АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Специфіка застосування окремих інструментів та методів технічного аналізу на ринку Форекс

Читайте также:
  1. IX Федерально-Державне становище окремих Земель У.Н.Р.
  2. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  3. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  4. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ОДИНИЦІ ОКРЕМИХ ВИРОБІВ
  5. Аналіз собівартості окремих видів продукції
  6. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  7. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  8. Аналізу та статистики ім. Поповича ЖНАЕУ Ковальчук О.Д.
  9. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій
  10. Банки — основні учасники ринку капіталів
  11. Брокерська діяльність на фондовому ринку
  12. Валютного ринку

Сучасні торговці валютного ринку FOREX успішно використовують у торгівлі як фундаментальний, так і технічний аналіз. В арсеналі аналітика на сьогоднішній день є достатньо велика кількість методів та інструментів. Розширення ринку зацікавлює дедалі більше учасників, і, внаслідок цього, відбувається пошук нових методів прогнозування ринкових цін. Методи технічного аналізу відзначаються різноманітністю, що, з одного боку, розширює можливості прогнозування, а з іншого – ускладнює вибір, адже використання усіх методів одночасно неможливе. Це зумовлює добір аналітиками «улюблених» інструментів і використання в аналізі лише їх.

Класичні фігури технічного аналізу простежуються на 4-годинних графіках USD/JPY та USD/CHF, а також на денних графіках USD/JPY, USD/CHF. Ті ж фігури недоцільно використовувати для денних графіків GBP/USD та годинних графіків USD/CHF. На рис. 27 бачимо приклад класичної фігури технічного аналізу «подвійна вершина», яка дає сигнал того, що після перетину лінії підтримки, спостерігатиметься спадний тренд.

 

Рис. 27. Фігура «подвійна вершина», USD/CHF

 

Японські свічки доцільно використовувати для аналізу 4-годинних, годинних та більш короткострокових графіків USD/JPY, а також для 4-годинних і менших за інтервалом графіків USD/CHF. Погано підходять для використання японські свічки на ринках GBP/USD та USD/JPY для денних графіків.

Індикатор МACD доцільно використовувати на графіках валют, де складно визначити тренд. Зокрема, для валютної пари USD/JPY є характерним низький рівень волатильності, а на денних графіках тренд можна визначити лише після його завершення, тому цей індикатор якнайкраще підходить для аналізу саме такого ринку. Полоси Болінджера дають прекрасні результати при торгівлі на ринку GBP/USD, особливо на денних та годинних графіках.

Параболічна система якнайкраще підходить для аналізу 4-годинних графіків USD/CHF, проте її не варто використовувати для більш короткострокових графіків на цьому ж ринку. На рис. 27 представлена валютна пара USD/CHF 4Н з використанням індикатора Parabolic SAR. З візуальної точки зору цей індикатор показує зростаючий тренд, коли крапки Parabolic SAR знаходяться під японськими свічками, спадний – над ними.

 

Рис. 27. 4-годинний графік валютної пари USD/CHF з використанням індикатора Parabolic SAR

 

Осцилятор волатильності Чайкіна дає чудові результати при дослідженні короткострокових внутрішньоденних графіків фунта. Комбінації ковзних середніх доцільно використовувати для 4-годинних та 60-хвилинних графіків USD/JPY і для денних USD/CHF.

Рівні Фібоначчі прекрасно працюють для ринку USD/CHF на 4-годинних графіках, проте їх не рекомендується використовувати для аналогічних графіків USD/JPY.

Індекс товарного каналу застосовують для аналізу внутрішньоденних графіків USD/JPY, EUR/USD, проте в жодному разі для денних графіків єни. Що стосується стохастичних осциляторів, то вони прекрасно зарекомендували себе на безтрендових ринках: короткострокових графіках USD/JPY, денних GBP/USD, EUR/USD.

На основі вищезазначеного згрупуємо перелічені факти в таблицю (табл. 2).

Таблиця 2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)