АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комп’ютерні науки

Читайте также:
  1. I. Стиль социальной науки
  2. II. Хозяйственная природа науки
  3. III. Софийность науки
  4. VII. Самосознание науки
  5. Анатомия и физиология как науки, их взаимосвязь между ними.
  6. Биологические науки
  7. Будущее науки
  8. Введение в психологию человек. Определение психологии человека как науки. Задачи и место психологии в системе наук.
  9. Взаимодействие философии и науки
  10. Взаимоотношения философии как мировоззрения и науки
  11. Виконавчо-розпорядчі суб'єкти адміністративно-правового регулювання у сфері науки.
  12. Влияние восточных учений на развитие античной науки

 

Internet – велика і розгалужена мережа, що містить у собі комп’ютерні вузли, розкидані по усьому світі.

Автоматизація установи – це застосування системи оброблення інформації в діловодстві та управлінні діяльністю установи.

Автоматизоване робоче місце(АРМ) – це програмно-технічний комплекс інформаційної системи, призначений для автоматизації діяльності певного виду.

Автоматизований банк інформації (АБІ) – це організаційно-технічна (людино-машинна) система, що являє собою сукупність інформаційної бази, колективу фахівців і комплексу програмних і технічних засобів забезпечення її функціонування і призначена для збереження, пошуку і видачі інформації у вигляді, зручному для користувача.

Аналіз даних – це сукупність методів і засобів отримання з певним чином організованих даних інформації для прийняття рішень.

База даних – це іменована сукупність даних, що відображає стан об’єктів та їх відношення у визначеній проблемній сфері.

Буфер – це спеціально виділена чарунка оперативної пам’яті, призначена для тимчасового зберігання даних.

Вікно редактора підпрограм – це спеціалізований текстовий редактор, який призначений для вводу і редагування процедур.

Внутрішньомашинна інформаційна база – це частина інформаційної бази, що становить сукупність інформації, використовуваної в ІС на носіях даних.

Граматика діалогу – це формат, згідно з яким користувач вводить свої повідомлення.

Групування – це процес систематизації результатів масових спостережень, об’єднання їх у відносно однорідні групи за деякою ознакою.

Економічні інформаційні системи – це людинно-машинні системи, які збирають, нагромаджують, зберігають, обробляють і видають за запитом чи замовленням інформацію у вигляді даних і знань, необхідних для керування економічним об’єктом.

Засоби структуризації – це процедури декомпозиції (аналізу) і композиції (синтезу) системи.

Зв’язок (інтерфейс) – це сукупність засобів і правил, які забезпечують взаємодію між користувачем, ЕОМ і програмами.

Зовнішньомашинна інформаційна база – це частина інформаційної бази, яка являє собою сукупність повідомлень, сигналів і документів, призначених для безпосереднього сприйняття людиною без застосування засобів обчислювальної техніки.

Інформаційна технологія – це цілеспрямована організована сукупність інформаційних процесів з використанням засобів обчислювальної техніки, що забезпечують високу швидкість обробки даних, швидкий пошук інформації розосередження даних, доступ до джерел інформації незалежно від місця їх розташування.

Інформаційний виріб в ІС – виготовлений інформаційний засіб, що пройшов випробування встановленого вигляду та поставляється як продукція виробничо-технічного призначення для використання в ІС.

Інформаційний засіб – це комплекс упорядкованої, відносно постійної інформації на носіях даних, які описують параметри та характеристики заданої проблемної сфери застосування, і відповідної документації, призначеної для поставки користувачеві.

Інформаційний продукт (продукція) – документована інформація, підготовлена і призначена для задоволення потреб користувачів.

Інформаційний ресурс – сукупність документів у інформаційних системах(бібліотеках, архівах, банках даних тощо).

Клавіатура – це основний пристрій введення даних в ЕОМ при інтерактивному режимі.

Комп’ютерна мережа – це певна сукупність зв’язаних за допомогою каналів зв’язку територіально розподілених ЕОМ під управлінням мережної операційної системи.

Користувач ІС – особа, яка бере участь у функціонуванні ІС, або має право використовувати і використовує результати її функціонування.

Криптографія – наука про захист інформації.

«Логічні бомби» – це вірусні програми, що чинять злочинні дії при виконанні ряду логічних умов.

Макропроектування – це моделювання мети, призначення, побудови, функціонування, розвитку й інших несистемних атрибутів ІС та її складових частин.

Маршрутизатор – це різновид мосту, який використовується для великих мереж.

Масив елементів керування – це група елементів керування одного типу, які мають одне ім’я і розрізняються за індексом.

Міст – це пристрій, що дозволяє з’єднати дві мережі таким чином, щоб вони функціонували як єдина система.

Модель проблемної сфери – це параметричне формалізоване зображення процесу циркуляції та обробки інформації в системі виробництва та управління, яка відбиває дійсність у спрощеному вигляді.

Надійність програми – це здатність програми видавати розумні результати під час оброблення всіх можливих вхідних даних і варіантів рішень, прийнятих користувачем.

Оператор – це синтаксично визначений опис конкретної команди, що виражає певну дію.

Організаційне забезпечення – це сукупність документів, які встановлюють організаційну структуру, права й обов’язки користувачів і експлуатаційного персоналу в умовах функціонування, перевірки та забезпечення працездатності ІС.

Параметричний потік – це сукупність значень параметрів, необхідних для налагодження пакету прикладних програм на конкретні умови роботи.

Перетворювач – це методика, формалізований алгоритм чи машинний алгоритм перетворення входу технологічної операції в її вихід.

Підпрограма – це певним чином оформлений блок операторів, який реалізує виконання конкретно визначених дій.

ППП – це система прикладних програм, призначена для розв’язання задач певного класу.

Проблемна сфера – це виділена будь-якими ознаками сукупність об’єктів.

Програмне забезпечення – це сукупність програм на носіях даних і програмних документів, призначених для відладки, функціонування та перевірки працездатності ІС.

Ресурси – це нормоване значення трудових, матеріальних, фінансових і технічних ресурсів.

Рядок стану (Status Bar) – це важливий інформаційний елемент робочих вікон для програм під Windows.

Сервер – це найбільш потужний комп’ютер у мережі, що має жорсткий диск, принтер або інші ресурси, якими можуть користуватися інші комп’ютерні мережі.

Система кодування – це сукупність методів та правил кодування класифікаційних угруповань і об’єктів класифікації заданої множини.

Система управління базами даних – це сукупність програм і мовних засобів, призначених для управління даними в базі даних і забезпечуючих взаємодію її з прикладними програмами.

Системний аналіз – це конкретне застосування системного підходу до питань, які стосуються апріорної і нової інформації і прийняття рішень на основі наявної інформації.

Точки зупинки(Breakpoint) – це спеціально відмічені оператори, перед виконанням яких відбувається перехід у режим відлагодження.

Файл – це ідентифікована сукупність примірників повністю описаного в конкретній програмі типу даних, розміщених іззовні програми у зовнішній пам’яті та доступних програмі, за допомогою спеціальних операцій.

Файл послідовного доступу – це текстовий файл у вигляді набору рядків тексту, кожен рядок якого завершується символами кінця рядка і переходу на наступний.

Функціональна повнота – це властивість інформаційної системи, яка характеризує рівень автоматизації управлінських робіт.

Штучний інтелект – це штучні системи, створені людиною на базі ЕОМ, що імітують розв’язування людиною складних творчих задач.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)