АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЛУМАЧНИЙ СЛОВНИК. «Бюро новин»— стрічка новин «Новини бізнес-дня» в режимі реального часу

Читайте также:
  1. Вимоги до визначення поняття у словнику
  2. Він може перекласти цей текст без словника.
  3. Економічний словник
  4. Енциклопедичні словники, їх роль у навчанні та проф. діяльності.
  5. Етап автоматизації дій учнів з новими ЛО активного словника
  6. Завдання 4. Запишіть десять словників з Вашого фаху. Якими з них вам доводилося користуватися?
  7. Завдання, принципи та зміст словникової роботи
  8. КОРОТКИЙ ПОЛІТОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК
  9. КОРОТКИЙ словник ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧИХ ТЕРМІНІВ
  10. КОРОТКИЙ СЛОВНИК МЕДИЧНИХ ТЕРМІНІВ
  11. Короткий словник політологічних термінів
  12. Короткий термінологічний словник

 

«Бюро новин» — стрічка новин «Новини бізнес-дня» в режимі реального часу.

«Гаряча лінія» — інформаційні повідомлення, що надходять з ІАЦ «ЛІГА».

«Групування» — операція створення переліку у портфелі з окремих документів.

«Динамічний навігатор» — каталог, побудований у вигляді ієрархічного дерева, що надає можливість знайти документи за темою, просуваючись уздовж упорядкованого ієрархічного дерева.

«Довідник значень» — вікно з термінами і умовами для прискорення заповнення полів запиту на пошук.

«Інформаційна картка документа» — вікно, в якому показано у вигляді таблиці всі формальні параметри документа, ключові слова, документи, що зв'язані з даним, та інші відомості.

«Інформаційне бюро» — спеціальний сервіс, що відображає отримані з центру нові повідомлення.

«Історія відкриття вікон» — вікно, в якому показана послідовність дій користувача в хронологічному порядку.

«Історія поля» — список завдань, що раніше були задані в полі запиту, який відкривається натискуванням кнопки з трикутником з правого боку поля.

E-mail — електронна пошта.

HTML-формат текстів документів — текст документа, що представлений згідно з правилами.

SMTP-сервер — Інтернет-ім'я чи IP-адреса поштового сервера доставки (SMTP), що використовується для відправлення кореспонденції.

Автозапуск — автоматичний запуск програми, наприклад, під час включення комп'ютера чи компакт-диска при його встановленні в пристрій читання.

Активний документ — документ у переліку, що обведений чорним прямокутником за контуром назви, з яким можна працювати.

Актуалізація документів — приведення документа в базі даних у відповідність до його нової редакції.

Архітектура «Клієнт-Сервер» — спосіб роботи програми, коли вона інстальована в комп'ютерній мережі на одному з комп'ютерів (сервері) і з якою можна працювати з інших комп'ютерів (клієнтів).

Буфер портфеля — спеціально виділена частина пам'яті комп'ютера для тимчасового зберігання інформації, що буде передана до портфеля чи виведена з нього.

Виключне об'єднання двох переліків — це такий новий перелік, до складу якого будуть включені документи, що є в обох з них, за винятком тих, що повторюються в обох переліках.

Віднімання переліків — це створення нового переліку, в який копіюються тільки ті документи з першого переліку, яких немає в іншому, а спільні документи не копіюються.

Гіпертекстові посилання — виділений кольором і підкреслюванням об'єкт у тексті, який містить інформацію про інше місце в тексті чи про певний файл.

Головна панель інструментів — набір кнопок з піктограмами, що розташовані у третьому зверху рядку робочого вікна з лівого боку. Залишається незмінною для всіх режимів роботи із системою.

Графічний вигляд — представлення якогось об'єкта, наприклад, зв'язків між документами, у вигляді малюнка чи графіка.

Деінсталяція — процес видалення програми з диска комп'ютера і операційної системи Windows.

