АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль буде ефективним якщо він: 1)має стратегічний характер; 2)націлений на досягнення конкретних результатів; 3)своєчасний; 4)гнучкий; 5)простий; 6)економічний і надійний

Читайте также:
  1. II етап. Тести контрольних моментів
  2. II. Контроль за конструкцией транспортных средств при их производстве и сертификации
  3. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  4. III. Финансовый контроль государства.
  5. IV. Контроль за конструкцией и техническим состоянием транспортных средств, находящихся в эксплуатации
  6. IV. Результаты контрольных испытаний
  7. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  8. VII Федерально-Державний Контроль
  9. Административная контрольная работа по дисциплине
  10. Б) контрольной
  11. Б. На отдельной тетради решить контрольные задачи.
  12. Биостатистика. Рубежный контроль №1.

Контроль власника – внутрішньо системний (міністерства, відомства концерни, орендні, прватні і спільні асоціації) та внутрішньогосподарський (держ під-ва, спільні під-ва з інозем капіталом, приватні під-ва).

Контроль має наступні функції –спостереження, попередження, оцінка відхилень, перевірка.

Контрольна процедура – с-ма взаємодій на суб’єкти і об’єкти госп-ї дія-сті, що зд-ся органами управління під час проведення контролю.

Контрольні заміри робіт – прийом фактичного контролю, що застосовується установами банків при перевірці виконаних будівельно – монтажних робіт, а також іншими контролюючими органами при проведенні фактичного контролю обсягів виробництва, робіт і послуг.

Лічильно-обчислювальні к-льні процедури – застосовуються при перевірці кількісної хар-ки об’єктів к-лю. До них відносять – встановлення вартості товарів відповідно до ринкових цін, перевірку правильності нарахування з/п тощо.

Логічні контрольно-ревізійні процедури – ґрунтуються на застосуванні прийомів логіки у процесі контролю. Використовують їх у поєднані з іншими контрольно-ревізійними процедурами.

Мета Аудиту – визначення достовірності, повноти та відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам бухгалтерської звітності, обліку, первинних док-тів та ін. інф-ї про діяльність госп.субєкта.

Мета контролю – направлена на те, щоб виправити помилки, забезпечити досягнення мети системи; сприяння раціональному викор-ню всіх видів ресурсів у підпр-й дія-сті для одержання найбільшого прибутку, попередження втрат, аналіз рез-тів д-сті та факторів, що на них впливають.

Метод моделювання – прийом наукового пізнання, що ґрунтується на заміні об’єкта, явища, які вивчають, на їх аналог, модель, що має істотні прикмети оригіналу.

Методика контролю – сукуп-ть прийомів та способів виконання конкретної роботи по контролю стану тих чи інших досліджуємих об’єктів.

Методичний аспект контролю – пропонує вибір методів контролю

Методичний прийом контролю та аналітичне групування реалізації через наступні процедури – складання таблиць, схем, графіків, відомостей, машинограм за даними виявлених ревізією недоліків у д-ті підприємців.

Моделюючі контрольно-ревізійні процедури передбачають побудову орг. Та інформ.моделей к-лю, які дають змогу оптимізувати проведення к-лю за часом і якісними хар-ками.

Невпевненість або незгода є фундаментальними, якщо вплив факторів на фінансову інформацію такий значний, що може суттєво спотворювати дійсний стан перевіреного обєкта в цілому або в основному.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)