АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИМОги до СТРУКТУРИ ТА Змісту КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. Аналіз асортименту і структури продукції.
  7. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  8. Аналіз структури позикового капіталу, ефективності його використання
  9. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. В яких відповідях правильно зазначено осіб, яким громадські роботи не призначаються?

 

Процес підготовки і написання курсової роботи поділяється на декілька етапів. На першому етапі, студент обирає тему курсової роботи, знайомиться з літературою та складає план для написання курсової роботи.

Після затвердження кафедрою теми курсової роботи студенту слід приступити до підбору літературних джерел і законодавчо-нормативної бази, що є першим й вельми важливим етапом успішної підготовки аналізу та співсталення з практикою. Науковий керівник допомагає в підборі нової літератури.

Відібрана литература підлягає детальному аналізу. Ознайомлення з літературою включає такий порядок: спочатку студент оглядає зміст, читає анотацію до джерела, потім розглядає розділи, особливо ті, які пов’язані з темою дослідження. Важлива інформація старанно вивчається та виписується в додатковий носій інформації або копіюється, потім використовується при написанні роботи і додається у додатки. При цьому необхідно звертати увагу на дискусійні питання, наявність різних точок зору, а також на пропозиції щодо вирішення поставленних проблем.

Для забезпечення актуальності теоретичних і практичних питань, які розглядаються в роботі, необхідно ознайомитися з публікаціями останніх років, але при поглибленому аналізу – попередніх років. В них узагальнюється діюча практика, ставляться питання та проблеми, а також висвітлюються думки про можливі шляхи і методи вдосконалення управлінського обліку. Під час написання курсової роботи достатнім можно вважати використання не менш пятдесят літературних джерел. Список використаної літератури повинен формуватися з початку написання роботи – поступово.

Ознайомлення з літературними джерелами є основою для складання плану курсової роботи.

Курсова робота повинна містити:

- титульний аркуш;

- зміст;

- вступ;

- теоретичні основи досліджуваної проблеми (Розділ 1);

- аналіз стану стратегічного управлінського обліку на підприємстві (Розділ 2);

- питання формування і використання інформаційних ресурсів в обліковій системі підприємства для стратегічного управління за обраною темою (Розділ 3);

- питання використання комп’ютеризованих систем в обліково-аналітичному забезпеченні стратегічного управління (Розділ 4);

- висновки;

- список використаної літератури;

- додатки.

У кожному окремому випадку студент самостійно визначає послідовність свого викладення в проведенні комплексного аналізу, розглядає теоретичні положення та підкріплює їх практичними даними. Самостійно складений студентом план обговорюється з науковим керівником, у разі необхідності коригується й після чього затверджується.

Вдало складений план являється основним орієнтиром під час підготовки до роботи, підбору літератури, оцінки реальної дійсності, своїх суджень, формування своєї точки зору; сприяє економії часу під час написання курсової роботи. Зразок оформлення змісту курсової роботи додається у додатку В.

На другому етапі, опираючись на літературні джерела, власну точку зору, формує зміст розділів курсової роботи, висновки, належно оформлює роботу та представляє для перевірки викладачу та захисту.

У вступі (1,5 - 2 стор.) обґрунтовується актуальність обраної теми, визначається мета і завдання дослідження, вказується об'єкт, по матеріалах якого написана робота, перелік методів і заходів дослідження. У вступі варто звернути увагу на рівень розробленості теми у вітчизняній та зарубіжній літературі, виділиті дискусійні питання й невирішені проблеми.

У першому розділі «КОНЦЕПЦІЯ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ» (15 - 20 сторінок, не більше трьох підрозділів) відображаються поняття та визначення основних термінів, характеризується нормативна база з даної теми та аналізуються літературні джерела сучасних вітчизняних і закордонних економістів. В даному розділі обґрунтовується проблема, що вивчається на сучасному етапі та полягає в основі розробки студентом шляхів вдосконалення аспектів управлінського обліку, що аналізуються.

У другому розділі «діагностика та оцінка стану стратегічного обліку на підприємстві» (15-20 сторінок, не більше чотирьох підрозділів) розглядаються вказані питання на матеріалах об’єкту дослідження. За відсутності визначеного об’єкту використовується інформація статистичних збірників, аналітичних публікацій з теми, рішення типових завдань. Це дозволить розробити шляхи вдосконалення не тільки на теоретичному рівні, а й відобразити практичні питання даної проблеми.

Третій розділ «формування і використання інформаційних ресурсів облікової системи підприємства для стратегічного управління основними засобами» (15 сторінок, побаженно два – три підрозділу) присвячується напрямкам вдосконалення методологічних та методичних аспектів стану та розвитку управлінського обліку в Україні.

Четвертий розділ ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРИЗОВАНИХ СИСТЕМ В ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ

Усі чотири розділи повинні бути логічно пов’язані між собою. По завершенню написання кожного підрозділу повинні бути висновки, яки б підтверджували назву підрозділу та його зміст. Заслуговує уваги власна думка автора. Текст повинен супроводжуватися цитатами із вказанням джерел, а студент повинен мати уявлення про те, в яких розділах роботи ним використаний даний матеріал.

Заключні висновки та пропозиції – стислі, конкретні, які узагальнюють основні положення роботи (2 - 3 сторінки). Рекомендуємо використвувати мовні стандарти – кліше, подані нижче.

Таким чином, проведене дослідження (аналіз) підтверджує, що …

Отже, є підстави зробити такий висновок, що ….

Як підсумок, зазначимо, що …

Дані здійсненого аналізу дозволяють зробити висновок про …

Сформулюємо основні висновки та рекомендації ….

Невід'ємною частиною курсової роботи є список літератури, який включає перелік усіх джерел, використаних у процесі роботи. Обов’язково необхідно досліджувати публікації в періодичних виданнях.

Крім того, корисними під час написання роботи можуть бути наступні сайти:

http://zakon.rada.gov.ua/

http://minfin.gov.ua/

http://www.nbuv.gov.ua/portal/

http://zakon.nau.ua/

http://intkonf.org/category/arhiv/konf1/ekonomika/

http://www.rusnauka.com/

http://www.confcontact.com/arhiv.html/

http://www.blank.com.ua/links.php

http://www.faaf.org.ua/

http://www.banks2ifrs.ru/

http://www.accountingreform.ru/

http://pro-u4ot.info/

сайт статистики

сайт – база ВАТ

До додатків необхідно включити допоміжний матеріал, а також заповнені документи, що пояснюють методики розрахунків у розділах, наприклад, собівартості, бюджетів, економіко - математичних методів та ін.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)