АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні функції EBS

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  3. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  4. АРХІВНІ ДОВІДНИКИ В СИСТЕМІ НДА: ФУНКЦІЇ ТА СТРУКТУРА
  5. Банки — основні учасники ринку капіталів
  6. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  7. Будова та функції кишечника
  8. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  9. Вбудовані елементарні математичні функції
  10. Види і функції соціальних інститутів
  11. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  12. Види, форми і функції культури

ЕВS працює з електричними сигналами. За допомогою цих сигналів блок управління ЕВS у будь-який момент може зв'язатися з будь-яким компонентом системи. Клапани, розташовані на гальмівних механізмах, створюють необхідний гальмівний тиск відповідно до сигналів управління.

Блок управління ЕВS постійно отримує інформацію про швидкість обертання коліс від датчиків, встановлених на кожному колесі транспортного засобу для вбудованої антиблокувальної функції. Різні комплексні функції управління розпізнають відхилення від нормальних умов руху і у разі небезпеки втручаються в процес руху. Через деякі функції реалізується підвищення безпеки, комфорту руху і оптимізований знос гальмівних колодок.

Якщо електронна система управління розпізнає яку-небудь несправність, то електронне управління відключається і система працює як в звичайна пневматична гальмівна система. Оскільки в даному випадку пневматична система не має РТС, то гальмівний тиск на задній осі буде завищеним. Оскільки пневматична система працює незалежно від РТС, пневматичний клапан збільшує гальмування на задній осі.

В той час, коли EBS працює справно, спеціальний роз'єднуючий клапан перекриває пневматичний тиск, що управляє, на задню вісь.

 

ASR

На додаток до системи АВS вантажні автомобілі і автобуси можуть обладнатися системою протипробуксовування ведучих коліс ASR (Аnti Spin Regulation). Призначення АSR – утримувати пробуксовку ведучих коліс, порівнюючи її з неведучими передніми колесами, в діапазоні, що забезпечує оптимальне тягове зусилля і стійкість.

Якщо була зафіксована пробуксовка ведучих коліс, то залежно від дорожніх умов АSR здійснює управління двигуном і/або управляє гальмівним тиском в контурі провідних коліс. На однорідному дорожньому покритті управління здійснюється в основному за допомогою зниження оборотів двигуна, при цьому за рахунок управління гальмівним тиском колеса тільки синхронізуватимуться. На дорожньому покритті з різними коефіцієнтами тертя під провідними колесами здійснюється так зване диференціальне управління гальмівним тиском, при якому стиснуте повітря подається в гальмівну камеру пробуксовуючого колеса. Таким чином крутний момент двигуна передається до колеса, що не обертається. Управління двигуном здійснюється лише в тому випадку, якщо обидва ведучих колеса пробуксовують або якщо пробуксовування одного з них перевищує певне порогове значення. При диференціальному управлінні гальмівним тиском стиснуте повітря подається в гальмівні камери коліс, що обертаються, за допомогою спеціального диференціального клапана. Рівень тиску в гальмівній камері пробуксовуючого колеса контролюється відповідним клапаном АВS.

Магнітний клапан АВS ведучого колеса, що не обертається, перекриває подачу стиснутого повітря. Ця функція відсікання гальмівного тиску можлива для модуляторів додаткової осі, якщо на автомобілі встановлена 6-ти канальна система АВS/АSR або для додаткового магнітного клапана, якщо на автомобілі з колісною формулою 6х2 встановлена 4-ри канальна система. Для запобігання перегріву гальмівних механізмів робочої гальмівної системи порогове значення диференціального управління гальмівним тиском лінійно збільшується при швидкості транспортного засобу більше 35 км/год таким чином пробуксовка ведучих коліс регулюється при збільшенні швидкості все більше і більше за допомогою зменшення числа оборотів двигуна. Коли швидкість транспортного засобу перевищує 50 км/год, диференціальне управління гальмівним тиском знімається, а продовжується вже почате регулювання числа оборотів двигуна. Система АSR для автомобілів з колісною формулою 6х4 з системою АВS/ АSR 6S/4М або 6S/6М враховує швидкості і прискорення обох ведучих коліс, розташованих по одному з бортів. На відміну від системи 4S/4М, ця система в змозі запобігти пробуксовуванню або блокуванню всіх ведучих коліс.

При русі по глибокому снігу або схожих умовах тягове зусилля може бути збільшене активізацією спеціального режиму роботи АSR. З'єднанням перемикача тягового режиму з «мінусом» акумулятора на якийсь час не менше 150 мсек. електронний блок АВS/ АSR переводиться в режим роботи АSR з іншими пороговими значеннями регулювання, який дозволяє пробуксовування провідних коліс. Як альтернатива, можливе застосування звичайної кнопки для перемикання режимів роботи, якщо була зроблена установка відповідних параметрів в електронному блоці. При даному режимі роботи лампа АSR поволі мигає для інформування водія про роботу АSR в тяговому режимі і можливому зменшенні керованості транспортного засобу.

 

ESC

Починаючи з 2000 року, на вантажних автомобілях встановлюють електронну систему управління стійкістю ESC в якості доповнення до електронно-пневматичної гальмівній системі EBS. Враховуючи, що система EBS зберігає керованість транспортного засобу в час гальмування, система ESC підвищує безпеку під час руху. Вона оберігає транспортне засіб, що має високий центр тяжіння і велика масу, від перекидання, "складання" причепа і занесення, що особливо важливо при перестроюваннях, маневруванні і поворотах. За допомогою різних датчиків, система ESC розпізнає критичні ситуації і, при необхідності, виконує дії, що коригують, управляючи тягою двигуна і гальмами транспортного засобу. Таким чином, вона допомагає водієві впоратися з ситуацією і підвищує безпека руху. Якщо транспортний засіб обладнаний системою EBS, те воно легко може бути доповнене системою ESC.

У систему ESC включені наступні функції:

Контроль обертання

Неумисне обертання транспортного засобу навколо вертикальної осі. Датчик кутової швидкості постійно відстежує цей рух. У електронному блоці ESC сигнал датчика порівнюється з граничними значеннями стійкого положення транспортного засоби. Перевищення цих значень означає реальну небезпека втрати керованості і початок обертання. Тому блок управління ESC посилає сигнал блоку EBS що свідчить про те, що умови руху близькі до критичних. При цьому знижується швидкість руху транспортного засобу і, при необхідності, виконується коригуюче гальмування одним колесом.

Контроль перекидання(RSC)

При русі транспортного засобу по дузі, бічне прискорення пропорційне відцентровій силі, яка при несприятливому завантаженні (високому центрі ваги) чи при занадто високій швидкості може викликати перекидання транспортного засобу. Значення бічного прискорення вимірюється блоком ESC і порівнюється з граничним значенням при даному завантаженню. При перевищенні граничного значення, спочатку обмеженням тяги двигуна знижується швидкість руху. Якщо збільшення бічного прискорення не може бути припинено тільки обмеженням тяги двигуна, то блок ESC приводить в дію робочу гальмівну систему. Необхідне уповільнення розраховується і регулюється в цьому випадку блоком EBS.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)