо важких умовах рухомих навантажень.

Повзучість – це процес безперервного пластичного деформування матеріалу при дії постійного навантаження (напружень) і постійної, як правило, високої температури.

Поясні шви – це двосторонні таврові з’єднання із суцільними кутовими швами катетом К без або з розкриттям кромок.

Природне світло (біле та монохроматичне) – це сукупність безладно змішуваних світлових хвиль з різними напрямами поперечних коливань.

Релаксація – це перехід пружної деформації в пластичну в умовах постійної загальної деформації елемента, що навантажується.

Роботизація зварювального виробництва – це різновид його автоматизації, яка здійснюється за допомогою роботів.

Робочі зварні з’єднання – це з’єднання, руйнування яких призводить до руйнування конструкції.

РТК для зварювання – це комплекс устаткування, що складається з робота, зварювального устаткування, маніпулятора виробу, засобів механізації і (або) автоматизації для завантажувально-розвантажувальних робіт, засобів безпеки.

Стики балок – це сполучення окремих елементів перерізу балки з профільного чи листового прокату.

Стикові шви – це шви, які з’єднують елементи стикового з’єднання при зварюванні плавленням.

Таврове з’єднання – це з’єднання, в якому торець одного елемента прилягає під кутом і приварюється до бокової поверхні другого елемента.

Термомеханічна крива – графічна залежність деформації при постійному напруженні в залежності від температури.

Умова міцності – це порівняння в аналітичному вигляді стану матеріалу з відповідним показником його граничного стану.

Універсальні зварювальні роботи – це роботи, що мають 5-6 ступенів рухомості, оснащені функціонально гнучкими системами керування.

Ферма – це ґратчаста геометрично незмінна конструкція, призначена для роботи переважно на згин.

Холодні тріщини – це локальні міжкристалічні руйнування металу зварних з’єднань.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)