Додаткова панель інструментів — набір кнопок з піктограмами, що знаходиться правіше головної панелі інструментів і відділена від неї вертикальною лінією. У різних режимах має різні кнопки.

Експорт тексту у Word — перенесення тексту документа або його частини у текстовий редактор Word для роботи з ним чи для збереження на диску у форматі програми Word.

Електронна копія документа — представлена у вигляді графічного файла фотокопія оригіналу документа.

Електронна пошта — одна з мереж в Інтернеті, яка забезпечує пересилку повідомлень.

Електронний ключ — пристрій, що вставляється в один з портів комп'ютера, щоб запобігти несанкціонованим інсталяціям чи використанню програми.

Еталонна редакція документа — текст документа, автентичність якого підтверджена Міністерством юстиції України при внесенні цього документа до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України.

Закладка — відмітка в тексті документа, яка відкриває пояснення, дає коментарі, звертає увагу тощо.

Запит на пошук — набір слів чи словосполучень, пов'язаних логічними співвідношеннями, для пошуку необхідних документів.

Зовнішній файл — файл на диску комп'ютера.

Інвертування — операція, при виконанні якої з відмічених документів знімаються всі відмітки, а непомічені документи помічаються.

Інсталяція — це розархівування файлів і встановлення їх на жорсткому диску у відповідних папках, а також призначення правил запуску програми та шляхів знаходження файлів і бібліотек.

Інтервал дат — проміжок часу, що складається з двох дат, початкової і кінцевої, для пошуку документів з тією, яка попадає в межі між указаними датами.

Інтерфейс — графічні та інші засоби системи для спілкування системи з користувачем і виведення інформації.

Інформаційний банк — сукупність інформації з однієї галузі.

Класифікатор — зібрання документів, що пов'язані спільною темою чи місцем опублікування.

Класифікатор галузей законодавства — впорядкування правової інформації за різними напрямками права шляхом створення ієрархічного дерева.

Клієнт — комп'ютер мережі, який дає можливість використовувати юридичну інформаційно-пошукову систему, що встановлена на сервері системи.

Ключовий файл — спеціальний файл, присутність якого необхідна при інсталяції чи роботі програми.

Ключові слова — слова, що відкривають можливість зрозуміти зміст документа чи відшукати його.

Коментар — тлумачення чи роз'яснення документа або ж його частини, роздуми, пояснювальні чи критичні зауваження.

Комп'ютерна база даних — сукупність взаємозв'язаних даних, що використовуються прикладними програмами і керуються системою управління базою даних.

Контроль документа — відслідковування змін документа та інформування про них користувача.

Конфігурування — встановлення нових параметрів системи, щоб задовольнити вимоги роботи.

Корпоративний портфель — портфель, спільний для кількох чи всіх користувачів мережного варіанта ЛІГА:ЗАКОН.

Ліва панель — вікно лівої сторони робочого столу, що має список режимів роботи і сервісів. Дублює команди основного меню для більш зручної роботи.

Логічний вираз пошуку — вираз для пошуку, що складається зі слів та словосполучень, з'єднаних логічними операторами «АБО», «ТА», «НІ», «ТОЧНО».

Масштабування — збільшення або зменшення об'єкта, вікна для більш детального його перегляду чи вписування його в екран.

Моніторинг законодавства — відслідковування появи нових юридичних документів, а також змін у документах, що офіційно опубліковані.

Неявні посилання — текст із гіпертекстовим посиланням, в якому немає посилання на реквізити документів.

Нові надходження — режим системи, який представляє внесені до системи документи у вигляді деревоподібної структури, гілками якої є роки, місяці, дні з указівкою кількості документів, що надійшли до бази.

Нормативні документи (нормативні акти) — документи, які встановлюють правила, загальні принципи чи характеристики різних видів діяльності або їх результатів.

Об'єднання переліків — це такий новий перелік, що буде вміщати документи, які є в усіх переліках, що об'єднуються, причому, якщо якийсь документ повторюється в різних переліках, він буде лише один раз зустрічатися в об'єднаному переліку.

