АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Бібліографічний список до теми. Змістовий модуль 4. Моделі організації систем іпотечного кредитування

Читайте также:
  1. III. Список основной и дополнительной литературы.
  2. Irregular Verbs – Список неправильных глаголов
  3. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  4. Lst.push_back(i); // Заполняем список числами
  5. VІ. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ
  6. VІІІ. список літератури за курсом
  7. Алфавітний список
  8. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК
  9. Библиографический список
  10. Библиографический список
  11. Библиографический список
  12. Библиографический список

[ 2,4,6,8,9,1 ]

 

Змістовий модуль 4. Моделі організації систем іпотечного кредитування

Тема 7 Фактори, що визначають вибір системи іпотеки
Мета вивчення теми Проаналізувати основні фактори, що впливають на вибір країни під час визначення моделі іпотечного кредитування

План вивчення теми

 

1. Фактори, що визначають вибір системи іпотеки: політичні фактори, правові фактори, економічні фактори, історичні фактори.

2. Ззаємозв’язок між особливостями розвитку фінансових ринків відпорних держав та обраними ними моделями організації іпотечного кредитування.

 

Методичні вказівки для виконання самостійної роботи

 

Під час вивчення попередніх тем особлива увага приділялася висвітленню питань, що стосуються функціонування Українського іпотечного ринку. В кінці вивчення дисципліни «Іпотечний ринок» буде доцільним проаналізувати основні фактори, що впливають на вибір країни під час визначення моделі національних іпотечних відносин.

Отже, політичними факторами, щоістотно впливають на розвиток іпотечного кредитування, є: загальна стабільність суспільної системи, чи передбачуваність непередбачуваність політичних режимів, чи наявність відсутність зовнішньої погрози, військової чи економічної експансії інших держав, чи можливість неприпустимість експроприаційних мір.

При цьому нестабільність і непередбачуваність політичної ситуації, як правило, негативно впливають на розвиток іпотечного кредитування. Навпроти, успішному розвитку іпотеки може значно сприяти включення в державну політику цілої системи можливих протекціоністських мір, таких як надання цільових кредитних ресурсів, надання державних гарантій у забезпеченні іпотечних кредитів і позик, здійснюваних у рамках емісії цінних паперів для вторинного ринку, а також різноманітних форм адресної підтримки конкретних громадян, що одержують іпотечні кредити на будівництво чи житла, чи розвиток бізнесу.

Правові фактори визначаються загальним станом правового середовища суспільства. При цьому ключовий вплив на розвиток іпотеки робить здатність, правового середовища захищати відносини власності, і насамперед на об'єкти нерухомості. Величезну роль грає також забезпечення законних засобів накладення стягнення і відчуження майна, що є об'єктом застави.

До цієї ж групи факторів варто віднести чи наявність чи відсутність чіткої системи реєстрації нерухомості, а також застави на нерухоме майно.

Як правило, успішний розвиток іпотеки стає можливим лише при виділенні спеціального блоку законів і постанов, що регламентують зміст і порядок здійснення іпотечних операцій їхніми учасниками.

До економічних факторів, що впливають на розвиток іпотечного кредитування, відносяться: загальний розвиток кредитно-фінансового ринку і ринку цінних паперів у країні, твердість валюти і рівень інфляції, платоспроможність населення, що визначає загальний масштаб і динаміку ринку нерухомості. Особливе значення в цій групі факторів має розвиток системи страхування економічних ризиків, зв'язаних з іпотекою. При цьому для нормального розвитку іпотеки необхідним є страхування самих об'єктів нерухомості, життя позичальників і виданих йому кредитів, а також страхування ліквідності і прибутковості цінних паперів, забезпечених заставними на нерухомість.

Історичні умови і фактори також можуть уплинути на розвиток і форми іпотечного кредитування. Значний вплив на конкретні форми розвитку іпотеки зробили особливості історії формування земельного ладу, специфічні моменти розвитку і реалізації економічної думки. Різноманіття всіх розглянутих вище факторів послужило основою для утворення у світі десятків різновидів і варіантів організації іпотечного кредитування.

При цьому є багато країн, де різні схеми і варіанти організації іпотечного кредитування реалізуються одночасно і не виключають один одного, орієнтуючись на свою власну нішу. Більш того, дуже часто розходження між тими чи іншими різновидами в принциповому плані не є істотними.

Між собою розрізняються три моделі організації іпотечного кредитування і розрізняються вони, насамперед у принципах формування загального портфеля кредитних ресурсів для іпотечного кредитування.

Питання для самоконтролю

1 Визначити фактори що зумовлюють системи іпотек.

2.Моделі організації систем іпотечного кредитування: усічено – відкрита;

розширена відкрита; збалансована автономія.

3.Американська, німецька і російська система іпотечного кредитування.

4.Системи буд - заощаджень і цільового інвестування «Комбіінвест»

5. Німецька замкнута система буд - заощаджень

6. Розширена відкрита модель

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)