АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості до теми «Основи Web-дизайну»

Читайте также:
  1. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  2. Базові відомості
  3. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  4. Відомості, що становлять державну таємницю
  5. Властивості свідомості та її структура.
  6. Втрата свідомості, травми
  7. Глава 40. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю
  8. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  9. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  10. З ДИСЦИПЛІНИ «Основи економічної теорії»
  11. За спеціальністю «Основи психології. Основи педагогіки»
  12. За спеціальністю «Основи психології. Основи педагогіки»

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ІНСТИТУТ ФІНАНСІВ

УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ФІНАНСІВ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ТЕМИ «Основи web-дизайну»

З КУРСУ «Інформатика»

 

СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

УСІХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

 

 

Одеса 2013

Методичні вказівки до теми «Основи web-дизайну» для студентів I-го курсу денної форми навчання всіх спеціальностей.(Укл. О.О.Шрамко, Ю.Ф. Редунова – Одеса:ОДІФМТ, 2013р. 40 с.)

 

Укладачі: О.О.Шрамко, ст.викладач

Ю.Ф.Редунова, ст.викладач

 

 

Вступ

Методичні вказівки призначені для проходження студентами денної форми навчання навчально-комп`ютерної практики.

Мета запропонованих методичних вказівок – вивчити загальну структуру мови HTML і її основні можливості при створенні Web-сторінок, освоїти порядок роботи з браузером Internet Explorer та сформувати у студентів практичні навички при створенні власних Web-сторінок.

Для засвоєння матеріалу і отримання практичних навичок в методичних вказівках приводяться теоретичні відомості і надаються практичні приклади і завдання.

Методичні вказівки складаються з двох частин: -перша частина містить матеріал для засвоєння обовязкових, базових тегів мови; -друга частина містить додаткові можливості мови HTML і дозволяє зробити сторінки більш інтерактивними. Матеріал даної частини може бути винесеним на самостійне засвоєння студентами.

Методичні вказівки можна використовувати як посібник для проходження студентом практики з курсу «Інформатика та КТ», а також для самостійного оволодіння мовою HTML.

ЧАСТИНА I

Теоретичні відомості до теми «Основи Web-дизайну»

Інтернет - це мережа мереж, це можливість спілкування і передача інформації між різними комп'ютерами по усьому світі, поза залежністю від того, які це комп'ютери. Віртуальні сервери клієнтів називають WEB- серверами.

Рухом інформації в цій гігантській мережі управляє протокол TCP/ IP, що працює на кожному з комп'ютерів, що беруть участь в Інтернет. Єдиною організацією, що якось впливає на роботу Мережі є консорціум 3W. Інтернет це не просто всесвітнє об'єднання великих і малих комп'ютерних мереж, а ще і сукупність ряду служб, що функціонують у єдиному інформаційному просторі, кожна з яких підтримує свій протокол зв'язку.

Найбільше популярними службами Інтернету є: Електронна пошта і World Widе Web (3W).

WWW – це множина зв'язаних між собою документів, що взаємодіють за допомогою HTTP-протоколу. Інтернет існує незалежно від WWW, у той час як WWW без Інтернет неможлива. Інформація, опублікована в мережі у форматі служби World Wide Web представляється у вигляді Web-сторінок.

Web-сторінки – це комплексні документи, що можуть містити: гіперпосилання, текст, графіку, відео і т.ін. Web-документи існують у вигляді файлів особливого HTML-формату, для їхнього перегляду використовують спеціальні програми, що називаються браузерами. В основі WWW лежать два базових поняття: формат документів HTML і гіпертекстові посилання. Web-сторінки написані на мові HTML (Hyper Text Markup Language) - мові розмітки гіпертексту.

HTML – мова форматування текстових документів, однак, тут мова йде про електронний, а не про друкарський документ. Web- сторінки призначені не для друку на принтері, а для перегляду на екрані. Фундаментальною характеристикою WWW є можливість з'єднувати сторінки за допомогою гіперзв’язків.

