АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Способи розвитку конфліктів у ТГ

Читайте также:
  1. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  2. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  3. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  4. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  5. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  6. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  7. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  8. Братства та їх роль в розвитку української культури 16- початок 17 ст.
  9. Братства та їх роль в розвитку української культури.
  10. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.
  11. Видатні економ-географи світу та сучасні концепції розвитку економічної географії
  12. Види конфліктів.

1. Поступальний, логічний, або "ігрове", розвиток. Конфлікт як би розігрується супротивниками. Кожен з них по черзі робить ходи, дотримуючись якихось правил, обмежень і заборон (іноді кожен своїх). Вчинки учасників конфлікту зберігають зв'язок з ситуацією, досить послідовні. У них простежується певна логіка. Як модель поступального розвитку конфлікту можна привести байку І. А. Крилова "Ворона і лисиця". У туристської практиці прикладом логічного розвитку конфлікту служать суперечки керівника з "дезоргом" при обговоренні чергових дій групи. У цьому ж дусі протікає конкуренція між двома гумористичними лідерами групи. В останньому випадку "розіграш" конфлікту може затягнутися на весь похід, зі значними інтервалами між окремими "ходами" при ретельному обліку кроків противника.

2. Бурхливий, лавиноподібне розвиток. Почавшись іноді з малоістотних суперечок, конфлікт стрімко набирає силу, розростається і набуває некерованого характеру. Дії та висловлювання учасників (або одного з них) втрачають зв'язок причиною, що викликала їх, не відповідають їй за масштабами. Вони прямолінійні, перенасичені емоціями. Відповіді співрозмовника практично не осмислюються, а використовуються лише як східці, що полегшують шлях до вершини конфлікту. Відбувається одностороннє або двостороннє самонакручування суб'єктів. Конфлікт швидко досягає максимуму, за яким слідує спад остаточний або тимчасовий, спустошеність. У туристській практиці до лавиноподібних конфліктів найчастіше призводять всякого роду з'ясування стосунків. Бурхливими проявами нерідко відповідають "самовизначаючі" на спроби керівника та інших туристів якось обмежити їх свободу і поставити їх в належні рамки.

3. Вибуховий розвиток. Конфлікт відразу, майже миттєво, досягає максимуму. Діям суб'єкта (звичайно тільки одного) властиві глобальність, руйнівність, завершеність. Даний варіант розвитку настає іноді після тривалого прихованого визрівання конфлікту, але може послідувати і без особливої ​​підготовки, тим більше якщо суб'єкт відрізняється запальністю, нестриманістю. В останньому випадку прийом спиртних напоїв різко підвищує "вибухонебезпечність" суб'єкта.

Вибухова реакція, що з’явилась через дрібницю і викликала подив оточуючих, нерідко виявляється проявом прихованої психологічної непереносимості.

Наведені варіанти розвитку конфлікту можуть збігатися або розходитися у обох учасників. Можливі переходи одного способу до іншого і змішані варіанти.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)