АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік реалізації продукції, робіт та послуг

Читайте также:
  1. IX. Перепишіть і зробіть письмовий переклад українською мовою наступного тексту.
  2. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  3. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  5. Аналіз чинників і резервів збільшення випуску і реалізації продукції.
  6. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  7. Безробіття
  8. Безробіття циклічне Берк Джеймс
  9. Безробіття, його показники і види. Допомога до безробіттю.
  10. Безробіття, як соціальний ризик
  11. Безробіття. Види безробіття
  12. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.

Реалізація виготовленої продукції покупцям здійснюється на підставі договорів або інших документів (наприклад, лист-замовлення).

Відпуск готової продукції покупцям із складу готової продукції підприємства здійснюють на підставі документів, оформлених відділом збуту підприємства. При цьому відпуск може здійснюватись:

1. Централізовано - залізничними вагонами, контейнерами, автомобілями тощо, тобто, без участі представника покупця.

Оформлені відділом збуту документи (залізнична накладна, товарно-транспортна накладна і ін.) передають на склад готової продукції. В документах вказують назву покупця, його адресу, назву продукції, кількість, ціну, суму і ін. Потім здійснюють завантаження продукції у транспортний засіб. Після завантаження продукції у транспортний засіб здійснюють її передачу представнику транспортної організації разом із комплектом документів.

Один примірник документів залишається на складі, а після відповідної обробки (занесення інформації до картки складського обліку або в комп’ютер) - передається до бухгалтерії.

2. Відпуск на складі підприємства представнику покупця.

Оформлення документів на відпуск готової продукції здійснює відділ збуту підприємства на підставі укладеного договору або іншого документа (лист- замовлення, рахунок-фактура тощо) і довіреності покупця, яку подає у відділ збуту представник покупця. Такими документами, зазвичай, є накладні типової форми М-20, або форми М-11 чи товарно-транспортна накладна. Попередньо, також, узгоджуються умови оплати (оплата готівкою в касу підприємства, попередня оплата платіжним дорученням, оплата чеком у момент оформлення документів або інші форми оплати).

Оформлені документи, разом із довіреністю покупця передають на склад готової продукції.

При відпуску продукції один примірник накладної і перепустку завідувач складу або комірник видає представнику покупця. Перепусткою, зазвичай, служить один примірник накладної, на якому є спеціальний штамп-розпорядження для охорони про випуск продукції за межі території підприємства, на якому є підписи керівника та головного бухгалтера.

Після відпуску продукції представнику покупця та обробки документів (занесення інформації до картки складського обліку або в комп’ютер) перший примірник накладної та довіреність покупця передають до бухгалтерії підприємства. Із контрольно-перепускного пункту у бухгалтерію передають і перепустку на прово вивезення готової продукції за межі підприємства.

Бухгалтер з обліку готової продукції, при прийманні із складу документів про відвантаження продукції покупцям, здійснює перевірку правильності ведення складського обліку руху готової продукції.

Інформацію про кількість та вартість відвантаженої покупцям готової продукції заносять до оборотної відомості. Після цього визначають за кожним номенклатурним номером кількість та вартість залишків готової продукції.

По закінченні звітного місяця бухгалтерія визначає фактичну собівартість готової продукції. З цією метою роблять спеціальний розрахунок, приклад якого наведено у табл. 1, використовуючи дані оборотної відомості про рух готової продукції (ці цифри виділено жирним).


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)