АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 6

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. II. Тестові завдання
  4. IІ Завдання додому
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ. Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  12. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань

Завдання 1

Визначити планову собівартість товарної продукції та зміну витрат на 1 грн. товарної продукції по плану в порівнянні зі звітним роком.

За звітний рік на підприємстві обсяг товарної продукції склав 15 млн. грн., її собівартість 12 млн. грн., у тому числі заробітна плата з відрахуваннями на соціальні заходи – 4,8 млн. грн., матеріальні витрати – 6,0 млн. грн. Умовно-постійні витрати у собівартості продукції склали 50 %. У плановому році передбачається за рахунок реалізації плану організаційно-технічних заходів збільшити обсяг товарної продукції на 15%, підвищити продуктивність праці на 10 %, середню заробітну плату на 8 %. Норми витрат матеріальних ресурсів у середньому знизяться на 6 %, а ціни виростуть на 5 %.

Завдання 2

На підприємстві планується економія матеріалів за рахунок зниження їхніх норм витрати на 7% і за рахунок зниження цін на 2%. У звітному періоді собівартість склала 80 тис. грн., витрати на сировину й матеріали 53 тис. грн. Обсяг виробництва передбачається збільшити на 6%, при рості постійних витрат на 2%. Постійні витрати в структурі собівартості становлять 30%. Визначте вплив зазначених факторів на собівартість продукції й економію, отриману в результаті реалізації даних заходів.

Завдання 3

Собівартість товарної продукції підприємства у звітному році склала 620 тис. грн. У плановому періоді передбачається підвищити продуктивність праці на 6%, а середню заробітну плату на 4%. Обсяг виробництва планується збільшити на 5%.. Питома вага оплати праці в собівартості продукції - 19%, постійних витрат - 12%. Визначте відсоток зниження собівартості й отриману економію під впливом зазначених факторів, за умови, що розмір постійних витрат залишається незмінним.

Завдання 4

Визначити вплив зміни обсягу виробництва на зниження собівартості продукції за умови, що обсяг виробництва збільшився на 8%, а постійні витрати на 3% виросли. Постійні витрати в структурі собівартості становлять 30%. Визначте отриману економію, якщо собівартість товарної продукції у звітному періоді 500 тис. грн.

Завдання 5

У звітному році собівартість товарної продукції склала 450 млн. грн., що обумовило витрати на 1 грн. товарної продукції - 0,86 грн. У плановому році витрати на 1 грн. товарної продукції встановлені в розмірі 0,85 грн. Обсяг виробництва продукції збільшиться на 6%. Визначте собівартість товарної продукції планового року.

Завдання 6

Визначити фактичний стан і плановий рівень витрат на 1 грн товарної продукції, а також його зміну у відсотках у порівнянні зі звітним періодом, якщо відомо, що виробляється 27000 виробів у рік при собівартості одиниці 540 грн. Планом на наступний рік передбачається збільшити випуск продукції на 10% і знизити її собівартість на 5%. Ціна виробу не змінюється й становить 600 грн.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)