АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мал. 3.1. Ключові детермінанти сприйняття якості послуг

Читайте также:
  1. I. Сприйняття нового матеріалу.
  2. II. Сприйняття нового матеріалу
  3. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  4. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  5. V. Сприйняття та засвоєння учнями нового матеріалу.
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Адміністративної послуги
  9. Адміністративної послуги
  10. Адміністративної послуги
  11. Адміністративної послуги
  12. Аналіз узагальнюючих показників якості продукції

6. Розроботи та забезпечити процес надання послуги:

Для забезпечення якості послуги треба:

Знати споживач,

Визначити, які потреби мають бути задоволені,

Визначити основну потребу та базову послугу,

4. визначити та розробити додаткові послуги до яких відносяться:

- інформація,

- консультація,

- прийняття замовленння,

- зберігання,

- врахування виключності (безалкогольне пиво, туалет для інвілідів),

- гостинність,

- виписування рахунку,

- платіжні операції.

Створити конкурентні переваги послуги, виходячи з розуміння того, що, якщо не задовольняється базова послуга, то додаткові послиги не мають сенсу, а задовольнити базову послугу може з успіхом будь – який конкурент, то відмінність та конкурентні переваги отримуються на основі відмінності та переваг додаткових послуг.

Послуга має бути диференцьована, тобто мати відмінності від конкурентів (ціна, якість, особливість, цінність, виключність чи персонофікація додаткових послуг),

Послуга повинна вже при її проектування бути забезпечена ресурсами, персоналом, інформацією тощо.

8. кожен структурний підрозділ чи виконавець має свої функції та прагне їх виконати. Ці функцію части мають протиріччя тому не сприяють виконанню послуги з погляду потреб споживача. Це веде до зменшення якості послуг. Вирішення цього питання можливо за умов пердчасної підготовки скритих операцій обслуговування. Наприклад, попередній запис та попередня комплектація замовлень, підготовка спецінструменту для виконання замовлення за попереднім записом.

Такий підхід сприяє не лише підвищенню рівня задоволеності клієнтів, але і забезпечує комфортні умови для персоналу.

Визначіть рівень контактів та участі споживачів. Всі дилерські центри категорично притримуються позиції відсторонення споживача від процесу надання послуг та забороняють йому бути присутнім у виробничій зоні. Це рішеня неоднозначне з погляду задоволеності споживача, але заслуговує на увагу з інших позицій. Присутність споживача ускладнює процес надання послуги. Практика свідчить про те, що відсутність заборони не веде до повального напливу споживачів в виробничу зону. Переважна більшість їх дуже скоро залишають її.

10.Система надання послуг має бути гнучкою та надійною. В умовах, коли виникає нестандартна ситуація, (а вони зустрічаються часто), важлива здатність системи реагувати на ситуацію, а співробітнику потрібна свобода приняття рішення та можливість швидко та рішуче реагувати на ситуацію. Важливе резервування у виробничих системах, які забезпечують процес надання послуг. Зокрема, багато автосервісних підприємств оснащуються автономним електропостачання задля незалежної роботи в умовах виключення живлення.

11.Зробіть систему обслуговування привабливою для споживачів та співробітників. Модель привабливості можна представити так:

«Ланцюжок отримання прибутків в сфері послуг»:

- прибуток та розвитток бізнесу залежить від прихильності споживачів,

- прихильність споживачів пов’язана з їх задоволеністю,

- задоволеність пов’язана з цінністю послуги,

- цінність послуги пов’язана з продуктивністю персоналу,

- продуктивність персоналу пов’язана з їх прихильністю,

- прихильність персоналу пов’язана з їх задаволеностю,

- задоволеність преосану пов’язана з якістю їх трудового життя.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)