Оперативна пам'ять — безпосередньо зв'язаний з процесором запам'ятовуючий пристрій, призначений для даних, що беруть участь в обчисленнях.

Основне меню — меню системи, що розташоване у другому зверху рядку робочого вікна і має пункти «Пошук», «Сервіс», «Вікна», «Допомога».

Офіційна публікація — публікація документа в офіційних друкованих виданнях, яка має юридичну силу. Нормативно-правові акти, опубліковані в інших виданнях, мають інформаційний характер і не можуть бути використані для посилання на них.

Панель відкритих вікон — вузька вертикальна смужка з кнопками праворуч від робочого столу, на якій встановлюються кнопки відкритих у процесі роботи із системою вікон.

Перелік документів — це перелічена множина стислої інформації про кожний документ, що складається з наступних реквізитів: видавця, виду, дати видання, номера і назви.

Перетин переліків — це такий новий перелік, що містить документи спільні для обох переліків. Документи, що не включені хоча б в один з них, до нового переліку не включаються.

Підказка — віконце з текстом, що з'являється при затриманні покажчика миші на зображенні піктограми, в якому описана команда, котру виконує відповідна кнопка.

Портфель — створений користувачем набір зв'язаних між собою документів, якому присвоєно ім'я.

Портфель — це засіб зберігання і роботи з документами та іншою інформацією користувача системи.

Поштова скринька — папка з унікальною адресою на поштовому сервері, де зберігаються листи електронної пошти.

Пошук за контекстом — пошук у тексті документа слів чи словосполучень, які відповідають меті пошуку.

Пошук за реквізитами — пошук у базах даних документів з використанням стандартних реквізитів, таких як вид, номер документа, дата прийняття, видавець; групи реквізитів, зв'язаних з реєстрацією документа в Єдиному державному реєстрі нормативних документів: номер реєстрації, номер рішення, його дата.

Провайдер — підприємство, що надає послуги підключення до Інтернету.

Протокол роботи — файл, в якому реєструються зміни системи під час роботи програми.

Путівник — спеціалізований класифікатор, що являє собою впорядковане ієрархічне дерево, складене фахівцями ІАЦ «ЛІГА» за визначеними темами, напрямками, видами, групами документів.

Регіональне законодавство — нормативні документи, що визначають правове поле життя і діяльності столиці йобластей України, а також АР Крим.

Редакції документа — набір текстів одного й того ж документа зі змінами, що внесені видавником на визначену дату.

Реквізити — формальні елементи, обов'язкові дані вскладі посилання чи документа, при відсутності яких посилання чи документ втрачають юридичну силу.

Референт — засіб контролю за новими надходженнями.

Робоча станція — персональний комп'ютер, що приєднаний до комп'ютерної мережі.

Робочий стіл — частина екрана комп'ютера, де встановлюються різні вікна, з якими користувач працює в поточний момент.

Розгрупування — операція розкладання переліку в портфелі на окремі документи.

Розділ портфеля — окреме виділення портфеля з ім'ям, яке може містити елементи портфеля.

Сервер програми — спеціалізований комп'ютер, що забезпечує робочі станції даними та іншою інформацією для роботи з юридичною інформаційно-пошуковою системою.

Сортування — упорядкування переліку знайдених документів за абеткою, датами, видавцем, номером тощо.

Список документів — кілька документів, що отримані в результаті пошуку.

Статус документа — стан документа відносно його юридичної сили. Може мати значення: чинний, втратив чинність, втратив чинність частково, дію призупинено, не набрав чинності.

Структура документа — перелік розділів документа, таких як зміст книги, можливість навігації, що показується у вікні лівіше вікна документа.

Тактова частота процесора — частота, з якою процесор виконує обчислення. Що вищою є тактова частота, то швидше працює комп'ютер.

Термінологічний словник — список визначень термінів, що зустрічаються в юридичних документах.

Явні посилання — посилання на реквізити документів.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)