АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА. Міністерство фінансів України Дніпропетровська державна фінансова академія

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. Передмова
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА

Міністерство фінансів України

Дніпропетровська державна фінансова академія

 

 

Іпотечний ринок

 

Навчально-методичний посібник

 

 

 

 

Дніпропетровськ – 2010


Індекс ББК 65.264

Г 60

 

Іпотечний ринок: Навчально-методичний посібник для студентів ІV курсу заочної форми навчання, які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» – Дніпропетровськ, Дніпропетровська державна фінансова академія, 2010р. – 63 с.

Навчально-методичний посібник розроблений відповідно до навчального плану і програми навчальної дисципліни «Іпотечний ринок».

Навчально-методичний посібник містить програму дисципліни, методичні рекомендації до самостійної роботи, до індивідуального завдання, систему бальної оцінки та список рекомендованої літератури.

Автор: В.В. Головко – викладач кафедри бюджету та казначейської справи Дніпропетровської державної фінансової академії
   
Рецензенти: О.П.Величко – к.е.н., доц., завідувач кафедри менеджменту Державного Дніпропетровського Аграрного Університету Т.О. Дулік – к.е.н., доцент кафедри податків Дніпропетровської державної фінансової академії

 

Відповідальний за випуск: В.О.Гордієнко – завідувач кафедри бюджету та казначейської справи

 

 

Розглянуто та схвалено

Вченою радою фінансового факультету

Протокол № 6 від 26.01.2010 р.

 

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри бюджету та казначейської справи

Протокол № 13 від 13.01.2010 р.

 


 

ЗМІСТ

    стор.
  Передмова  
1. Програма навчальної дисципліни  
2. Розподіл балів, що присвоюються студентам  
3. Методичні рекомендації до самостійної роботи  
4. Методичні рекомендації до індивідуальної роботи  
5. Підсумковий контроль  
6. Список рекомендованої літератури  

ПЕРЕДМОВА

Можливості бюджетного фінансування iнвестицiй в народне господарство за останнє десятиліття різко скоротилися. У цьому зв’язку великої гостроти набула проблема отримання небюджетних інвестицій, що неможливо без розвитку іпотечного та фінансових ринків. Іпотека та іпотечний ринок мають стати основним інструментом формування портфеля інвестицій, сприяти проведенню пенсійної та аграрної реформ, розв’язанню житлової та інших соціальних проблем.

Метою дисципліни є: сприяння опануванню студентами основ здійснення банківських операцій з нерухомістю i засвоєнню умінь використовувати одержані знання при виконанні банківських операцій, пов'язаних з заставою, інвестуванням іпотечних проектів та наданням інших послуг на іпотечному ринку.

Предметом навчальної дисципліни є: основи організації іпотечного кредитування в Україні та країнах з розвинутою економікою.

У процесі викладання дисципліни реалізуються такі завдання:

- поглиблення та розширення знань щодо здійснення банківських операцій з нерухомістю;

- поглиблення навичок щодо вміння вільно виконувати завдання, які пов’язанні із здійсненням банківських операцій з нерухомістю;

- засвоєння екстернами Законів України «Про іпотеку», «Про заставу» «Про оцінку майна, майнових прав та професіональну оціночну діяльність в Україні», «Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати», «Про іпотечні облігації»;

- розвиток можливості творчого підходу до розуміння i використання учбово-програмного матеріалу та користуючись отриманою інформацією, вміння самостійно вирішувати питання організації роботи з основних напрямків банківської діяльності пов'язаних з іпотекою.

У процесі вивчення дисципліни необхідно сприяти формуванню у студентів економічного мислення, добросовісного, свідомого ставлення до своїх обов’язків, інтересу до обраної професії, розвитку навичок роботи з інструктивним матеріалом та рекомендованою літературою.

Порядок вивчення окремих тем і питань, визначених тематичним планом дисципліни, який відображає структуру програми і логіку даного курсу, забезпечує послідовний розгляд основних закономірностей функціонування іпотечного ринку.

Навчально-методичний посібник містить програму навчальної дисципліни, основні положення дисципліни, метод контролю за рівнем освоєння дисципліни, питання до ПМК. Навчально-методичний посібник з дисципліни «Іпотечний ринок» допоможе студентам раціонально організувати процес вивчення дисципліни.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)