АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об’єкти контролю стан, яких оцінюється за якісними хар-ми – оцінка організаційної структури, функцій управління

Читайте также:
  1. III. Основные требования по нормоконтролю
  2. Аналіз є однією із функцій управління
  3. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  4. Аналіз та оцінка ефективності експортних операцій
  5. Аналіз та оцінка ефективності імпортних операцій
  6. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  7. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  8. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  9. Аудиторський ризик і його оцінка
  10. Б. Задачі для самоконтролю
  11. Башкортостан, 452450, г.Бирск,
  12. В якій відповіді названі всі ознаки об’єктивної сторони складу злочину?

Обов’язки ревізора –Службові особи державних контрольно-ревізійних служб зобов'язані суво­ро додержувати Конституції України (888-09), законів України, прав та інтересів громадян, підприємств, установ і організацій, що охороняються законом. Працівники державної контрольно-ревізійної служби зобов'язані у ви­падках виявлення зловживань і порушень чинного законодавства передавати правоохоронним органам матеріали ревізій, а також повідомляти про вияв­лені зловживання і порушення державним органам і органам, уповноваженим управляти державним майном.

Оперативний контроль –здійснюється в процесі виконання господарських операцій. Основними завданнями цього контролю є виявлення відхилень у процесі виконання робіт аз метою вжиття необхідних заходів щодо усунення негативних факторів і закріплення позитивного досвіду.

Операційний аудит – системний огляд дія-сті під-ва в цілому, або його підрозділів з метою визначення її ефективності та можливості покращення цієї дія-сті.

Орг.-управлінське інформ. забезпечення к-лю – це організаційно –розпорядчі документи, накази, розпорядження, службове листування, з питань виробничої і фінансово-господарської діяльності підп..

Організаційна стадія контролю – включає вибір об’єкта ревізії(вибір під-ва, потреба в спеціалістах, видається наказ) і організаційно-методичну підготовку її(вивчення стану економіки об’єкта ревізії, складання робочого плану ревізора).

Організаційний аспект контролю – допуску вибір форм контролю, склад суб’єктів і об’єктів.

Організаційні контрольно-ревізійні процедури – вибір спеціалістів для виконання контрольних функцій, оформлення організаційно-розпорядчої документації(накази, розпорядження), встановлення об’єктів і вибір методики контролю.

Організаційно-методична підготовка до ревізії полягає в: 1-Вивчення стану економіки об’єкта контролю; 2-Розробка програми; 3-Вибір методики; 4-Розробка плану-графіка; 5-Складання робочого плану.

Організаційно-розпорядчими документами, що їх видають за результатами ревізій і контрольних перевірок, є накази і розпорядження. Накази видаються у тих випадках, коли у процесі фін-во-госп-го контролю виявлено серйозні порушення законодавства, фін-ї дисципліни у д-ті п-ва, його підрозділів і окремих працівників. Розпорядження, що видається за результатами фін-во-госп-го контролю, складає контрольний орган у тих випадках, коли виявлено незначні недоліки і порушення у д-ті п-ва, яке ревізували, не повязані з корисними цілями певних працівників і які не є причиною матеріального збитку.

Організаційно-управлінське забезп-ня контролю – складається із структури ревізованого під-ва, його юридично-правової, госпрозрахункової, самостійності і організаційно-розпорядчих документів, затверджених вище стоячою організацією, а також накази, розпорядження та ін.

Основні елементи внутрішнього контролю – компетентний персонал, розподіл прав та обов’язків, дотримання встановлених правил, фізичний контроль за активами, контроль за документацією, незалежна перевірка виконання обов’язків.

Перевірка – це обстеження і вивчення окремих ділянок фінансово-господарської діяльності підприємства, установи, організації або їх підрозділів. Наслідки перевірки оформляються довідкою або доповідною запискою.

Перспективні плани контролбно-ревізійої роботи – планують розвиток контрольно-ревізійної роботи на тривалу перспективу згідно з планами ек-го і соц роз-ку н/г.

Планове і нормативно-довідкове інформаційне забезпечення – сукупність інформації, яка є в планах економічного і соціального розвитку ревізованого підприємства; норми і нормативи витрачання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів; утворення фондів економічного стимулювання, пільгових витрат; розміри платежів до державного бюджету, аз соціального страхування.

Планування – ф-ція управління, в результаті її здійснення, образується планова інформація, яка доводиться до об’єкта планування та складається інформаційно-параметрична модель.

Позамашинна інформаційна база – сукупність повідомлень та документів, зроблених у формі, яка сприймається людиною без використання засобів обчислювальної техніки (первинні док., інструктивно-метод., нормативно-довідкова інф-я, та ін.).

Позапланові ревізії – це ревізії, які проводяться у строки не передбачені затвердженим планом (в разі стихійного лиха, незадовільної роботи п-ва, у випадку крадіжок тощо).

Помилка – неправильне прийняття управлінського рішення або облікового запису, застосування правил з окремими несуттєвими порушеннями, перекручення інформації внаслідок низької компетенції або інші порушення встановлених правил без корисного умислу.

Порівняльно- зіставлювані процедури контролю – передб-ть порівняння і зіставлення об’єкта з його аналогом, затвердженими зразками, нормативно- правовими актами для виявлення відхилень від них.

Поточні перевірки – засіб оперативного систематичного контролю конкретних операцій госп-ї д-ті об’єднань, під-в. Поточні перевірки проводять усі контролюючі органи з питань, які входять до компетенції їх.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)