Зв'язки, названі гіперзв’язками являють собою підкреслений текст на Web-сторінках, активізація якого викликає перехід до інших Web-сторінок. При наведенні на гіперпосилання, покажчик миші приймає форму руки з витягнутим вказівним пальцем; щоб перейти по гіперпосиланню, досить по ньому клацнути. При цьому оглядач завантажить нову Web-сторінку. Обмін Web-сторінками по мережі можливий завдяки тому, що і браузери, що читають їх, і сервери, де ці сторінки зберігаються, підтримують НТТР - протокол. При цьому зовсім неважливо, де розташований цей документ – на цьому комп’ютері чи в іншій частині земної кулі.

Найбільш популярною програмою – браузером є - Internet Explorer.

Важливим елементом Web-простору є єдина універсальна система адресації, зрозуміла для будь-якого комп'ютера на планеті. Кожна машина в Інтернет при підключенні одержує унікальну IP-адресу. Крім чисельної адресації в Інтернет були введені домени з іменами, що розділяються крапками (www.chet.com). Звернення до такого домену, в першу чергу направляється до серверу імен доменів (Domain Name Server - DNS), що по імені домена відновлює IР-адресу і переадресовує запит по цій адресі. Ім'я домена ідентифікує визначену групу комп'ютерів.

Web- документ (Web – сторінка) – це електронний документ, написаний у форматі HTML, який містить гіпертекстові посилання.

Web – сайт (від англ. site – місце, розташування) – певна сукупність Web – сторінок, (від декількох десятків, сотень або навіть тисяч), об'єднаних|з'єднаних| однією загальною|спільною| темою і розташованих, як правило, на одному вузловому комп'ютері.

З погляду користувача, наявні межі сайтів мають чисто змістовний характер. Фізично сторінку одного сайту можуть розміщувати як на одному комп’ютері, так і на різних, розташованих на відстані один від одного.

Формат HTML, дуже схожий на звичайний текст, тому Web – сторінки можна готувати у звичайному текстовому редакторі. У визначених місцях у текст вставлені спеціальні коди (їх називають тегами), за допомогою яких текст можна робити різнобарвним, використовувати різні шрифти, вбудувати в текст мультиплікацію, відеофрагменти, звук тощо.

Служба WWW працює за протоколом HTTP (Hypertext Transfer Protocol – протокол передачі гіпертексту). НТТР був створений для ефективної передачі Web – сторінки через Internet.

Щоб за допомогою гіпертекстових посилань можна було зв’язуватися з будь-яким комп’ютером планети, у кожного Web – документа в Internet має бути своя унікальна адреса.

Адреса Web – документа в мережі Internet складається ніби з двох частин. До неї входить адреса сервера, на якому розташований цей Web – документ, і адреса самого документа на жорсткому диску цього сервера.

HTML - набір угод для розмітки документів, які визначають зовнішній вигляд документів на екрані комп'ютера при доступі до них з використанням програми браузера|.

HTML-документ (або Web-сторінка) - це звичайний|звичний| текстовий файл з|із| розширенням .htm або .html, написаний мовою|язиці| HTML,що містить|утримує| інформацію, яка призначена для публікації в WWW. Іноді тест Web- документу називають кодом.

Код HTML є компактним і HTML-документи мають розмір значно менший, ніж документи, підготовлені в текстових процесорах типу Word. Це одна з основних причин широкого застосування мови HTML для кодування інформації, поширюваної Інтернетом.

Програми для створення|створіння| HTML - файлів.

Документ, складений за допомогою мови|язика| розмітки HTML, є текстовим файлом, тому для підготовки html-файлу можна використовувати текстові редактори, наприклад, в додатках|застосуваннях| Блокнот або Word Pad, які входять до складу OC Windows. Проте, |однак| на даний час|нині| існують зручніші і більш досконалі програми підготовки HTML - документів. Їх умовно можна розділити на візуальні редактори HTML і редактори HTML - текстів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)