АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Предметом контролю є відхилення інформації про господарський факт від його економіко-правової суті

Читайте также:
  1. III. Основные требования по нормоконтролю
  2. Б. Задачі для самоконтролю
  3. Види контролю
  4. Види маркетингового контролю
  5. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  6. Вимоги для системи контролю доступу
  7. Відхилення від рівноважного рівня, як результат впливу нецінових чинників попиту та пропозиції
  8. Відхилення-невідповідність кількісних, якісних, вартісних, правових характеристик реально здійсненому факту, його відображення в системі обліку і звітності.
  9. Внутрішньогосподарський (управ9
  10. Врахування випадкового відхилення
  11. Г) зовнішні і внутрішні органи контролю.
  12. Галузь “Будівництво” та її техніко-економічні особливості. Господарський та підрядний методи будівництва. Види капіталів у будівництві.

Превентивні перевірки – (запобіжна)здійснюються на стадії попереднього контролю виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємств.

Принцип відповідальності – конкретних суб’єктів за ефективність функціонування системи контролю, відповідальність господарських суб’єктів за регулювання наслідків конкретних дій.

Принцип компаративності в к-лі розкриває

Принцип перманентності в контролі передбачає необхідність постійного неперервного видозмінювання елементів системи, контроль з метою адаптації її к умовам зовнішньо екон-но-правової середи.

Принцип самодостатності передбачає налічіє такого складу елементів контрольної системи, який би забезпечив її ефективне функціонування і розвиток.

Принцип синергізму передбачає

Принцип системності передбачає необхідність трактовки контролю сукупності взаємозв’язаних між собою об’єктів, суб’єктів та конкретних дій.

Причини незгоди аудитора 1) невідповідна облікова політика; 2) недотримання порядку ведення на п-ві обліку і звітності,; 3) незгода з фактами чи сумами, наведеними у фінансовій звітності; 4) незгода зі способом представлення чи рівнем розкриття інф-ї щодо фактів чи сум у фін. Звітності; 5) порушення чинного законодавства.

Ревізія – метод документального контролю за ФГД підприємства, установи, дотриманням законодавства з фінансових питань, достовірністю обліку і звітності, спосіб документального викриття нестач, розтрат, привласнень та крадіжок коштів і матеріальних цінностей, попередження фінансових зловживань.

Ревізор несе відповідальність: за неправильний висновок, складений навмисно з власних корисливих цілей або інших причин. Відповідальність ревізора передбачається чинним законодавством і НПА.

Ретроспективний контроль – передбачають після завершення господарських операцій. Його здійснюють усі контрольні органи, на які покладено контроль за ек-ми процесами в різних сферах маркетингової д-ті. Основними завданнями є перевірка правильності і законності проведених господарських операцій на п-вах, виявлення порушень і зловживань, а також розробка заходів щодо усунення вияв ленних недоліків і запобігання їм у майбутньому.

Ризик к-лю – це ризик того, що діюча на п-ві система к-лю не виявляє і не запобігає виникнення помилок, які можуть виявитись суттєвими.

Ризик контролю – це ризик того, що буде зроблено невірний висновок у результаті перевірки навіть при повному додержанні всіх вимог щодо перевірки.

Розпорядження за результатами контролю складається –коли виявлено незначні недоліки і порушення у діяльності підприємства, яке ревізували, не пов’язані ні аз корисними цілями певних працівників і які не є причиною матеріального збитку Саморегулювання аудиту – найважливіша умова незалежності аудиту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)