АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передмова. Словник готельно-ресторанних термінів

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. Передмова
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА

Словник готельно-ресторанних термінів

 

удк 338.488.2(038) ББК 65.431.14 я 2 С 48

Рецензенти:

Мостова Л.М., к.т.н., доцент, завідувач кафедри технології та організації ресторанного бізнесу ХТЕІ КНТЕУ;

Парфіненко А.Ю., к.і.н., доцент, в.о. завідувача кафедри туристичного бізнесу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Затверджено до друку рішенням Науково-методичної ради Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (протокол № 2 від 14.12.2011 р.)

Словник готельно-ресторанних термінів: С48 посібник для студентів напряму підготовки 6.140103 «Туризм»/ укл. Вишневська О. О. - X.: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2012. - 80 с.

Словник є додатком до НМКД «Технологія ресто­ранної справи» та «Технологія готельної справи», містить слова та словосполучення, які найчастіше застосовуються у готельному та ресторанному бізнесі. Він є посібником для студентів і викладачів системи професійної (фахової) освіти, працівників готелів, ресторанів, туристичних фірм, а також для всіх, хто, цікавиться туризмом.

УДК 338.488.2(038) ББК 65.431.14 я 2

© Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2012 © О. О. Вишневська, укл., 2012 © І. М. Дончик, оформлення, 2012

 

Покорите сердца людей, и тогда в вашем распоряжении будут не только их сердца, но и их кошельки.

Бурлей

 

 

Передмова

 

Ідея укладання даного словника професійних термінів, понять та визначень, що використо­вуються у готельному та ресторанному бізнесі, виникла в укладача під час викладання курсу лекцій з дисципліни «Технологія готельної справи» та «Технологія ресторанної справи».

«Словник готельно-ресторанних термінів» є корисним посібником для вивчення та практич­ного застосування сучасних понять, що викорис­товуються у даних сферах.

Головною метою та завданням словника укладач:тгоставив відбір найбільш розповсю­дженої та® загальновживаної у готельному та ресторанному бізнесі лексики та її тлумачення українською мовою.

Для відбору термінів були взяті до уваги практичні потреби галузі з підготовки кваліфікова­них фахівців, які зумовлені професійними стандар­тами (наприклад, знання термінології, прийнятої в туристській індустрії), а також вимоги сучасних технологій застосування інформаційних систем для міжнародного та внутрішнього туризму.

Для полегшення пошуку необхідних термінів усі вони розподілені за двома розділами:

- Розділ І. Готельні терміни.

- Розділ її. Ресторанні терміни.

Всередині цих розділів заголовні слова розташовані згідно з українським алфавітним порядком.

У роботі над словником були використа­ні офіційні матеріали Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) та нормативні документи, у тому числі:

- Національний стандарт України. Засоби розміщування. (Чинний від 01.07.2004 р.).

- Про курорти. Закон України від 05.10.2002 р. № 2026-ИІ.

-Правила користування готелями й аналогіч­ними засобами розміщення та надання готельних послуг, затверджені наказом Державної туристич­ної адміністрації України від 16.03.2004 р. № 19 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 02.04.2004 р. №413/9012.

- ДСТу 4281: 2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація. - К.: Держспожив- стандарт України, 2004. - 11 с. та інші.

Всього словник містить близько 500 заголо­вних слів та словосполучень, які найчастіше використовують у термінології готельної та ресто­ранної індустрії, і, таким чином, він є посібником для студентів, які навчаються за напрямком підго­товки 6.140103 «Туризм»

 

Любой святой мог творить чудеса, но лишь немногие из них смогли бы содержать гостиницу.

Марк Твен


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)