АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновок. Головною метою моєї курсової роботи є розгляд способів планування і розвитку кар'єри

Читайте также:
  1. Висновок
  2. Висновок
  3. ВИСНОВОК
  4. Висновок
  5. Висновок
  6. ВИСНОВОК
  7. Висновок
  8. ВИСНОВОК
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок


Головною метою моєї курсової роботи є розгляд способів планування і розвитку кар'єри. У першому розділі курсової роботи я розглянув поняття кар'єри і основні види кар'єри, другий розділ присвячено етапах кар'єри, в третьому розділі розглядаються основні моделі кар'єри, а в останньому розділі розглядаються основні способи планування і розвитку кар'єри. Підбираючи матеріалу для курсової роботи я проводив пошук інформації в мережі INTERNET. У ході цього пошуку я зустрів багато оголошень про проведення спеціальних семінарів, тренінгів з навчання плануванню й розвитку кар'єри. Це ще раз підкреслює значимість теми курсової роботи.
Таким чином, управління діловою кар'єрою співробітників - одне з пріоритетних напрямків у роботі з персоналом. І якщо в західних компаніях робота в даній області ведеться постійно і вже досить давно, то для російського бізнесу - це поняття ще досить нове.
Управління кар'єрою співробітників - захід, що вимагає певних матеріальних витрат з боку компанії. Але ці витрати з лишком окупаються конкурентними перевагами, які компанія отримує натомість. Персонал, мабуть, найважливіший вид ресурсів з наявних у розпорядженні будь-якої організації. Отже, витрати на його розвиток є не чим іншим як інвестиціями в стабільне і успішне «завтра» компанії.

 

 

Література:


1. Єгоршин А.П. Управління персоналом. - Н. Новгород, 1997


2. Зайцев Г.Г Управління персоналом - СПб.: Північно-Захід, 1998


3. Історія та сучасні проблеми управління персоналом / Под ред. В.І. Данилова - СПб.: СЗАГС, 1999


4. Комаров Є. Управління кар'єрою. Частина 1, 2 / / Управління персоналом, № 1, 1999


5. Маслов Є.В. Управління персоналом підприємства - М.-Новосибірськ, 1998


6. Управління персоналом / Под ред. Т.Ю. Базарова, Б.Л. Єрьоміна. - М.: Юніті, 2002


7. Управління персоналом організації / За ред. А.Я. Кибанова. - М.: Инфра-М, 2001


8. & Nbs

 

9. АнастазиА. Психологическое тестирование. — М.: Педагогика, 1982.

 

10. Галкина О. И., Каверина Р. В. и др. Информационно-поисковая система "Профессиография". Методические рекомендации / Под общ. ред. Е.А.Климова. — Л.: ВНИИ ПТО, 1971.

11. ЗемченкоА. И., Шмелев А. Г. К вопросу о классификации мотивацион-ных факторов трудовой деятельности и профессионального выбора // Вестник Москов. ун-та. — 1984. — № 4. — С. 33—42.

12. Климов Е.А. Как выбрать профессию. — М.: Просвещение, 1984.

13. Конюхов Н. И. Словарь-справочник практического психолога. — Воронеж: Издательство НПО "МОДЕК", 1996.

в. Справочник по профилям и специальностям. — Минск: Высшая школа, 1978.

14. Человек и профессия / Под ред. Е. А. Климова, С Н. Левиевой. — Л.: Лениздат, 1975.

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)